Tuesday, May 26, 2009

Alkisah Interview

Seperti yang dijadualkan...26hb aku menghadirkan diri ke sesi interview kt fakulti pendidikan, UM tu ngan berbekalkan sedikit 'petua' dari bapa mertua dan suami...huhu
macam bese la...aku yg buta kayu jalan kt bandar ni kan.So, ikram la terpaksa menghantar aku ke tempat tujuan tersebut...huhu...sian dia...tunggu sampai aku abes interview plak tuh...thanx abg..

8.30 am: kumpul kat lobi fakulti pendidikan tuh...tgk org siap bawak nota...bukan nota..peta minda pon ada...betui2 saiko diorang nih...mai interview ke mai exam nih?huhu

9.00 am : Masuk dewan reramai..isi form kehadiran..taklimat sket pasal form yg nk kene isi n bawak...then tunggu turn dipanggil ke bilik Ehsan (nama bilik aku ditemuduga)

10.30 am: Namaku dipanggil...masa untuk tunggu turn kt bilik plak..huhu

11.05 am: eh..pesal lama sgt...org dlm bilik tu pon xkuar2 lg...org depan aku yg p bilik gigih la, apa la...seme dah 2-3 org keluar masuk setel bagai..huhu..saiko jek diorang ni

11.30 am: jeng..jeng...nama aku dipanggil...turn aku masuk la...ada 2 org laki2 n 1 perempuan.

dalam bilik interview aku kene bangun, duduk byk kali sebab task2 n soklan2 dibawah ni:
antara soalan2 yang diutarakan:
  • ceritakan pasal diri anda (soalan ni wajib...bila aku kata dah kawen..terkojut panel..igt aku baru abes sekolah kot...maklum la..comey bebenor..hahaha)
  • kene jadi cikgu mengajar cara2 membuat website (aku wat blog tau la..itu jam aku belasah jek apa yg aku tau...tgk panel cam boring jek aku ajar...kompem xpaham apa aku ajar..huhu)
  • diberi situasi...hmm...cam panjang plak situasi ni..malas la cite..hal ehsan la...hal caring la...saje nk tembak aku la tuh...
  • kene menyanyi...time tu seme lagu aku xingat lirik...lagu wonderpets pon aku lupa daaa...huhu...aku pon belasah lagu siti norhaliza bertajuk aku cinta padamu...sampai 2 baris aku pon benti...dah lupa jugak...huhuhu...KANTOII

kesimpulan yang aku boley buat interview kali ni...kalo nk jd cikgu ni kene pandai nyanyi...huhu..dan aku xpasti la aku akan dpt keje ni...mungkin tempat ku di UITM....

Sekian...laporan aku ngarut dlm bilik interview...huhu

kasut ni aku rembat dlm masa 5min tanpa berfikir panjang kt pkns semata2 nk p interview

4 budak comey:

izanpyus said...
This comment has been removed by the author.
izanpyus said...

Wah Et..kasut tu yang menarik perhatian aku...hehe. Takpe,dapat ke tak tu blkg citer,janji dah usaha...Lagipun bley tambah experience di samping ko bereksperimen,haha... Semoga berjaya!

ZzamzZ said...

yezza..experience tu ptg..belasah je sume intvw..dpt xdpt blkg cte..Chaiyuk²

eT said...

izan:
aku pon xder idea nape aku beli kasut tinggi tu..haha...toche2

zam:
akan kucuba belasah seme intervw yg ada..mcm la org panggil aku sgt..huhu