Friday, October 16, 2009

berlagak yer kamu nih!!!!

hmm...dalam aku dok berusaha untuk berbakti dan berusaha untuk majikan aku nih (kalo xbayo gaji cam la aku berusaha berbakti sgt kan..heee)...yang mana terpaksa menjadi operater sambil-sambilan mengangkat dan mendengar celoteh n keluhan users....kalo yg ok tuh...ok la...
kalo yg kerek tuh...dah macam bagus tu kan...hmmm...paham2 je la..tadah jek telingan wat cam org pekak...
letak ganggang kat dinding bg dia ckp ngan dinding plak..org nk tolong dia...dia nk marah2 kite plak...aku keluarkan hikmat letak ganggang kang baru tau...sok2 aku plak yg kene report...huhuhu...jadi kuli camni la...terbebel byk plak...:p

al-kisahnyer org2 berlagak ni...aku teringat time bulan pose ari tuh...adik aku ngidam nak mkn sambal petai...kt umah xder petai...utk memudahkan keje aku, mari la kite masak sambal petai kat pasar ramadhan...hehe
ngah2 jalan sebelah kete besau nih...tetiba dia hon aku..terkojut den..aku tgk la driver tua yg konon2 kaya tu pandang kt aku ngan straight face sambil2 menunding jari kt wiper kete dia...
aku paham dia soh tolong buang flyers yg org letak kt cermin kete dia tuh...ok pakcik...saya tolong buang...then dgn ala2 arahan soh aku simpan sampah tu n buang terus dia blah jek...dah la xsenyum...terima kasih jauh sekali...geram btol aku..time tu xder la aku pakai baju ala2 amah ke apa...ada ke patut...xpatut...nasib bulan pose...
so, abes cite aku...pulang la dgn hati yg sedikit geram...tp xper...biar la si kaya itu dgn berlagak dia...

sekian...

6 budak comey:

izanpyus said...

Mak aii..sengal betol pokcik tue.Kalau aku,kot2 la dia benti kat pasar ramadhan tu,aku gie cari lagi byk kertas letak kat wiper,celah rim,ekzos,hehe..(eh,puasa la Izan,sabar2...tp mcm tak sabar,hehe).

Sabar je la ET (klise punya ayat).Tapi aku mmg penah tengok kes orang letak gagang tepon kt dinding sbb xtahan dgr org tu bebel.MAsa aku keje dulu,hihi...Big boss plak tu yg wat camtue..hehe.

Mrs. Asida said...

wakaka.. apa yang pemting?? kasabaran... hehe

eT said...

aku ngah sabo la nih korang..huhu

ZzamzZ said...

sabo itu separuh dr iman..chaiyuk2 et..gambatte!

anis's said...

baiknyer et...kalo akak harammmmm nak layan si tua nak mampus tu...aper dia ingat dia bagus sgt ker...ceh!!

eh apesal aku plak yg emosi ni ek..wink2..

eT said...

yer la zam...gambatte la sgt...

yer la kak...bulan2 pose tolong org dpt pahala kan...:p