Sunday, March 28, 2010

peperiksaan khas


hehe...spt yg aku cite last en3 pasal aku nk p exam untuk keje uitm...
walaupon aku ni dah dok kt dlm...tp still kene bersaing dgn org luar...
kadang2 aku ada dgr org luar tu kata uitm amik org dalam jek...
salah sangkaan korang tuh...
aku nk mula cite dah nih...mula dari malam b4 exam lagi laki aku dah sibuk carikkan tiket utk exam ngan perkakasan2 alat tulis utk aku...
aku???sibuk la...xdan nk siap barang...sibuk layan tv...hehehe
dan pagi tu baru la sibuk nk carik baju apa nk pakai...mn tiket exam aku...mn alat tulis aku....hehehe
after p anto dania kt umah pengasuh (nasib la pengasuh sanggup jaga time cuti) ..kalo x aku hangkut sekali anak aku masuk dewan exam...leh ker???
dlm jam 8am aku dibawa oleh pak supir rasmi aku (laki den)..hehehe...
dari pdg jawa kitorang lalu kot meru...kot dekat sket kan....
vrummm.....vrummmm....sangkut jamed...ada la dalam sejam kitorang dalam jam tuh....
sampai kt puncak alam tu dah dekat kol 10am..
meraban tawaf plak fakulti sains kesihatan carik dewan exam 1 plak 1 hal...
jumpa la 3-4 org yg lewat dan senasib ngan aku lambat sampai...
blok...blek...blok...blek....jumpa la dewan yg dicari tuh...siap ada pakcik tu tolong lg carikkan dewan...huhu...terharu den...
pengawas exam tu tanya nape lambat...aku bisik kt dia..."jem"...heheehe...
terus dok kt tempat kosong sambil dipesan oleh pengawas itu...wat cepat dik...nnti xsempat...huhu
aku wat ngan speed ala2 hape ntah baca soklan...tonyoh kertas jaw...baca soklan...tonyoh lagi..
soklan sec A ada 100Q...dgn jayanyer aku menonyoh kertas tuh..
ok...masuk sec B plak...tgk jam dah 10.40am...byk lg xjawab neh...
turn pengetahuan am plak...ada 40Q...ok...siap...
bab penyelesaian masalah plak a.k.a math...alamak..jenuh aku nk mengira2 nih...dah la skill math dah lama pudar...huhu...time dia 30min utk 40Q...aku jawab mmg xcukup time...dan ada la aku menembak2 sket..huhu
dah cukup jam 11.30am...ok..dah dok lex sket...tetiba aku perasan ada tulis english2 kt helaian belakang2 tuh...halamak...apa plak neh....
pengawas dah sibuk kutip paper...huhuhu
tgk test english 40Q...aku simpan kertas soklan tuh elok2 kt ujung meja...
aku susun speed selaju yg boleh tanda jawapan sahaja...A...B...C...D....A....B....C...D...A...B..C...D...
huhu...sampai la 40soklan sume...mmg sdg elok pengawas sampai kt tempat aku...huhu...
hasilnyer nnti...wallahualam....hehehe...
baru la nmpk dunia sekeliling...owh...ramai jugak manusia yg mai exam nih...:p

sekian.



8 budak comey:

eT said...

huhu...aku baru tau td...adik aku ckp english A....ngan B jek ada...nampak sgt kan...hehehe...
xper la..tetiba aku nk wish kt kekawan lain yg amik exam tu GUDLUCK yer semua....:p

Farihan said...

pepagi ko dah buat lawak mak minah ET, guling2 aku gelak...walau mcm mana pun ko tetap IDOLA aku

eT said...

hehe...xniat la nk melawak maro oii...dah nasib aku nk sengal camtuh...huhu

mamaaerish : said...

et keje kat jabatan maner nih?.... (",)

Ad said...

hahahha....lawak lah ko ni...z per ada yang terkene tu...kalo aku...aku tembak satu huruf jer...kalo A,sume A.nasib lah.ah ko exam tuk pos apa ni?

eT said...

mamaaerish:
jabatan sistem...uitm

ad:
hehe..yer la ad...aku baru belajar...pasni aku tembak A jek...:p

aizuemi said...

jgn dgr ckp kak ad.. kena gilir2 ar.. A .. B .. C .. D...

eT said...

huhu...wajib ke zue...huhu