Thursday, May 21, 2009

BurukNyerrr

Bila tengok kuku aku yang buruk ni, teringat detik2 kehilangan kuku kat bandar baru bangi masa bulan pose tahun lepas.
time tu aku nk p amik duit kat ATM cimb hari ahad waktu petang la..kol bp aku xbape nak ingat...kononnyer amik duit tu nk p melawa...nk makeup2 kt saloon ke lebey kurang (ada hati tu nk melawa lg)...huhu
time tu aku baru pregnant 2 bulan...angin nk melaram la plak...hehe...maknanyer baru 2 bulan gk aku kawen...hehe...

aku dah amik duit seme...bila nak kuar, aku tarik pintu kaca bank tu sekuat hati (maklum la..aku ni kan cekeding, nak tarik pintu pon lembik)...terseret la pintu kaca itu diatas ibu jari kaki ku...camane ntah bunyi pintu tu..krek..krek...tersangkut2 kat kaki...yer kot... huhu
dgn spontan aku cakap 'aduh..' dan terus keluar...
terasa pedih2 dah ibu jari kaki tuh, darah pon dah menitik2...p tempat park kete (ikram tunggu dlm kete), masuk jek kete terus aku amik tisu tekup ibu jari kaki tuh..

bila dah tgk byk darah kuar, kitorang p la pusat perubatan an-nur kt bangi tu....reg jap..dok jap..ada nurse kt situ tanya nape...aku kata accident kene pintu...terus masuk bilik operasi (ceh..kononnyer la parah sgt...hehe)...

bila diorang cabut tisu 2 seketul kuku lekat kt situ..cuci2 sket luka tuh, then tunggu doktor dtg..yg aku nih xsangga dah nangis tahan sakit..kuku tercabut maaa...sakit tuu...
agak lama gk, doktor dtg...dia bg cucuk TT then bius kt ibu jari kaki tu...dengan selamba dia tonyoh kaki aku (nasib ko doktor)..huhu...lepas balut sume...balik amik ubat then balik umah...lupa nak amik mc plak...mlm tu ikram p ulang kt an-nur amik mc balik..huhu..maka aku pon ponteng pose utk 2 hari sbb nk kn mkn ubat plak...

detik2 sedey kehilangan sang kuku...huhu...sadis tol


buruk betul kuku baru ni...sakit ni pasai dia cekam isi..huhu


3 budak comey:

along said...

kuku pun nak cite ker...sian...

miezaniera said...

oo cite sejarah rupanya..sian..

eT said...

sebab dok sakit jek..tu yg nak cite gk kuku...sungguhpun ianya sejarah...huhuhu