Tuesday, September 7, 2010

Dua kantung????


salam sume...lama xupdate blog...
xsempat nk hapdet skang ni...bz melayan perasaan...hehehe

ari tu kan aku p checkup kt klinik...
skang ni kandungan aku dah masuk 2bulan...kecik lg kan...
aku pon sng2 ati lg lepak2 kalo dania stunt atas perut..hehe
time dokdor nk scan tu doktor tanya aku...
"dua ke 1?"
aku pon cam xtau nk jawab apa....jawab je la "1 kot..."
doktor pon tunjuk scan tu kt aku n ikram...
"haa...nmpk ni ada 2 kantung nih...family u ada yg kembar ker??"
aku pon cam ye ker doktor nih..."xder plak doktor..."
doktor suloh lg..."tp bila tengok2...1 kantung ni mmg ada baby...1 lg cam kosong jek..."
urmmm...aku nengok je kt skrin tu xberani nk bg komen..
xpandai pon nk tgk..mana rahim...mana baby...mana kantung...huhuhu
"mungkin 1 lg tu xjadi....tp masih kecik lg nih...nnti kite check lg yer..." doktor tu cakap...
aku pon iyer kan ajer....
xper la...yg pntg baby ok...
doktor kata kalo kantung 1 lg xmenjadi...xleh nk cuci...biarkn jer...nnti tercuci ngan baby sekali...
aku ok jek asalkan xder kesan buruk kt bb tu nnti....

nmpk x yg kaw gelap kt tgh2 tuh....tu la doktor kata 2 kantung...1 besar ada isi...1 kecik...kosong...
gambar ni senget plakk...soriii...

ni komen doktor...yg aku paham doktor tulis collapsing...
yg lain2 aku xpaham?
sape paham angkat tangan....huhuhu


14 budak comey:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sama makcik aku kes ko ni..dia excited dah memula, sebab family history aku memang ada kembar sejak dari moyang lagik.last2 sekali bila dah check semula, baby yang satu lagi tu mengecut.

zyra said...

2 pon ok gak tu.. rezeki akak... semoga Allah lindungi akak ngan baby2 dlm perut tu... semoga sihat sentiasa okeh! aaminnn... (^_^)

eT said...

elis:
family aku xder lg kes camni..hehe
family ikram pon xder rasanyer...

zyra:
1 ok...2 pon ok...tgk la mana Allah nk bg...Aminnn....

Kancilbiru said...

wah syoknya kalau dapat kembar weh...

AngahSayang2314 said...

tulisan doc memang macam tue tak bole baca kan???

eT said...

niza:
syok gak kalo ada rezeki kn...

angah:
byk bahasa saintifik kn...jenuh nk pahammm..:p

Iman's Umi said...

Wah tahniah awal2 klu kembar ye...apa2pun asal bby selamat je ye! yg dpt sy baca, baris pertama, report scan, pastu usia kandungan 7 minggu 3 ari, baris tiga x tau, baris 4 expected due date 18/04/2011...tu je la.

Sarah Syazwani said...

wah2 best arr dpt kembar terus ade 3 ank pas2 leh stop..hehe..

eT said...

iman'umi:
hehe..tahniah berjaya baca tulisan doktor tuh...:p

sarah:
3 je ker? :p

mekchu said...

ishhh... pegnen ke??? wahh... apakah twin?? mekchu tak de pengalaman twin.. impian nak anak twin tu ada la.. hehehe... neway, congrates...

army4war said...

wow.. sangat menarik news nie.. aku doakan yang baik2 je.. semoga ko n baby2 ko sihat2... insyaALLAH

ummidaddy said...

ieee...akaq sukenyerr klu dpt kembar....jaga diri n kandungan bebaik yer....

eT said...

mekchu:
macih2...

mira:
doakn aku tau...

kak sue:
yer kak..macihh....

aida said...

weh, kakak dh peknen lg ker?dh lwn tokey ni...ekekeke