Thursday, July 12, 2012

Pindah Barang!!!!

perpindahan ni sebenarnyer rancang yg xberapa nk rancang sebenarnyer...
hati masih sayang nk tinggalkan perindu...huhu
lagipun, disebabkan umah skang ni penuh sangat ngan perabot lama n perabot baru hak uitm...
maka aku punggah la barang2 n perabot2 aku separuh...
yer la separuh la dulu...tu pon penuh 1 lori dlm dok xder barang tuh....
tinggal la peti ais, mesin basuh, tv....yg aku nk guna la...

tetiba malam sabtu tu adik msg kata otw nk dtg angkut barang naik lori...
nk tgk gambar lori2 byk ada kt banner blog ni...hehehe...
dengan xpacking sebijik habuk pon barang, kami gamble jek...
abah pon ada cakap xyah packing2 bagai...sampai jek nnti angkut jek boh dlm baldi ke apa ke...hehe...
senang gak kan xyah packing...kurang penat sket...


ni misi memunggah...mmg bertebaran la segala isi umah...hehe
jenuh gak time nk ngingat mana harta uitm mana harta aku...lebih kurang jek perabotnyer...:p

rasa cam xbyk pon perabot kami nk angkut...tapi tgk la..penuh gak la selori tu...

dah smpai rumah kami...
ni je la tenaga buruh kasar yg available...huhu...sikit2 angkat barang tu lama2 abes la kan...
pastu banje mandi kolam...banje ker? :p
dah lama tak cite pasal umah kan...
nnti la aku cite pasal umah...sbb byk sgt tergendala hal2 umah ni...
kami order barang kt kedai dah 7 bulan xamik2...hehe...nasib kedai xcas sebab lama biar barang tu...
sampai org yg kami p beli barang dulu pon dah berhenti keje...hehehe
nnti sambung cite pasal umah k...daaaaa

15 budak comey:

Nens Collection said...

WAAA...XCITED SAYA NAK TAHU..CEPAT UPDATED SIS..

miezaniera said...

wahh syoknye ada lori sndiri... leh sewa nanti hehehe

|| NaFiRaa || said...

belom pindah masuk rumah baru lagi ke?? ingat kan dah pindah dah lepas kabinet dapur siap hari tuh..:)

miloais milo said...

sibuk dan memenatkan kekdahnya...
sib baik le ada tenaga buruh kasar yg sudi membantu!

eMMe said...

hurm...penat tau pindah2 ni... tapi, kami suke pindah kalo de kotak besar, letak sume dlm kotak, tapi banyak keje skit la... nak packing n nak unpack, penat tu mmg la penat, tapi nak elakkan barang tu rosak ke pecah ke... better proper la, heeee~

Eliss Mie said...

mudahnya pindah tak payah packing.huhuhu.

Nad @ MamaZN said...

aksi dania tak tahan tu =p

NettoAsh said...

Family et ada servis lori ke?Kite pun nak pindah ni..

Myra Jay said...

Bab pindah randah ni yg tak tahan-sangat letih :)

Qu azniza ;) said...

wAHH BANYAk nye barang!

Huda said...

hehehe..best gile pindah x yah packing bagai et :)

bang am said...

Hebat ler tenaga buruh. semua pompuan.... :p

Aleyn said...

Betullah...x pancit ker angkat brg byk2 tu....salute sama u girls

eB said...

pindah umah baru yer? tahniah :)

man said...

bila buat kerja secara gotong-royong.. kerja berat jadi mudah.