Wednesday, January 4, 2012

[Family Trip - USS] Pengalaman Pertama Kami

pengalaman pertama kami nih...bunyinyer pertama kan...mungkinkah ada kali kedua pasni???hehehe
kami p sana cuti krismas bebaru nih...plan dah lama...trip kali ni ngan family...
masing2 dh clear jadual untuk bercoti ke singapore plak...

bermalam kt johor...pepagi hari gerak ke singapore
isi borang masuk sesiap...kete nk masuk sana xder la byk sgt...tp byk la jugak...huhu
tp aku tgk seberang jalan sana...kete nak masuk malaysia lg meriah kot...

nak dijadikan cerita...kami terlangkau 1 step kt imegresen tu...xdapat amik kad yg mcm touch n go dia tu...
bila ujung2 tu tanya polis dia...dia kata xper...ari tu tol free...krismas...
tapiiii....nk masuk parking sume kene pakai kad kan...
tanya2 org...kitorang carik kad yg boleh bayar parking tu kat 7e...setel 1 hal....
pusing sana sini dah masuk tengahari...tu pon nasib ada GPS....kalau x mau petang pon xkemana kitorang sangkut kt mana ntah...huhuhu

terus jek lajak ke tujuan...destinasi USS ( Universal Studios Singapore)
dalam dok riso nk kene saman balik kang sbb xamik pass card tu...belasah je la dulu p USS kan labu...
jom layan gambar sampai lebam...hehe

 sampai kt parking kete...nape tulisan atas tu paling besar heh....

 okeh...sampai jua....

 amik gambar dulu...ikram xder dlm gambar sbb dia yg snap...

nak masuk pon 1 hal...ikram silap print confirmation form...bukan tiket masuk...
kene p balik kt kaunter dia mintak tiket masuk..nasib xberatur panjang...hehe
ikram dah beli tiket dia online sesiap...tiket harga $74 sorang...convert sendiri la dlm RM...
kalo korang xnak beratur panjang2...boleh beli express card dia $50 leh main sume game dia xyah q dah...
aku xbeli pon...sbb dok melepak jek ngan anak2 ngan mak ayah aku...
leh tengok harga tiket kt sini...

 ingat nak sewa stroller...tp sume dah sold out...yg tinggal wheel chair jek...huhu

 maka...hasilnyer...begini la...aku xnak naik...tp ikram soh naik jugak...pegang 2 org anak tu...
tutup muka malu...hahaha konon la tuh
dania penakut nk mampus...masuk2 gate dah nampak hantu patung pakai costumes...peluk cekup muka xhengat....aduiii laaa...aku pon takut benornyer....hahaha sssshhh...rahsia tau...laki aku xtau...:p

 di tengah jalan...xtau lagi mana arah nk tuju....

 wat lintas hormat jek kt depan nih...
nak masuk???idak la aku...seram jek nengok....:p

 haa....bab bergambar ngan topi ajaib ni ok...
ibu n anak xder hal punya...hehe

laksamana Cheng Ho Ho Horlick....hehehe

 main game nyer idak...bergambar jek lebih...hehehe...dania sebok ngan spek pink dia tu...

 ammar wajib tido...merah2 mata ngantuk...


 yg ni pon aku xmasuk...org kata show nyanyi2...rock2...aku xtau apa rupanyer...

 tinggalkan jap anak2 kat tok wan...ibu ngan ayah nk masuk istana jap...hehe

 ni q nk tgk Shrek 4D....smpai ujung sana org beratur ko...
time camni la rasa nk p beli express card....huhu...sabar3....


 minah 2org ni lari jauh plak aku nk amik gambar dia...jalan lenggang2...kaki panjang cam galah...badan kilat2...eh muka diorang pon berkilat...rambut ada bape helai jek tu...hahaha
aku cepat2 amik gambar ni sbb dh kene tinggal dek ikram...lambat dia kata...haha..kene marah..padan muka..:p

 kakitangan firaun nih...pakai kaki tinggi jugak...
aku berani usha dari jauh jek...hehe

 panggil ammar xmo toleh2...sebok nk tengok tok janggut kt belakang tu...huhu

 haa...org baju hitam tu la org singapore yg kami tumpang tanya nk beli pass card kt mana...alih2 jumpa kt dlm ni jugak...hehehe...

 dania???gini la gayanyer....jgn harap nk naik tu sume...penakut...

 ni malam dah...nmpak putih2 keliling tu???haaa...tu salji namanyer...tetiba salji turun....hahaha

 bawak jugak dia naik boat jalan2 tengok dunia madagascar...asalkan ada la menda dia main kan...xder la pegi saje jek...
muka control takut tuh...tp best dia kata...

 haa...selesai advanture madagascar....
kat sini selipar dania tercicir sebelah...tetiba jek kan...xleh main kalo xder kasut...
puas la ikram pusing 2-3 kali cari balik selipar tu...nasib jumpa balik...aku dah usha kot2 ada kedai kasut kt luar tu....hehehe

pastu bawak jugak dia p tengok 4D shrek....
bila katun tu datang dekat jek terus dia cabut spek ijau tu...geram aku nengok...huhu
tp ni 1st time aku nengok 4D...best jugak....pasni leh try lagi....

sepanjang kt sana aku main 2 menda tu jek...shrek ngan madagascar....lain2 xmasuk pon...
akan ku cuba lain kali...konon jek la...hehe...santai2 jek aku lepak kangkung kt tepi kedai smpai malam...
eh...ada hantu jahat baju belang muka buruk bawak karung suka nyakat org...aku nmpk kelibat hantu tu jek terus aku nyorok...hahahaha
kami balik jam 9pm...tp org tu kata dalam 10min lg ada bunga api krismas...xtunggu dh...sian tgk suma org penat...
tp nk solat bukan main susah...ada 1 ruang jek...kongsi laki pompuan...pastu kene beratur jugak...
ngah2 beratur terkentut...bukan ke jenuh nk p amik wuduk balik kt toilet tu...pastu beratur lg batal lagi...sabar je la....

kepada kawan2 sahabat handai...jom trip USS...kite geder2 ke sana ramai2...byk lg aku x xplore nih...hehehe...tempat lain pon xsempat nk singgah..terus jek balik johor semula...

31 budak comey:

AnneRaini said...

wah bestnyer dah jejak USS..saya pon teringin nak pergi..entah bilelah agaknya..

Nens Collection said...

ade satu rakan blog pergi jugak..teringin nyer..kalo buat sy nk join..haha..bestnye..kalo masuk pagi ni balik2 malam ler jawabnye..best kottt!

Sarah Syazwani said...

nantikan USS..im comingggg

Myra Jay said...

bESTNYERRR :)


Nanti kak buat ler berapa calculation ke sana ye, sbg panduan :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Wah Seronoookkknye...
Cuti2 USS..
Nak g juga..nak g jugak..
hopefully dpt g thn ni..heheheh

Penat tp menyeronokkan..
hahahaa..wheel chair pun wheel chair la kan..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sblm terlupa..thanks hadiah dh terima tau..

http://mamakerry.blogspot.com/2011/12/menang-teka2-lagi-hadiahnya-sudah-pun.html

mekchu said...

haaa.. kan dah sampai sana.. best kan.. sama la, mekchu pun tak dpt main byk.. bawak anak kecik ni terhad sikit. ehh bukan sikit tp baaaaanyak.. janji semua happy :)

lady scooter said...

hi... salam kenal... i'm lady scooter... tengah blog walking right now and find your blog... interesting... sudi2kan lah jengah saya di sini :

http://skuterlady.blogspot.com/

Fieza79 said...

ntah bila nak smpai sini..singapore dh penah smpai cuma tmpt tu belum gi...mesti best kan untuk anak2...happening je tgk et anak beranak...

Atia Adina said...

wah bestnyer...nak gi nak gi nak gi

baincardin said...

adeii...belum sampai sini lagi. nak kene pi gak nih. ^_^'

MAMASUE said...

masa mamasue pg dulu preknen, dia tak kasi naik pun tetap mamasue naik...sorok2 perut dgn henbeg...mcm la org tu tak nmpk kan...agaknya dia tgk org preknen ni,kesiaaannn...kasi can lah

wan nurul hezrina said...

teringin gak nak g.tunggu poket banyak cket fulus..suka nengok jenjalan kat sana...banyak tempat sesuai nak amek gambar

iizla said...

dah sampai pon dia kat USS. bila la pulak giliran saya ni??

eMMe said...

kamu gi S'pore ye, jauh nye jalan.....best kan..kan..?? anak2 la paling sonok kan....kan...

anis's said...

Syoknyerrrrr....:-)

Ena said...

bestnyer..

bila la turn kami pulak..

happy tengok kalian happy.. :)

Bang Am said...

Jangan lupa, punya jenjalan jauh2 leh berjumpa lecturer NETS, en faisal.. :)

Zefa NorAsmara said...

Wahhh, best tu. Jln2 g luar negara.. :D

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. tapi kesian plak anak2 kecik kan.. kalo mak n bapak jek yg pergi ok~ kikikiki

aizuemi said...

USS best .. tp bnyk jgk yg ko x masuk..

miezaniera said...

aizumie : et saje tk masuk sbb nk masuk ngn kite sume sekali nanti hehehe penakut gak ibu dania ni rupanye yer hehehe

Aleyn said...

Wow...dah sampai pun....saya pun ader plan nak gi next year..tapi tgh pikir nak gi Bandung or Singapore dulu...hehehe..

Cita2 tinggi...uhuk

Fieza said...

bestnyer dpt g sane...teringin jgk nk bwk anak2 bercuti ke sane...

ratusiput said...

ratu ni lg la nama je org jb...umo dah 30 tahun aritu baru merasa jejak kaki ke spore.ehehe.mmg best.12 jam dok dlm uss tu...se tu celebrate new year skali.tgk bunga api.mmg best.anak2 pun sporting tak meragam.sama ngan ibu n baba dia jenis kuat bejalan.

~izan~ said...

aku paling suka gmbr atas wilcha tu haha!

ko sponsor tau geder2 kat USS ehehe. sarah,aku nk ikut ko haha

Ardini Humaira said...

wwwahhh bestnye dah merasa ke sana. dni belum lagi. hari tu ingat nak honeymoon ke sana tapi tak sempat.. hehe InsyaAllah di lain masa :D

~aSHa~ said...

seronoknye gi sane..bila la akak nak sampai..

hajarus said...

wahh bestnyer dah ke USS... hjr nak ke sini tp x jg sampai2 lg...

mamyharraz said...

uss!! bestnya salah satu wishlist akk nih tp tak sampai lagi.

cantik semua gambar sukanya akk tgk!hapening sgt.

aizuemi said...

bai
nk p bjemaah ke? hehehehe~