Wednesday, September 29, 2010

Kompem 1 jek....

pagi td ikut appointment doktor aku ke klinik...
tujuan:
1. cucuk dania setahun setengah... (dah terlajak sebulan)
2. checkup pregnant
turn aku no.4...xder la lama sgt nk tunggu kan...
ada la sorang 2 opismate yg aku kenal...hehe
ros..sakit mata...cian...sure dpt mc...
memula nk cucuk dania...
baru tgk muka doktor dia dah mengamuk sakan ajak ayah dia kuar...
agaknyer dia dah kenal doktor tu kan...fobia tuh...
tambah bila tgk doktor pegang jarum...
lg la kuat dia nangis...
"takmo ayah...takmo ayah...." sambil2 tunjuk pintu ajak kuar....hehe
kene kepit ngan ibu ngan doktor...inject...melalak terus...cian dia...
setel bab dania...turn ibu plak...
ibu scan perut...
Alhamdulillha nmpk baby tu dah besar la...nmpk pale dia...dah ada jantung doktor kata...
ada 1 jek baby...yg 1 lg dedulu scan tu dah xder...
xper...rezeki sorang pon dah besar rahmat dah...
mana tau nnti2 ada rezeki kembar kan...:)
pastu kene amik darah plak...
aku igt sikit jek doktor nk amik darah...
rupernyer dia nk amik byk...
nk boh dlm botol kecik tuh bg penuh...
aku ni dah la xpernah derma darah...tgk doktor amik darah aku bebanyak...ish..ish...
apa rasa???hehe...xper la...nnti aku p tambah darah lg...
InsyaAllah....doktor kata pegang pada due 8/4/2011....
mudah2an aku sempat abis kan sem depan tuh....huhu
ujung sem tuh...riso plak xdan nk abes...:p
sama date ngan boss la plak...nura...
kite booking katil sebelah2 yer nura...hehehe....
doakan la kesihatan aku n baby yer....

15 budak comey:

sabariah said...

salam et..nura n et sama due date yer..k.saba dulu qistina estimated due date 8/4..then bersalin pon tepat2 tarikh due date..hehe..

eT said...

salam kak...
ye ker...xtau la nih..lebih kurang jek date doktor bg...jap2 tukar...huhu

Ena said...

salam..

sy pun tak de pengalaman derma darah.. sbb tiap kali nak derma mesti tak leh.. tak cukup berat kata mereka.. huhu..

bila tengok org pregy & pegang baby... ena pun teringin tapi tak e insyaAllah.. mudah2an masih dipanjangkan umur dan rezeki.. :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ramainya nak bersalin tahun depan..aku amik tahun depan lagi satu lah :p

eT said...

ena:
hehe..sama la..
xleh nk derma pasal xcukup kg..:p

elis:
ala elis...sempat lg kalo ko nk join sekaki next year...hehehe

iera said...

kesian dania kena cucuk..iskk..isk..leh bygkan camne dania mintak kuar n tunjuk pintu tu..

kepada kak et,jaga kesihatan baik2 k.pucat je tgk akak skrg ni.risau tgk..hihihhiii..tak sabarnye nk tgk kak et jadi gemuk bile dah masuk akhir2 bulan prgnent..

izan_cute said...

eh Et,mmg ada dua ke ari tu? aku ni byk dah ketinggalan entry ko,baru nak study balik blog ko memandangkan line aku udah molek ni hehe

eT said...

iera:
xper...nnti akak makeup tebal2 kasi ilang pucat k...hehe

izan:
hahaha..rajinnyer ko nk study blog aku...:p

Sarah Syazwani said...

aiyok2..jgn ko beranak time amik exam sudah..hahah

miezaniera said...

cian dania..tkper dania ne sihat sbb nnti nk jaga adik hehe

to et n adik dania, take care..makan byk2 skit.minum susu..jgn malas2 nk nganga mulut tu..moge selamat semuanya ;D

eT said...

sarah:
beranak time exam nnti mmg masuk berita la...muka depan lagik...:p

bai:
haa...ngah mkn nih xbenti2....meh2 join....

k.mus said...

rasenye et ngandung ke tak sama je.. x nampak gemok pun, perot je jd besar cikit hehehe...

bai.. bila la nak sampai turn kita ni =)

elis.. meh la join same

mamasue said...

semoga semuanya selamat......amin...

roszz said...

aduh..tul la..dpt mc et..huhu..kuat tul dania nangis...

eT said...

k.mus:
hehe...mmg et ni ssh nk gemok..:p

mamasue:
aminnn....

ros:
kuat sgt yer dania nangis??hahaha
dia marah kt doktor tuh...:p