Wednesday, September 1, 2010

Asmara


malam td episod 1 asmara nih....
citer pakai kad matrik uitm..huhu...pinjam sape punya la agaknyer tuh...
tp cam bukan kt shah alam jek kan...
cite dia abes kat time asmara kene paksa kawen ngan zaliya...
aku ni kekadang follow...kekadang xtgk pon...
main skip2 jek...
pape pon cite nih cam menarik...


Sinopsis ASMARA di Slot Lestary TV3

Asmara mengisahkan Zaliya (Faezah Elai) yang terlanjur dengan teman lelakinya, Raziq (Nazim Othman) sehingga mengandungkan anak luar nikah. Bagi menutup malu, ayah Zaliya, Sahlan meminta Malik membenarkan anaknya, Asmara (Shaz Jazle) mengahwini Zaliya kerana Malik pernah berjanji untuk membalas hutang nyawanya.

Malik yang tidak mengetahui tentang kehamilan Zaliya telah meminta Asmara menunaikan janjinya kepada bapa Zaliya. Walaupun keberatan dan mengenali perangai buruk Zaliya yang sekolej dengannya, Asmara terpaksa setuju dan melupakan perasaan hatinya dengan rakan baiknya Melati (Faralyna).

Pada malam pertama perkahwinan, Zaliya telah membongkar rahsianya malah dia juga memberitahu Asmara bahawa mereka hanya perlu berlakon dan akan meneruskan kehidupan masing-masing seperti biasa.

Asmara yang mengetahui cerita sebenar Zaliya merasa tertipu dan marah kerana dijadikan Pak Sanggup oleh bapanya sendiri dek kerana terhutang nyawa. Zaliya pula tidak puas hati kerana dijodohkan dengan Asmara, sering mencari salah Asmara dan meminta diceraikan.

Asmara akur dengan permintaan Zaliya dan akan menceraikannya selepas dia melahirkan anak. Zaliya terpaksa menangguhkan pembelajarannya di kolej kerana kandungannya semakin membesar. Sahlan bimbang jika rakan-rakan perniagaan akan mengetahui tentang Zaliya telah mengurung Zaliya di rumah. Walaupun tidak mencintai Zaliya, Asmara telah bertindak untuk melindunginya dan berpindah keluar daripada rumah Sahlan.

Asmara telah memikul tanggungjawabnya sebagai seorang suami dan berusaha untuk menjaga keperluan harian Zaliya yang sedang sarat mengandung. Zaliya mula berbaik-baik dengan Asmara dan jarang sekali bergaduh dengannya kerana Zaliya banyak bergantung kepada Asmara.

Raziq pula berasa tidak puas hati kerana Zaliya tidak mengugurkan anaknya dan telah merancang sesuatu. Adakah bunga-bunga cinta akan mekar di hati Asmara dan Zaliya? Bagaimana pula dengan nasib Melati?

9 budak comey:

AngahSayang2314 said...

salam maz

angah pun tengok gak cita nie macam best jer layan gak tengok

mamalieyna said...

loor dh start ke citer ni?..semalam tertengok iklan je,,cam best! baca sinopsis pun cam teruja nk tengok! ^_^ thanks ya..

Sharinginfoz said...

tak pernah tengok citer benda alah ni, ok ke

Performance Bulan Ogos

eT said...

angah:
sambil2 jek layan..hehe

mamalieyna:
dah start smlm..huhu...

sharinginfo:
ok kot..hehe..:p

miezaniera said...

mcm best sbb asrama tu cam cute je hehe cam dh tau je ending cite nih..cam cite hindustan pn ada..

eT said...

asmara la bai...asrama tu kt sekolah...huhu

cha said...

suka tgk asmara... hatiku terasa cair, ahaks... gataiii!

eT said...

cha:
sekali sekala gatai ok la..
jgn selalu..xbaik utk kesihatan...

s[y]azwa[n]i said...

pakai kad matrik uitm??tapi dy blkon kat mmu.klaka jek student mmu mane ad pakai tag.