Friday, August 8, 2014

baru 6 bulan.. :)

baru 6 bulan kot tak jenguk blog ni..hehehe
tetiba rindu nk hapdet...
banyak sgt cite simpan dalam poket ni...sampai tak tau nk cite apa...
sume cite dah basi....la raya pulak dah...

selamat hari raya la buat semua warga blog...hihihi



Thursday, February 13, 2014

Saat Berpantang Aku

orang kata pantang betul2...nnti tua tak sakit badan sana sini...
tp pantang aku kali ni rasanya paling sibuk kot...
kerana kesibukan itu aku merasa kesakitan yg lama...
org sebulan 2 dah sembuh...dah boleh berlari...
tapi aku cam nak merangkak lagi jalan...sakit dalam perut...huhu
terlalu banyak bergerak...membongkok...ke hulu ke hilir...tgn krem dok pegang hp (balas msg)
xper la...tu sume aku buat demi anak2 n keluarga...makan ubat banyak2 pasni...

 tengok tu..majlis konvo aku yg ke-3 masa dalam pantang...
2minggu berpantang pegi jugak konvo...bajet dah kuat kot..huhu
yer la...mungkin ni kali terakhir aku nk naik pentas konvo...
lain benar perasaan dapat naik pentas amik skroll...rasa sebak sangat...nk nangis pon ada...

 tq chenta hati...

 tq mummy n daddy

 tq sisters & brother

the my lovely kids...

sume kesayangan ada masa konvo tu...
happy sgt walaupon kawan2 yg sama kelas sume dh grad...aku jek tercicir...ngeh2

sebulan berpantang kat shah alam...abes sesi konvo tu aku balik jengka sambung berpantang sebulan...bulan ke 3 blk shah alam semula...
cepat betul masa berlalu...
dan skang masih dalam mood utk sihatkan badan...ecehhh
 

Monday, February 10, 2014

Dari mana nak mula ~ jom tgk baby baru...

tak tau nk start dari mana...byk sgt story mory sebenarnya...
k la...kita start dari dapat baby baru...
anak ke-3...baby girl...


lahir pada 23 Oktober 2013
(kalo ikut due 28 oktober...sama besday ngan ibu dia...tp baby nk keluar awal seminggu)


Nursyasya Izzah Mohd Ikram
(Hospital UMRA Seksyen 13 Shah Alam)
Berat lahir 3.12kg (sama berat ngan kakak syaza dania lahir dulu...
lahir jam 5.39petang

 abang ni mmg saaaayaaannngggg sangat ngan adik...
nk sayam...sayam...bila baring xmo sebelah adik...nk baring atas adik...huhuhu

 kakak bawak2 habit dia dari kecik...
nk tido nk pegang tangan org...dulu pegang tangan ammar..skang nk pegang tangan baby...

 haaa..pakat berebut nk baby...
soh baring..ibu letak adik atas kakak ngan abang...kena bg sama rata...adil yer...

syasya dh 3bulan lebih pon skang ni...
dah mula nk belajar2 pusing badan...

ibu n syasya...

nnti kalo rajin leh update lagi...daaaa

Friday, September 27, 2013

Bakal Menerima Orang Baru


amik mood tgk blog yg terbiar ni jap...hihi
mood dtg ngan citer anak2 lerr...

 anak dara yg dah pandai demand...

anak teruna yg saaaaaannnngggaaaatttt manja....

soon...baby dalam perut lg...
InsyaAllah hujung bulan 10 baby kuar...xlama dah pon...
xsabar nk tunggu baby kuar nih...ibu pon xlarat dah nk jalan ke hulu kehilir....huhu
doakan semuanya selamat yer kawan2...thanks.. :)

Tuesday, August 27, 2013

Alhamdulillah...TAMATTTT!!!!!


Alhamdulillah...akhirnya abes jugak study aku di usia pra-emas..keh3
macam2 dugaan aku nk abeskan kali ni...
bukan snng nk study part time...dh byk mkn air mata kot..:p
bersyukur la org yg dpt buat full time tu plus dpt tajaan lagi...bahagiakan....huhu
sampai hampir2 aku nk kuburkan impian nk dapat sijil yg 1 ni...
study dari tahun 2009 sampai 2013...4 tahun baru berjaya abeskan...
orang dah sampai ke mana ntah dah time nih...



 apa la yg ssh sgt nk buat buku kulit tebal ngan cd ni kan??? huhuhu

pasni pk nk amik degree la plak..keh3...
amik course lain dari IT...akan difikirkan... pk jek la kot.. :p

 thanks pada chenta hati yg byk bg semangat n tolong aku siapkan keje sekolah...
teman aku berjaga tengah malam...layan karenah aku..
join cuti sama2 utk tolong check report..keh3
kadang2 bila aku stress dia plak kena marah...huhu...ampunnnn abg...

 dan skang boleh focus pada kanak2 riang ni...

budak2 byk songeh...permata hati ibu n ayah...

tapi, xdapat join konvo september nih...terpaksa pospone tahun depan...huhu
yg pntg aku dpt naik stage konvo lagik..ahaks...