Thursday, February 28, 2013

Bila Dania bg Hadiah Birthday


gambar2 anak2 dpt hadiah dari ayah diorang...

 muka happy...

 hadiah dari ayah...happy sgt tu...

 errkkk...ammar buat muka pelik...pemenda ayah beli ni?? cam xpenah tgk jek...
hahaha...ni zaman ayah jek ammar oiii...mario bros...
eh skang ada lg ke org main game mario ni????

***

Rutin utk tahun 2013 ni cam biasa la...
pagi ayah diorang hantar ammar p umah babysitter...
aku plak hantar dania p tadika...

petang time balik plak aku amik dania dulu kt tadika...pastu pusing p amik ammar kt umah babysitter...
time ni la dania nk lepaskn rindu ke...nk bercerita ke ngan babysitter...
dan suka sangat lapar time sampai umah babysitter ni...mintak biskut la...apa jek la yg boleh dimakan...lapo la sgt budak dania nih....pelik plak aku ni ha....
yer la budak dari merah duduk kt situ sampai dh besar kan...
tempat jatuh lagi dikenang...ini kan pulak tempat menumpang...hehehe
babysitter ada sorang anak ngah study kt uitm jengka skang...dania panggil ngan nama kakak tila...
birthday dania baru2 ni pon kakak tila bagi hadiah baju minkey mouse kaler pink lagik...tq kakak tila...

baju hadiah kakak tila ngan tuala kecik teacher bg sbb solat...

Dania : esok birthday kakak tila (anak pengasuh)
Aku : kakak tila bg hadiah kt kakak...kakak nk bg hadiah kt kakak tila ker?
Dania : hmmm (berfikir ngalahkan apa lg...)
Aku : Kakak nk bg hadiah apa?
Dania : haa...kakak ada idea...kakak nk bg pembaris la kt kakak tila...
Aku : aduhai...kakak tila dah besar...xkan nk bg pembaris jek...huhu

pastu aku amik la lipstiks baru yg blom dibuka utk balut buat hadiah kakak tila..
dania pon dtg dekat, suka plak dia tgk....

esoknya lepas balik sekolah cam biasa p amik adik ammar...
berlari2 dia bg hadiah tu kat pengasuh (kakak tila ngah mandi)

dania : ibu (dania panggil babysitter)....ni hadiah lipstik...
Aku : aduiii kakak...mana ada org bgtau hadiah dia bg....huhu
(budak kecik mmg berterus terang sangat kekdahnya...)
dah naik kete nk gerak balik nampak kelibat kakak tila...
dania kuar blk p amik hadiah td bg sendiri kt kakak tila....huhu

p/s: aku xder bg hadiah tahun ni...hehe...lenkali la eh kakak..malas plak ibu nk beli2 hadiah :P

7 budak comey:

Atia Adina said...

hahaha...kelakar lah dania....ok2...pas ni ibu kene bgtau siap2....ni hadiah kak tila...dalam dia rahsia....

Nad MamaZN said...

Haha, dania dania ;)

Nafira usof said...

hahahaha...
jujur jer.. anak2 memang jujur sesangat kan~

♥cikmOt♥ said...

heheh, kan dah kantoi tu...alahaii dania ni...tak sporting pulak dia...ihikss

mama_izz said...

hahaha lawak la kakak daniaa...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mestilah happy dpt hadiah dr ayah,

kalau nak tau sbnrnya eija n asben x pernah pun bg hadiah dkt anak time besday diorang sbb kami dah wat sambutan besday utk diorang..umpama belanja makan n potong kek je la..

apa la kakak dania ni x surprise la..

mamalieyna said...

Hehe..comel je bygkan cara dania bercakap.. :-) bijak..