Wednesday, January 18, 2012

[HOME] Fasa pecAh Tanah

kekdAhnyer...kunci umah pon dh lama dapat...
maka masuk la fasa pencarian untuk hal2 umah...nk kata deco pon xder la sgt nyer pon... tangan pekong
tp ada la jugak kot walaupon xreti nk memikirkan apa aku nk deco..:p 

peringkat pertama:
1. grill
2. plaster ceiling
3. lampu & kipas 
4. skirt umah pon sebok nk boh skirt bagai...
5. wiring

jom nengok umah yg baru siap fasa pecah tanah nih....hehehe
sume ni adalah kontraktor yg sama...
aku amin kontraktor ni sbb dia dh ada buat utk umah lain kt situ...
mesti la dia dh tau ukuran bagai kan...xyah dh susah2 nk ukur semula...


ni living hall...tu mamat ngah QC kot2 ada yg xkena...hehe

ni ruang antara living hall nak ke dapur nk ke bilik...hahaha...
ada nama ke space nih...nnti aku bg nama kt dia..:p

ada masalah wanita???

tadaaa....dapur...letak plaster ceiling jek ngan 2biji lampu...
xcukup aku rasa lampu tuh...nk kene beli tambah lagi...2-3-4 biji lg ker...baru la terang...hehe

kakak sebok nk masuk gak dalam gambar...

3wajah kesayangan hamba... :)

ni kt beranda depan...mengadap pool n rumah lain...
pasang jugak grill...nnti budak2 melompat jenuh terus berenang dlm pool plak...

ni plak kt yat...ada org letak sliding door sbb riso hujan nnti tempias masuk dalam umah...
aku ingat nk pasang kertas surat khabar jek...muahaha

dek kerana kontraktor tu bahagia dapat payment...
dia bg la coklat ferrero roche ngan limau sekotak...

18 budak comey:

hANis said...

wahh best2..buat program deco-deco hehe..bila nak merasmikan rumah baru?

Anonymous said...

bestnyer nk masuk umah sendri...

ratusiput said...

wah..ratu mmg teruja kalau tgk org baru masui umah ni...suke tgk deco2 :)

Nad @ MamaZakwan said...

et
dah siap2 nnt jgn lupa wat makan2 pggl kitorg ek, hehe
ala2 housewarming gitu ;)

♥cikmOt♥ said...

wahh...jeles ok...dah masuk rumah baru...alahaiii

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

umah my ex-bos kat sini gak tau et. tapi dia beli utk simpan kot2 anak2 dia nak duduk nanti. umah dia ngadap mesjid shah alam.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

best woo, nnti share ye idea deco2 awak yer...
ai, giliran kite bler tataw,
tgh nunggu kunci gak ni!

~izan~ said...

cantik! nnt aku amik idea ko plak.baru lps pk menda2 ni,nk kena pk semula huhu..

nnt deco skali.sebut harga skali.hahaha

@e_da said...

wah bestnya nak masuk rumah baru... nanti seronok la nak mendeco2...

MAMASUE said...

wah wah wah...blh la nt buat port luck

Atia Adina said...

wah bestnyer umah awak.....nanti jangan lupa ajak saya gi umah awak tau

miloais milo said...

best banget dah buat nak buat deco2 ni...

Zefa NorAsmara said...

Dah nak masuk rumah baru ya eT, tahniah.. :D

eB ezrin said...

wah bestnyer, wat umah terbuka sok jemput tau. kalo x bakor infotech. yo yo jerk kan? ahaks ;p

kakyong said...

tahniah.. tak lama lagi bakal masuk rumah baru lah yer..

kak ina kl said...

alhamdulliah dah ada rumah sendiri..baik beli dari menyewa kan

ooo kamu pun dah gi uss tu ek..bawa budak kecik memang susah nak main games kan...tak per nanti gi lah lagi berdua dgn hb pulak..jgn lupa beli tiket express tu yer

Myra Jay said...

Nanti dah siap rumah baru mesti bertambah cantik :)

ummidaddy said...

LOIKE LOIKE LOIKE....