Monday, November 9, 2009

Kenapa yer??


hmm...saje nk post citer anak den yg sorang ni kt sini...aku sedikit hairan...kalo ikutkan dania skang ni dah nk masuk 9 bulan...dah byk angka tuh kan...aku bukan hairan tang angka tuh...tp aku hairan dania makin kuat tido...kalo ikut time umur camni sure dia byk main kan...kt umah bb sitter pon time dia tido lg byk dari berjaga...bayangkan dari start aku hantar pg b4 p keje dia tido sampai kt kol 10...kang tgh dia tido lg...ptg sempat lg tido seround...dia ngamuk2 nk tido...ngantuk la sgt gayanyer...bila balik umah plak blom kol 9 dia dah ngamuk memerap xbagi aku wat keje len...maknanyer nk ajak aku tido la kan...dia xakan tido kalo aku xtido...kt umah lgsg xmo tido buai...mau ibu jugak...mmg sedikit sukar nk wat keje umah...tambah2 kalo ayah dia balik keje lmbt sampai kol 10 - 11 mlm...tang baju keje xgosok???xpayah citer...aku ada 2-3 helai baju emergency..hehe...maknanyer kalo xsempat nk iron baju aku belasah la baju emergency tu...tp baju ayah xder yg emergency punyer...mmg kn iron 2-3 helai baju sekali iron...spy kalo xsempat nk iron ada dah stok b4 nih..huuhu...melalut citer baju plak dah...keskes

11 budak comey:

Sarah Syazwani said...

biler dania asik jaga...xleh..asik tido pun xleh ke??..bebel je ibu dania neh..hehe

eT said...

haha...suke ati aku la nk bebel...bila mlm dia nk tido awal tu aku la pon nk kene tido...ko bayangkan bila weekend dia nk tido...kompem2 aku pon nk kene tido...:p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syok laa suka tido..ni anak aku x nak tido selagi kami x tido..kuat btol main..tidur umah pengasuh pun sekejap2..heran laa aku :P

Atia Adina said...
This comment has been removed by the author.
Atia Adina said...

atia biasa tdo kul 830 malam.kul 7 pagi dia bangun.kul 10 tido balik.biasa x sampai sejam pun dah bangun.pas tu tghari dia tdo lagi.biasa x sampai 2 jam.ptg kdg2 tdo...biasa x tdo pun.terbalik lah kita ni...ad plak risau sbb atia kurang tdo.tdo siang kejap2 jer.mlm kdg2 kul 2 atau 3 pagi tu dia bangun memain...paling x pun kul 4 atu 5 pagi baru tdo balik.ish...risau ni...tdo kan elok untuk perkembangan minda dia gak...bg dia rehat yang cukup

-AD-

miezaniera said...

Qasrina pulak skrg dh kurang tido..susah sgt nk bg tido sampai mama dia yg mengamuk nak tido huhuhu tp kan better et tny pndpt pakar sbb tkt kalo dia trlalu tido nnti dia tk aktif pulak tp yg pnting kene kaji punca dia asyik nk tido je..sediakan payung sebelum hujan hehe ;D

eT said...

elis:
ok la tuh...jgn xtido lgsg udah lerr...hehe

ad:
dia boring la tuh...ajak ibu dia main2...tp weekend aku rajin jalan...dania akan tido atas kete jek...

miezaniera:
kalo mama yg ngamuk ssh tuh...huhu

iera said...

Ok la tu die nak tdo.orang2 tua cakap baby mmg kne banyak tdo untuk perkembangan otak dan pembesaran die..tdo dania...jgn bagi ibu buat kje..hehehehhe

eT said...

a'ah..yer la...ko meh jd bibik akak wat kijo umah...

ibu dania said...

salam eT.. lama dah tk bertagur sapa yer.... hahaha... quiet bz la... laaa ni pun tgh nak settl ebyk assgmnet.. nak final xm dah....

ehmm... dania aku lagi teruk.. tido kul 7 o 7.30.. time tu la nak masak.. time tu la nak sembhyg... kengkadang kita pun ikut lelap... huh, haru biru jadiknya.....

eT said...

salam ibu dania..
ok la kalo leh tinggal jap wat keje..ini bila wat keje kene bersama2..apa yg pntg..kerjasama..huhu..melalut plak..:p