Tuesday, August 16, 2011

Lawatan Tapak ke Medela Service Center

fuhhh...fuuhhh...tiup habuk kt blog jap...hehehe
nak mula ngan cite apa pon xtau dah nih...jadinyer cite ibu2 la jd pilihan utk kali nih...
al-kisah akunyer pam tu la...bebaru ni wat hal...
bila pam dah 10minit pon xder susu kuar...mmg nk nanges rasa (ibu2 yg alami ni sure paham)
aku ingat samada mmg aku xder susu or pam aku problem...

last 2week (saturday) aku dah p carik medela service center kt bangsar ngan ampang...
memula p bangsar...pusing2...mengikut info yg aku dpt kt tenet kedai dia dlm menara UOA
cam ssh nk carik n parking jek kt situ...terus lajak ke ampang dengan harapan menggunung...
elok sampai kedai dah tutup...keciwa mak...huhu
ni kedai kt ampang tu...dah tutup separuh...
aku sampai kol 230pm....dia tutup kol 2pm....mmg xder rezeki time tu....

pastu...next week nyer, aku cuba nasib lg p tempat yg sama kt ampang tuh...
sampai sana dlm kol 11am...seronok jek tgk kedai tu...baru tgk kedai...hehe
aku xamik gambar dalam kedai tu...malas nk snap2...
kalo korang nk tgk ada gambar kat blog SINI dan SINI

bila aku dah lambak gadget pam aku atas meja kaunter tu...
bla..bla...explain bagai...kononnyer moto aku dah xpower aku rasa...
bila dia test...dia kata mmg moto pam tu problem 

aku: saya rasa moto pam ni dah xbagus la...suction dia kurang
tokey kedai: a'ah la...moto problem...
aku: kalo repair ni cane kak...ongkos nyer cane plak?
tokey kedai: kalo nk repair ni kene tinggal dalam 2-3 minggu...
aku: haaa...lamanyer...saya xder spare pam lain nih...
tokey kedai: kite akan hantar pada technicion...org tu xselalu ada kt sini...dia selalu wat kelas merata tempat...kalo dia bukak saje cek kene rm150++...pastu kite akan call tanya nk tukar ke x barang dalam moto tu...kalo nak kene tambah RM600++...kalo xmo...Rm150++ tu hangus la..
aku: oooo...hmm...nnti la repair...
tokey kedai: ok
aku: 1 lagi...saya nk beli cup dia yg baru...saya punya ni dah lembik...
tokey kedai: 1-RM40...nak ker?
aku: nak...sepasang yer.... (dok belek duit..)...alamak kak...duit xcukup la... (wat malu jek nk beli barang xcukup duit...:p)
jap saya nak p pow asben saya dlm kete...hehe
lepas pow ikram rm50...aku masuk kedai balik...
tokey kedai: eh puan...moto puan ni ok lagi...td saya xtest betui2...
aku: ye ker...(dalam ati legaaaaa bnyk u...)
tokey kedai: ha...ok....

bila tokey kedai tu tengok cup aku tu dia kata dah koyak la puan...

nampak x kekoyakan getah tuh...aku pon xperasan...yg aku tau dia dah lembik...
padan la suction kurang....

 ni yg baru...sepasang RM80

 getah ni plak...kata tokey kedai...jgn rendam air panas or rebus...sbb nnti dia akan jd keras kalo selalu kene air panas...plus, make sure jgn ada kulat jugak...pon akan mengurangkan suction dia...
(aku dok rendam air panas selama nih...hehe...)

 yg ni plak dia kata bhgn tempat susu turun tu kan jgn berus kuat sangat...nnti dia akan jd kasar...
sbb ada customer dia mende alah ni menggerutu...kasar...suction kurang...
bila tukar baru...baru ok...
aku punya setakat ni ok lagi...selamat xyah tukar lagik...lupa plak nk tanya kalo tukar yg ni berapa ongkosnyer...huhu

 yg ni xder masalah kot...juz makesure time pam dia kering jek...

 ni la pecahan2 gadget aku...
dah berusia 20bulan...digunakan sejak dania berumur 10bulan...hehe
kalo yg nk beli...bagus sgt...yg penting korang ada azam nk bf...kalo malas2 mmg xberbaloi beli...hehe

 kedai tu jugak bekalkan aku kad ni...leh collect point...dapat diskaun nnti kalo beli...
bila la aku nk p beli lg tu?hehe

info sket pasal kedai medela ni yer:
Medela Bangsar - 03-2284 6388
Medela Ampang - 03 - 4270 1128 
Lactaequip (M) Sdn Bhd,
Lot B2-G, Jalan Selaman 1, Dataran Palma,
Off Jalan Ampang,
68000 Ampang, 
Selangor
Tel: 03-42701128
betul2 sebelah De Palma Hotel

TUNGKU MODEN / BANTAL PANAS || SET TILAM SEJUK || MANDIAN HERBA / MANDIAN AURA || TUNGKU BAYI || SET BERSALIN SALINDAH||BUGSLOCK - PENGHALAU NYAMUK || SABUN SUSU BERAS (RICE MILK SOAP) || TOTO BABY || JUS DELIMA MONEH || PATI DELIMA || CUKA KURMA

12 budak comey:

sHi Ma said...

cerita ibu2 berguna jua, lagi2 tuk bakal ibu, tp bukan shima lah.. hehehe...

eima said...

seb baik tak tinggal kan lagi ...klu tak pasal kena cas 150 tu ...
rupenye cup yg prob...

lydzar said...

berangan jugak nk beli FS ni. tp rasa2 mcm nk tutup kilang dah.. spectra3 elok lg cuma berat sungguh la nk angkut sane sini tu..

Zefa NorAsmara said...

Err.. akak teringin la nak guna.. dulu guna yg cap ayam je.. :D

~izan~ said...

update pun hihi..

gigih ko..bagus2..aku jdkan ko sumber inspirasi ibu2 yg bf.

konon rendam dgn air panas lg bagus kan,aku selalu pk camtu hihi..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku guna pam manual ajer dulu tu pasal tak kuat semangat kot nak fully bf :p

Huda said...

huda x penah beli pam elektrik, dulu penah beli manual je tu pun brand pureen, beli pun sbb tinggal husna time jalan2 g bali ngn husband :)

eB ezrin said...

braper eh? adeq eB nk bli

eT said...

sHi Ma :
xper...shima pon nnti2 jd ibu jugak...hehe

eima :
tu la...lega sgt..

lydzar :
aik..xkan nk tutup kilang dh kot..:p

Zefa NorAsmara :
meh akak pinjam yg saya..:)

~izan~ :
haha...gigih ni aku update tau..
pastu nk reply komen terkedek2..:p

e.l.i.s.s.m.i.e :
xper..memana pam pon sama jek ellis..
asalkan rajin...

Huda :
manual ikutkan lg byk hasil kan..
tp eT xlarat guna manual..penat..

eB ezrin :
eT beli kt http://www.mybreastpumpshop.com/
tp, skang ni pon dh byk org jual...dah murah sket dah.. :)

mommyNadia said...

salam eT,'
Nadia oun br je join fs club ni.Adeh pening jgak tgk bnyk small parts medela fs nih. baru plan nksurf carik info nak handle part2 fs ni..neway tq and such good info!!keep n sharing!!

Nurul Atiqah said...

Salam..akk nk tnya sy pkai medela fs..baru2 ni rasa suction kurang la..bile sy belek2 tgk membrane ada bintik2 itam cam ada kt telekung tu..boleh jd punca suction kurang ker??..TQ..

Anonymous said...

kalau ada sape2 nak beli yg 2nd inform saya, saya nak jual fs saya. guna almost 1yr.warranty dah xdela...harga boleh bincang. 0199111301