Monday, August 19, 2013

Salam Aidilfitri


Salam Aidilfitri dari kami sekeluarga...

lama tak jenguk blog ni...huhu...tetiba mai angin nk update plak...
tema raya kami tahun ni adalah purple...tu pon pilihan anak dara tu ha...
memula aku ingat nk buat kaler mustard...pastu susah nk carik baju melayu ammar beli kaler hijau...
anak dara tak berkenan hijau...nk baju pink...
jenuh la p balik kedai nk tukar baju (saiz pon kecik sikit, tu pasal tukar jugak)...pink xder...yg ada purple bunga lace pink...nasib dia nak...ibu ngikut jek la kehendak anak dara tu...dah pandai memilih...
heh...cite asal usul tema plak dah...huhu

jom layan gambo raya ala2 syok sendiri dlm hp aku tu ha... :p
raya pertama - ketiga kami di kedah...

 bersama chenta hati...jubah tu berasap jugak nk carik kaler purple...huhu

 raya pertama tu asik ujan jek...ni tgh baru dpt kuar beraya sedara mara keliling

 tak paham ngan anak teruna ni...main baby doll...sabor je la...

 sebab umah sedara mara keliling umah tok wan...dan balik singgah lepak2 rehat2 sat...hihi

 tu ha...dh siap salin baju...dah penat beraya...zzzzzz

 sesi malam...

 kakak yg kepenatan kutip duit raya...
mau beli play-doh katanya...kejap2 kira duit...huhu

 masuk raya ke-2, mak sakit perut nokkk...
perut terkejut kot tetiba sumbat non-stop...maklum la bulan pose xmakan sgt kan...
tu ha daun jambu buat bekal p beraya...hihi

 ni kat kampung belah sedara mara aku plak...

dekat jek ngan kampung ikram...pusing mai kami dari darah utara jugak....


 ni raya ke-3...misi pulang ke jengka, pahang...
dari kedah kol 11am...smpai jengka kol 11pm....12jam dalam perjalanan...
esoknya aku xleh bangun..jalan mcm nenek bongok 3...urat pakat dok bersimpul..huhu...sadis3

 dalam perjalan...nasib kete besar...boleh guling cam dlm rumah...

errkkk...xtvt wajib di hari raya...ber'candy crush'...
mintak nyawaaa!!!! huhuhu
oppss..terlebih sudaaa....

k uols...selamat hari raya semua... :)

4 budak comey:

MAMASUE said...

aku igt aku sorg ber candy crush time raya...huhuhu

Ena said...

hehe..

comel tgk anak2 pakai peplum.. akk je x buat sbb dah lama anta tailor.. buat baju biasa.. sudah tu telan liur je sbb comel sangat tgk budak2 sarung..

bestnyer tgk pewut tu.. bila ntah turn kami ni..

salam syawal 1434

Sweetmama said...

cantik sedondon purple..,owh dh pandai memilih kaler baju raya dh anak dara ni ye.., zaquan setakat ni x pandai lg pilih baju..janji ada baju baru utk dia..

sama la dgn zaquan pun asik ckp duit raya nanti nak beli mainan, dia sibuk nak mainan kereta vromm..vrommm..

Myra Jay said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri :D