Thursday, February 14, 2013

Masuk Thailand...Takyah Pakai Passport...

cuti2 raya cina punya citer...
bertolak dari seri kembangan dalam kol 5ptg dah lebih kurang...
singgah kt georgetown jap..cust cod barang..terus lajak ke bukit indah kedah...
bermalam kt situ...smpai dalm kol 2am gitu...

 act, ni rumah homestay mertua aku...
boleh tgk iklan homestay ni kat mudah.my sini...

 ni dah siap2 nk kuar dah...
ada org nak masuk plak jap lagi...

agenda aritu p kenduri buttet kt penang...
selamat pengantin baru buat buttet dan isteri...

 kakak tempatnya sama ngan bag2...huhu...
ikram dah susun bg anak dara dia ni boleh tido berguling ngan selesa kt belakang...

 ahad - untuk mengisi masa..kami ke wang kelian...
korang boleh jalan kaki dari perlis tu masuk ke thailand hari ahad tanpa passport...
tp manusia bukan main ramainya...
cuaca sangat panas dan angin sangat kuat...menerbangkan habuk2...silap aribulan masuk mata...huhu


ikat kepala adik ngan kain lampin...

 makan jap...pasal nk jalan jauh tu..panas2 tu...

ada yg naik kete lajak masuk dalam...
tp kompem la jem kan...huhu

 amik gambar dulu kt pintu gerbang...
pemisah antara 2 negara...

 nk amik gambar gerai yg sgt panjang kt belakang tu...xnampak plak...org jek ramai...
tu 2 org budak dah dapat habuan memasing...
gitar sorang 1...gitar kakak rm13...gitar adik rm10...

pastu beli coklat bola ni...
hajat tu nk beli toto ke...teddy bear ke yg besar2 tu...
tp mengenangkan kete dh xmuat, lenkali saje la...huhu

 dah nak balik mesia...
jap jek kan p melancong...hehehe
(agak2 ni boleh masuk dalam list jalan2/cuti2 ke eh...boleh la kot.. :P )

 lepas tu kitorang ke kuala perlis...
layan ketam goreng tepung...laksa...cucoq...best3

balik kedah semula lalu tepi2 pantai kuala perlis ni...
xder ombak tp cantik sungguh pemandangan...luasss...indah ciptaan Allah...

7 budak comey:

Fauziah Mohamad said...

ooo tak payah pakai passport

Atia Adina said...

besarnya homestay.....cantik plak tu.....harga pun murah

Nafira usof said...

ooo... bestnye gi jalan2 ke luar negara..ahaks~

Nad MamaZN said...

Waaa dania n izz g oversea balik ari je ek
Heehe

umi alya said...

wowwww bestnya..

Myra Jay said...

Jauhnya berjalan dan makan kenuri :)

Nens Collection said...

bestnyer duk kt pemisah antara 2 2 negara tu..leh melancong sambil kaki joget2 jek..sebelah duk mesia..sebelah duk thailand kan..hehe