Monday, January 21, 2013

Lebih Coollll...

dah hujung bulan pon...
nak cite pasal dak dania lagi...hehehe...

aritu pasal dia nangis2 xmo p sekolah smpai trauma n demam2 kan...
bincang2 ngan bang am...tgk la dlm sebulan cane...
kalo masih trauma n nangis2, mungkin akan dipertimbangkan berhenti sekolah jek...
tunggu tahun depan lak cane...huhuhu

 ini mood budak yg masih xbagus...pagi p opis ibu dulu...ok lagik sbb ikut ibu...
pakai baju biasa jek sbb xlalu tgk baju sekolah...huhu
lepas tu ajak ibu jalan2...ajak ibu makan2....
bila dh siap mkn, ibu hantar dia p tadika start lagi drama air matanya....huhu

setiap pagi berdrama...sedih2 syahdu syahdan anak dara sorang nih...
pujuk ibu xmo p sekolah tak di layan...
ni cubaan nk pujuk ayah plak..kot2 ayah kata xyah p sekolah...huhu
sudahnya ibu hantar dia p sekolah jugak...

 dalam dok hantar tu dalam hati ni risau yg tersangat...
tuhan jek yg tau...resah jek pk pasal anak dara sorang ni..
dok sms cikgu sekolah dia tanya khabar....

  tgk tu dh dekat jam 4 ptg pon...
setengah budak kejap jek nangis kan...pastu diam la bila penat...
ini budak smpai petang dia bertahan...
dapat gelaran "ratu nangis" teacher bg kt dia....huhuhu

bila pagi mcm2 dia mintak...
sambil sedu sedan tu...nk soh ayah hantar la...nk soh ayah amik la....
jangan amik lambat2 la...
nak p umah babysitter la, nak jaga adik...mcm2 bunyi dia...

 pagi tu hantar dia nangis lagi...
xlama dpt sms dari teacher dia kata dia dah nk masuk kelas...
tp masih lagi melekat ngan teacher...huhuhu
ok la...ada gak perkembangan dia....

baju ni sbg hadiah beli dengan Untuk Baby Kita

hadiah???mcm2 dah aku beli utk budak ni...bg semangat nk p sekolah...
buku...color..pencil...baju...stokin...seluar...mainan...mcm2 la...
tp bila bg tu siap selit unsur2 sekolah sikit...hehe...
memula ada gak adegan xmo2 tu...lama2 pasrah jek dia bila aku cite pasal sekolah...:p

minggu lepas amik dia dari sekolah minta nk beli payung....sabun...bedak..shampoo mickey mouse sbb kawan sekolah dia ada camtu...
dah mula ada pengaruh rakan sebaya dah dia...

 bila dah dpt payung...happy sungguh dia...tido pon peluk payung...
dania nk payung barbie...tp xder plak yg gambar barbie...beli jek payung2 pink2 ni...cantik jugak...

ni pagi td...dania bersama payung hikmat...haha
selama ni xmo langsung pakai baju sekolah...tgk pon dia xnak...punya la kan...
payung baru punya pasal dia nk pakai baju sekolah plak...huhu
Alhamdulillah...setakat ni perkembangan positif...
harap boleh teruskan camni yer kakak :)


12 budak comey:

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah...
Xjadi berenti le kot ye? Hehe
Gud girl dania ni...

Nens Collection said...

alhamdulillah..sy dulu2 mcm gitu jugak..dr pagi smpai ptg nangis..nape ntah takut sgt ke sekolah..smpai skang leh title "poyok"..kuat nangis..haha

MAMASUE said...

insyaAllah...kang dah ade geng tu, seronok la dia...minta tlg teacher tu utk puji2 dia sket...cantek pki baju skolah ke...puji2 la smp dia melambung2 suke nk pg skolah...kene pakat2 dgn teacher sama

Nafira usof said...

ok dah tuh.. memula jer tu~ dh ade kawan nanti sonok lah dia ke sekolah~

sHi Ma said...

Slow2 lama2 mesti kakak suka g sekolah... Good girl...

NettoAsh said...

akhirnya..kan..berkat doa ibu n semangat ibu insya-Allah dania pasni sure suke nak pi sekolah..aminn..

~izan~ said...

cantik la uniform dia. senang pakai suar.ni arissa baju kurung hazab kemain aku tgk bila nk lari2 haha. payung tu aku nak satu la lps ni. kena beli tu haha!~

go go kakak!~

Atia Adina said...

aku memang tertunggu-tunggu nak tau perkembangan si dania ni....alhamdulillah dah ok dah....sama jer ngan atia....suka payung....bila dapat brg baru....peluk bawa tido...kelakar kan.....degil gak eh....nangis sampai ke petang.....tu dah ok tu...senanglah sikit hati ibu eh....dia dah mula seronok lah tu...dah ada kawan dah kot

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdullillah, x sanggup rasanya tgk anak nangis2 xmo g sekolah kan..

Zefa NorAsmara said...

Alhamdulillah, ok juga akhirnya dia.. semoga terus ok sampai bila2 ya kakak.. :-)

Ninie said...

ibu kena tahan mental.. huhuhu

aizuemi said...

ibu..
aku suka lihat dia da suka ke skolah.

http://www.facebook.com/UntukBabyKita