Tuesday, November 3, 2009

Bahan Eksperimen???

kisahnyer...pg aku terlewat bangun...dan pepagi tu hp aku berbunyi..suara dok sexy lagik jawab gak phone tuh..
"Cik..saya student dentistry..nk wat treatment utk cik ari ni kol 10...boleh x?"..
aku ngan spontan jawab ok jek..pasal nk cepat siap p keje...pastu dia msg lg utk kompem ngan aku..pasal aku dah kata ok kan...yer kan je la...
"saya sampai kol 10 nnti yer...."
tp kol 10 aku kt opis lg..hikhik..cane nk kuar nih..nk bgtau boss nk kuar pon cam takut jek..tp dah terjanji...nasib boss bg dgn pesanan jgn lama2..abes dah dekat kol 1..jap je kot kan???hehe
dgn riang ria aku hangkut sekali jiran seblah meja aku ni ha...iera..pasai dia leh gendong aku...:p
dipendekkan cite aku sampai kt klinik gigi tu dan ke bilik rawatan dia tuh..dgr bunyi2 mesin2 gerudi dia tuh, naik ngilu plak gigi aku ni ha...
iera pon dapat servis gak sambil menunggu aku..hehe..tetiba terjebak plak...
bila aku dah duduk kt atas kusi dia tuh, 2 org student start tanya2 aku..soal siasat plak...layan ajer la...mcm2 ditanya...tanya umur, kesihatan, pasal gigi, apa ntah lagi...aku jawab sume soklan mereka dgn cemerlang...
setel diorang soal siasat aku, ada doktor dtg...dr tu org luar..bukan warganegara kite la...dia mula cek2 gigi aku...then dia soh student tu bawak aku p xray..
aku pon pelik..ni la 1st time treatment gigi aku kene xray bagai...hehe...dak tu kata gam jatuh..apa mende gam???haha..gusi la tuh...mana la aku paham kan..aku ikut je la student tuh...
dia punya mesin xray..pehh...1st time gak aku nengok..haha...memula dia soh tanggal segala jadah pin kt tudung aku nih...maklum la...tudung zaman skang kalo xsemat pin keliling kepala xsah..:p
aku gigit besi yg kt mesin tuh..pas tu ada mende bergerak pusing pale aku...dah macam robot plak rasa...transformer tukar kepala..hehe...
ok...setel x-ray aku balik bilik rawatan...letak gambar xray depan aku tu ha...sempat la aku bilang gigi aku ada bape...nmpk sgt xpernah tau bape batang gigi aku ada...ada aku kesah??hehe
oh..gigi aku xcukup 1 rupenyer...mmg ada 1 kawasan kosong jek...kt situ mmg xpernah ada pape penumbuhan berlaku pon...sbb kosong gigi atas tu jadi kebawah sket..udah cite struktur gigi la plak...dia belek gigi aku seketul2, apa mende dia cakap aku xpaham..dia ngan kawan dia ngan doktor tu jek paham...kalo dia kata gigi aku buruk pon aku xtau..:p
pastu dia bg aku makan ubat biru...dah macam ketul nila yg omak den wat rendam baju sekolah zaman kecik2 dulu rupenyer..tp ada pudina kot pasal berangin dia soh sapu keliling gigi pas gigit..then dia cek lg seketul2 gigi aku..apa mende la diorang nk wat benornyer..
pastu dah nk dekat kol 12pm...
dia nk tampal gigi aku tu tp xsempat..pasai doktor ada keje lain plak..next time saya call akak lg yer...huhu..iyer la dik...
doktor tu kata, kes aku ni leh dak tu sambung next sem...maknanyer fasa yg dia akan belajar sem depan ada masalah itu pada aku...uik..nk pegang aku jd patient dia la tuh..huhu...
dan...dia ada bertanya sesiapa nk wat gigi palsu x???dia nk wat kan..FOC...
dan aku dibekalkan time slip utk dipersembahkan pada pejabat...:p

mulut pon biru pasai kene makan biji nila..hehe


nmpak x gambo xray gigi aku tuh??hehe..try bilang ada bape...

7 budak comey:

nizaa said...

ya ka? betul ni? aku nk suh mak aku jer jadi model..bleh??

eT said...

yer la niza...boley saje sesapa yg berminat..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ayah aku baru jer buat gigi..dah kena 400 ratus..kalo dak dpt free kan..

lama nyer aku x check gigi ni..

mEMYselfandi said...

lastik nuff die=)) disneyland=)) jom folo saye..saye da folo awak=)

Mrs. Asida said...

diorang x-ray gigi ko tgk saraf ok ke tak.. gigi ko belah tengah tu berlubang ke tak?
diorang kata treatment lg sem depan? untung2 diorang buat crown untuk gigi ko tuh.. sebatang rm450 tau.. itu kalau yg murah. wakaka..
kata kat diorang alang2 nak buat crown.. buatlah untuk semua gigi takkan sebatang jek.. wakaka
p/s: itupun untung dah org ks free ek.. :)

eT said...

yer2 la korang...kalo nk free boley diuruskan...nnti soh student tu wat kt korang plaks..hhee

Noel said...

I found a great deal of useful material here!
las vegas schools | dallas catering | wedding catering ideas