Thursday, December 3, 2009

TIPS BAHAGIA DI TEMPAT KERJA

hari2 aku dengar tips ni kat radio dan kali ni aku nk share ngan korang tips bahagia di tempat kerja...
tips ni diberi oleh dr. fadilah khamsah...
  • sentiasa cantikkan dan hiaskan meja
    bila dah cantik..baru syok nk dok kt meja je kan...
  • letakkan pokok2 kecil yg hijau di atas meja
    pokok hidup la kan...leh dapat oksigen...
  • pastikan lampu cerah dan tidak silau
    kalo lampu malap..kompem la kome2 sume bantai tido..jadi ahli lukis peta
    plak..keskes
  • dapatkan rehat dari masa ke semasa
    jgn plak korang wat keje setengah jam rehatnyer sampai sejam...hehe
  • bentukkan rangkaian dgn baik dgn rakan sekerja dan berkawan la dgn rakan yang positive
    nasib kawan2 i sume positive...yg positive ke depan pon ramai..haha
  • rancang cuti anda
    aku dah try nk rancang..asik xjadi jek...sabo je la..:p
  • sentiasa bermaaf-maafan di akhir kerja
    kawan2 sume...saya minta maaf zahir dan batin yer...halal makan minum..doakan
    kebahagian dan kesejahteraan saya....

so, kekawan...mari la kite semak kite dah buat sume ni ke blom...then baru la bahagia di tempat kerja..

p/s: tips ni sesuai utk org yg dah boring kerja and yg selalu tensen2...hehehe...

8 budak comey:

miezaniera said...

tips yg paling last paling susah nk ikut...Ya Allah buka kanlah pintu hati hamba Mu yg lemah dan jahil ini..aminn..

eT said...

hehe..betui3
aminnnnnn.....

Sarah Syazwani said...

mana x nyer kul 5 sume laju je nk balik..hahaha

eT said...

eheh...sarah ni..nama pon time balik...harus la balik...:p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kami kat atas memang byk pokok hidup :P

cik EPAL said...

bagus jugak tips ni ;)

eT said...

elis:
pokok idup kt atas tu xcukup kecik nk hias come2 atas meja..hehehe

cik epal:
mmg bagus...ikut jgn xikut...:p

Bernard said...

I fully match with whatever thing you've presented.
toyota dealerships | riviera maya all inclusive resort | dopamine supplement