Tuesday, May 8, 2012

TakUT x Pegi ZOO???

"takut x pegi zoo??? ".....tu soalan utk kakak dania...
ni la 1st time dia jejak kaki ke zoo...dania ni sgt takut dgn binatang...
kucing ker...rama2 ker...apa je la nama haiwan mmg dia takut...
kadang2 tu dia punya takut smpai menggigil badan...jerit2...
teringat time dia demam tu masa raya lepas...meracau2 takut harimau...
padahal harimau pon xpenah tengok rupanyer melainkan gambar jek...

dalam kete muka xcited nk smpai zoo...setelah ibu kempen macam2 kt kakak kt zoo ada itu...ada ini...
nnti ayah dukung kakak...peluk kakak...xder la takut (harus la guna nama ayah kan...hehe)...bla...bla...bla...2 3 hari kekdahnyer berkempen...maklum la xlama dah nk pilihanraya..errkkk
akhirnya kakak terpengaruh dan setuju nk p zoo...hehe...


masa memula sampai lg dh nmpk gajah dari parking kete...
dia dh peluk kuat ayah dia..muka cam nk nangis jek...
sume org wat2 xnmpk...wat xtau jek...jalan jek menuju ke kaunter tiket...

dewasa : rm20
kanak: 3thn ke atas rm6
3thn ke bawah free

untuk mengelakkan kepenatan berjalan dan nk bg kakak xtakut sgt, kami naik tren/bus yg ada kt situ...

dewasa : rm3
kanak2: rm2
encik tren tu siap bercerita kiri ada apa..kanan ada apa...bla...bla..bla...
siap translate bahasa englis/cina bagai...hehe
nk soh dia amikkan gambo pon boleh...mmg happy go lucky abg drebar tu,..


gambar kt atas tu bergambar kt kandang singa...
kaki sebelah jek dia letak dekat...takut sgt...time ni cam dh ok sket...dh boleh kawal perasaan takut tuh...hhehehe

ni kt kandang rhinosoros (abaikan ejaan yg berterabur tu..:p) kot...
kesian adik tu nk join bergambar bapak dia xbagi..kekeke
tangan aku tu nk wat peace tp xdan nk angkat...terus lalu diangin jek...

terserempak ngan kakak aku kt zoo...dia mai ngan rombongan kawan opis asben dia...
tp mmg dh msg2 pon kata nk p zoo...kira kalo jumpa, jumpa la...
sume org belum ready...kakak jek posing terlebey...over plak anak dara ni...
sonok kot bergambar kt kandang zirafah...

oke...sume kene senyum...jgn lupa control ayu yer mak2...hehe
kakak pon dh cam leher zirafah tu ha...:p

tunduk cam ostrich kt blkg tuh...

haha...xtau nk cakap apa...pesen apa pon xtau la...

kakak takut ngan patung org utan ni...ayah ngan ammar jek la bergambar...
ammar xsudah2 nk nengok belakang jek...
haiwan apa la yg kaku beku 2 ekor ni ha...

ayah dah bese dukung anak2 kiri kanan camni...hehe

haiwan apa rambut dia blonde???
sape tau jawab3...:p

ini bukan biasan cermin...aku pegang ammar...blkg yg enterprem tu mak ndak dia...
ini dalam tren nk pusing ke tempat dia wat show jam 3pm...

dan dania sgt sonok tgk show dia...paling sonok dia tgk singa laut...
lompat2 main bola...

jom tengok produk serbuk debunga kurma (menyuburkan / kehamilan)

bila tanya kt dia..."kakak, nk p zoo lg x??"
dia jawab... "hmmm...nnti la dulu..."
sabo je la...ingat dh ilang takutnyer tu...ok pelan2 yer kakak...hehe

7 budak comey:

adda syuhada said...

best jgk yer..ambk la gambar byk2..heheh..ni spesis xpernah g zoo ni..kihkihkih..rasanya last pergi zoo masa rombongan sekolah 16thun lepas agknya...huhuhuuhuh

Nad @ MamaZakwan said...

ahahaha..!
lawak la kakak ni..
ibu pun bercerita, kemain je tau
buat ciknad ni gelak2 je
emik gmbr cam zirafah la
tunduk cam ostrich la, hehhehe

takpela, pelan2..bagus jugak kakak kate nanti dulu..sbb die tau fee nak masuk mahai kot, ihihiiihi

mimie.. said...

bestnye g zo0... ^_^

Nens Collection said...

BUDAK2 MMG SINONIM NGN ZOO..KITE DULU KECIK2 PON VERY2 EXCITED LER NK KE ZOO..;)

Fieza79 said...

terus ilang takut nya...tp dlm hati msh takut lg tu..hehee

ha'ahh mcm cermin biasan je..ingt kan org yg sama..dh arr muka nk sama..posing pun serupa hehee..

|| NaFiRaa || said...

hehehehe.. kakak Dania takut binatang yer.. selalunye budak2 suka ngan bintang kan~ kekeekke

Atia Adina said...

si dania kemain lagi posing eh....