Thursday, October 4, 2012

Cerita Beijing Day 2

masuk day 2 dah...
jadual utk hari ke 2 adalah pusat jed...pusat kristal...great wall...petik buah2...

pagi tu gerak agak awal...sbb makan masa nk sampai great wall
kata akak mei (pemandu pelancong kitorang)...
pepatah diorang...sape sampai great wall dia jd pahlawan...huhu
pakat la ramai2 nk p jd pahlawan :p

tp sblm smpai great wall ada singgah2 tmpat lain...

 persinggahan pertama kilang/pusat jed...
meriah tu jed kt sini...dlm kaca tu pakcik jed ngah tekun asah batu jed...
leh tengok jek...xleh pegang pakcik tu...:p

 dalam kedai jed...kat sini pon mengah main kejar2 pusing kedai ngan ammar....

dari tempat jed singgah makan siang kt restoran...
solat siap2 kt situ...

 ni dah siap makan kt restoran...ammar tido plak...penat main kejar2...huhu

 tu dia...tinggi giler great wall nih...

 dengan anak kecik ni mmg bercinta la nak panjat smpai atas tu...
kitorang panjat sikit jek tangga dia...
tujuan nk amik gambar jek...hehehe...
kata ikram kalo lepas 3 menara dia kt atas tu leh dapat sijil....huhu...

 ni plak balik dari great wall singgah kat kebun dia petik buah...
berbayar hokey....bukan petik saje2...huhuhu
kalo petik terus makan xper xyah mkn....
time ni aku dalam van...dania ngan ammar tido plak....

 ni time makan malam kol 5pm lebih kurang kot...
makan siap2...sbb nk redah jalan macet lg nnti...huhu

 ammar izz mood ok lg time ni...
sume nk sendiri...nk dok sendiri...makan sendiri...

 org ni kene amik gambar terus xmai anto makanan dah...
mesti dia ingat apa la diorang ni amik gambar aku...huhu
siap mkn terus balik hotel...sesi rehat....tu pon smpai malam dah kt hotel sbb jalan jem....

 ni kete org sana...canggih2...
org2 senang jek pakai kete...tp sume mewah2...
kata org yg keje kt sana....pegawai kerajaan pakat dapat audi...pegawai penjawat awam malaysia dapat ke audi???kehkehkeh...teettttt
kancil aku tu pon dah bagus dah...
boleh la dari xder....hehe

k la...nnti sambung day 3 plak...


ada sape2 berkenan x ngan hanger nih...leh email izdiharshoppe@gmail.com or sms 0193416067 utk order...macihhh... :)

6 budak comey:

iera said...

mak aihh..tinggi bebenor great wall tuh..mau sesak nafas nak naik atas tu.

Nens Collection said...

pehh..kalo sy g sy nk sorang2 jek, leh panjat anak tangga tu hah..haha( pasan la anak mau tggl mane?)..xmo bawak anak..mest bercinta la kalo bwk..hehe

lurun namzar said...

mmg berchenta la, kak, nak naik wall great tue. lenguh kaki.

Atia Adina said...

bestnyer.....teringin nak ke tembok besar cina tu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah..besh..besh, beli x jed nye tu..

Myra Jay said...

Memang tinggi giler Great Wall, ingatkan dah panjat smpai ke atas ;)