Saturday, January 7, 2012

Sedap ke SUP BELUT???


salam pagi sabtu...hah...dh ptg laaa....
aku bersiaran dari kota bharu nih...terperap dlm bilik tunggu ikram balik keje...
semalam ngikut ikram n kawan2 layan sup belut kawasan k.b ni jugak...
nama kedai aku xtau...tp celah2 umah dok kedai nih...
ptg tu aku dh telan sepinggan nasi goreng thai...
makanyer malam tu xder la makan nasi lagi...layan air je la....
aku nengok org makan nasi ngan sup belut tu cam sedap jek...aku nk rasa, tp terbayang belut yg cam ular tu...huhuhu
lama2 ikram hulur sesudu daging belut soh aku rasa...
alang2 dh sampai aku rasa je la sket...hehehe
lupa kan pada paras rupa si belut...telan jek...sedap jugak...hahaha

ni la rupenyer sup belutnyer...
kata ikram cam rasa ikan haruan...aku iyer kan ajer...
cam rasa ikan keli...pon aku iyerkan ajer...hahaha
tp mmg xder cam rasa ayam la nyer pon.... :p
ramai weh org kt kedai nih...sume peminat belut tuh...maknanyer mmg sedap la kan...
korang penah makan x???hehehe

17 budak comey:

ratusiput said...

belut bagus utk kulit.bagus diamalkan.tapi tu la kan bila terrrrrrringatttt rupa paras dia ya ampunnnnn ehehe...

Tina Othman said...

oh sedap ye? tak penah rasa pun & ta tau berani try ke tak

umialya said...

rasanya tak mampu nak rasa, hihihi

Sarah Syazwani said...

kalu sup mmg aku x tertelan la..dahla penah tgk org siang..hehe..tp kalo goreng mmg sodapp

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

alamak..takleh telan benda ni huhuhu

Zefa NorAsmara said...

Dah lama teringin nak makan sup belut.. cuma belum jumpa lagi tiba2 muncul depan mata. Nak cari malas.. hihi.. maksudnya tak pernah makan lagi.. :-)

Izan Ishak said...

izan pun ada tgk dlm tv. ramai org makan sup belut kat kelantan. sedaplah agaknya ye.

tapi kalau izan... cam tak berani nak makan bila ingatkan rupa asalnya... aduhhh....

Ticer Syah said...

kalau tak cakap mungkin kita leh makan.. tp kalau cakap awal2.. kirim salam la ye.. akakaka

@e_da said...

kalau tgk masa hidup mcm geli nak mkn belut..kalau tak tau leh makan kot..hihi kalau tau mcm geli

~izan~ said...

sarah tu kan,mmg nak kena haha! aku tak pernah mkn lg. tp tgk dia life kat carrefour ke giant ke aku jeling2 manja aje hihi.. kalau sup pekat2 mesti sedap.pejam mata telan..

Nens Collection said...

geli tgk keadaan belut,tp nk cuba..;)

wan nurul hezrina said...

pernah masak n makan sekali..sedap jugak rasanya=)memulatuh mmg geli tapi lama2 ok

Ardini Humaira said...

memang bagus untuk kesihatan. dni belum pernah try. tapi hubby suka sup belut :)

kakyong said...

org sebut belut jer.. terus tak leh nak teruskan... hehhe

mamyharraz said...

terinngin nak cuba.

kalau ada rasa cam ayam best tu ok nnt akk nak try satu masa ;)

Model Busana Muslim Murah said...

salam kenal,,sukses yahh dengan postingan nya

aizuemi said...

belut goreng sedap.. perghhh.. lamanya da x mkn belut~