Saturday, January 2, 2010

Sambungan Cuti2

sesampai kt langkawi pepagi hari tuh wajib la mencari kedai makan untuk bf dulu...bf kt area jeti tu jek..sambil2 dok pk nk naik kete apa la 3 hari ni haa..act kami dah booking mpv serena tp cam mahal sket n nk kene p amik kt airport..jadi masalah plak kami nk ke sana beramai2 nih...tetiba ada sorang mamat tu mai carik kete sewa dia...terus abah aku tanya ngan org tuh...namapon org meniaga kan..ayat baek punyer.."xpa bang..saya tolong abg punya...kira abg ni cam pak manakan saya la.."huhu..xpepasai pak manakan hang yer..ayat mesti manis kan...
dpt la kami mpv bertajuk innova...

minum di jeti
ni masa naik cable car...yg kt tgh2 tu nk p jambatan p.pinang tu kan..byk plak tangganyer...dah la dania leh bantai tido..ponek den...huhu

akhirnyer sampai gak kt jambatan gantung tuh...tp aku p separuh jek...dia goyang2..dlm pale otak ni ngan bawak anak kecik goyang2..eee...seram..separuh jalan aku patah balik..hehe

pas p cable car..kitorang p telaga tujuh...tp sempat sampai kt telaga pertama jek..ingat nk mandi..tp terbantut sbb ada mat salleh dok berendam...gangguan emosi..hahaha

ni plak dlm aqua...underwater world...

kolam air panas...memula sampai xder org pon...igt mmg xfunction...kolam dia pon berlumut jek..tp dari segi gaya keadaan sekelilng tu dia ngah renovate..skang ni org xbape nk mai kot...xlama kami sampai baru la ada 2-3 family sampai...diorang pon pelik N was2 nk celup kaki dlm kolam tu ha...aku tukang tonton jek...:p

ptg tu kami p shoppping sket...aku beli coklat...gambar gimik jek borong coklat kt atas tu ha..hehe

ni la kenderaan kami kt sana...leh masuk 8 org..

pagi b4 balik singgah kt beras terbakar...berpagar sudaaa....

opsss...terselit gambo dlm cable car plak..gayat tuh...xsanggup nk tgk bawah...

galeria tun dr mahadir...

ni dlm umah mak pak mahsuri...pandak mayah kalo xsilap nama dia...

ni la tempat penginapan kami d sana...dlm kaw hutan..anak den siap melalak mlm pertama kt sini..huhu..

selesai urusan..kami pulang ikut laluan angin..huhu..bubbye..

5 budak comey:

izanpyus said...

bestnyer g langkawi...aku pegi ari tu pun rasa nak gie lagi...lepas nie nak fly bwk budak2 nie plak...hehe...

best dania jalan2 yer... :D

Mrs. Asida said...

best... :) meh coklat sket.. huhu

Ad said...

nak tanya...ET gi tu pakej family ke?cadang nak gi satu family gak lah....hihhi...jeles ni

eT said...

mmg best jalan sekali sekala...
aku x p under pakej family pon...aku amik pakej bantai jer...hehe
tiket lain....transport lain..umah lain...try la usha kalo pakej family lagi ok kan..kalo ada habaq mai kt aku..:p

Kancilbiru said...

galeri mahathir? bila tah nk jejak langkawi balik...huhu