Tuesday, October 30, 2012

Penuh Program Cuti Raya Haji ni....

arini ada lg ke yg blues2...
smlm mai keje lapang sgt jalan...ramai yg sangkut jem kot kan...huhu...

percutian aku mula khamis malam tu gerak balik ke s.kembangan dulu...
target sampai b4 isya' sbb ada org2 taman nk mai umah ke rumah utk takbir raya...
tp apakan daya...perjalan pulang ke kampung seri kembangan ni yg patut nye amik masa setengah jam jek jd sampai 2jam setengah...huhuu
malam tu hujan lebat sangat...dah nk dekat sgt smpai umah banjir kilat plak...
ada kete yg sangkut dlm banjir tuh...tinggi gak air naik...
terpaksa la pusing balik p puchong dulu...
tu alkisah nk pulang ke seri kembangan...

pagi raya aku dok umah jek ngan anak2...

 ammar pakai jubah tok wan beli kt mekah...

 dania pon pon pakai jubah gaks...

 separuh masa pertama...dah terkorban dedua budak ni...huhu...
ptg tu blk kampung kt kelanang...selesai 1 hari...

keesokan harinya kami pulang ke jengka plak...

camni la anak2 dalam kete...
abes ayah susun bantal2 sume bg anak2 bergolek dalam kete...

sebenarnya 28oct tu adik aku nikah...
kendurinya minggu depan...terpaksa cepatkan sbb tok kadi ada kursus last minute...
amik la date besday aku tu...hehe
kira mak ayah aku celebrate besday aku pertama kalinyer seumur hidup (dh 30tahun pon aku hidup...huhu)
ngan wat kenduri la kira...sedapkan hati...hahaha

 ni la adik...nengok budak kecik tu xmo amik gambar...geram nk picit dak ni...

ngah gigih watkan adik photobook plak...
khas utk album nikah...

hala balik lak dari jengka ke s.alam mmg dah agak cam tahun2 lain gak kan...
perkara wajib kene study adalah jem...

sebelum balik tu dah tgk kt fb..kawan2 update trafik...
pastu tgk update traffic twitter...
hmm...dari dok tgk mmg kompem sangkut kt lentang...kt karak....

lepak dok lepak kitorang gerak kol 9pm...mmg xboleh nk balik awal..sbb majlis nikah tu kn bg setel...
kakak aku gerak kol 7pm...maka snng aku nk tanya kt mana sangkut..hehe
kuar umah kol 9pm tu...terus masuk jalan lama dari jengka...temerloh...lentang...karak...clear la jalan...
lepas karak terpaksa masuk hway jap...time ni msg akak dia baru kt sg.dua...
eh sama plak kt situ...tgk jam dah kol 10pm++ ni...
ajak dia masuk jalan lama bentong...ada kawan xder la seram sgt...hehe


singgah kt petronas bentong dulu...
p jenguk toilet dia...mak oiii..igt kt hway jek jem...toilet pon jem...huhu
start pada sini kami ikut jln lama...berharap sgt ada kete2 lain...
lega rasa bila ada kete2 lain pon follow kami lalu situ...depan kami ada 2-3 biji kete gak...
ramai2 xder la sunyi jalan tu...

lepas pd genting sempah tu dok usha gak traffic kt twitter sangkut kt memana kot...
tgk cam jalan penuh gak...cam slow jek kete...
tawakal jek tgk ada org masuk jalan lama kami pon ikut je la...
sekali kete tu singgah atas bukit tu jek...huhu
mmg tawakal jek lepas tu...xjauh kami lalu kt jalan liku2 tu nampak ada kete kt depan tu...
apalaga..kami kejar la bg rapat...hehe...
terus jek jalan...tgk2 blkg selain kete kakak ada gak keta lain yg follow...lega la sikit...
sampai la kt gombak tu dah kol 1am++...kira kami sampai s.alam kol 2am..
lega sepanjang perjalanan xder byk masalah sgt....
jengka - s.alam : 5jam....
korang nnti kite konvoi yer balik kg sama2....hehehhe

7 budak comey:

eMMe said...

adoi..mmg tak tahan la kalo jalan jem... Me balik kg ari Jumaat, jem skit.. tapi bergerak la... tapi mmg manyak kereta..balik ari ahad, pun jem skit... kalo balik awal skit..kurang la sangkut dgn jem..kalo balik lagi malam.. mmg confirm la jem. berjam2 kan...

Myra Jay said...

Hheee, nampak sangat 2 beradik keletihan 'beraya' :)
Comel je :D

Atia Adina said...

suka tengok gambar dua beradik tu tido.....

Eliss Mie said...

mcm aku balik trg ajer..hahaha.

Mama Wafiyyah said...

syioknyer dorg tido dlm kete camtu..golek2 pon takde side effect. :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nyenyak jer tgk diorg tido..letih sgt tu..^^

Nens Collection said...

akak buat photobook?..leh tempah x?