Saturday, October 30, 2010

Yang mana 1 idaman kelebu....


1. MUSTIKA RATU
Paket Jamu Selapan - Selepas Bersalin Harga : RM 85.00

2. SENDAYU TINGGIHARGA PAKEJ (11 item): MYR386.00 (khasiat produk)

Pakej Ammy 60 Days: semasa tempoh berpantang - 11 produk penjagaan - penjagaan dalaman dan luaran (turut disertakan risalah penerangan terperinci).

Untuk penjagaan dalaman; 6 botol kapsul (kapsul Ammy 60 Days dari hari pertama hingga hari ke 60 dan 5 produk kegunaan luaran iaitu Ammy Heat, Ammy Massage, Tummy Tone, Body Tone dan Oil of Telon (minyak bayi).


3. NONA ROGUY

Semuanya dalam satu pek pada harga yang berpatutan RM365

* PhytoNatal - 90 biji- dalam bentuk tablet untuk dimakan
* Akar Herbanika - 10 paket- dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum
* Minyak Herbanika - 100 ml- minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan
* Herbanika barut (krim) - 60gm- sapuan pada perut dan pinggang
* Uncang Cuci Herbanika - 10 paket- untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita
* Herbanika Lulur - 100gm- untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit


4. LEESA FORMULA
ConfineMum Set A Terdiri daripada: Tablet Prawan, Tablet Haruan, Ginger Cream, Minyak Telon & Body Contour Gel SM RM 215.00 SS RM 218.00 BR $ 114.00
Dengan 8 produk, ia memberikan penjagaan menyeluruh untuk kesihatan dalaman dan kecantikan luaran ibu selepas melahirkan.
Fungsi 2-in-1 (dalaman & luaran).
Disamping menyihatkan peranakan dan badan, Set ConfineMum Premium juga membantu memberikan kembali bentuk badan yang langsing menawan.

Ringkas dan mudah.
Ia tidak remeh, tiada bau, tak perlu dibancuh, tak berbau jamu yang tengit, tak berdebu, tidak dipek mengikut minggu hingga berbotol-botol dan menyukarkan kerana perlu diteliti terlebih dahulu setiap kali sebelum digunakan.


5. JAMU MAK DARA

RM350.00
Di dalam "Set Bersalin Ibu Halimah" merangkumi :-

  • Jamu Mak Dara Serbuk
  • 2 botol Jamu Mak Dara kapsul
  • Losyen Param Ibu Halimah
  • Pilis
  • Bedak Sejuk
  • Rempah Mandi
  • Tungku Kukus Berherba
  • Bengkung

Penggunaan kelengkapan "Set Bersalin Ibu Halimah" dengan secara teratur dan berterusan selama 44 hari akan memulihkan tenaga dan menyihatkan tubuh badan.


6. SET HPA
Semenanjung : RM85

SET BERSALIN – 8 PRODUK BERMUTU DALAM 1

Set bersalin adalah ramuan yang lengkap khusus untuk wanita yang baru melahirkan anak. Set ini dirumus khas untuk khasiat seperti berikut:-

1. Mengelakkan masalah kebas kaki dan tangan. Keadaan ini berlaku oleh pendarahan yang banyak semasa melahirkan anak sehingga tubuh badan menjadi sejuk.

2. Mempercepatkan kesembuhan dan merawat luka dan pendarahan semasa melahirkan anak.

3. Mengembalikan kekuatan yang hilang akibat pendarahan semasa melahirkan anak.

4. Mengecutkan rahim dan mengembalikan kepada keadaan yang normal.

5. Menghilangkan sakit batu meriyan.

6. Membantu untuk mengeluarkan angin dalam badan.

7. Membantu melawaskan pembuangan air besar.

8. Mengatasi masalah bayi kembung perut, senak dll.


7. BIODEX


1) SUPREME DIET (RM90.00 20 SACHETS)
2) SUSU IGc (RM98.00)
3)
TIGHT LA'HONEY (RM59.90)
4) I-COVER (RM49.90 15 sachets)
5) FAT BURNING BELT (RM128.00)
6) TUNGKU HERBA (RM58.00 1 unit)

7. BENGKUNG KAIN - RM 38.00

JUMLAH SET LENGKAP BERSALIN BIODEX - RM521.00

ANGGARAN 20 HARI..

ANDA PERLUKAN 2 SET SUPREME DIET, SUSU IGG, TIGHT LA HONEY DAN I COVER UTK SEBULAN 44 HARI.


8. AMWAY


HARGA : RM 293 (termasuk bengkong dan pos...Sabah & Sarawak)

9. AFIAT

Harga: RM89.90 (1 set)Ubat Bersalin Afiat mengandungi:

Pil Afiat untuk membantu kaum ibu menyihatkan badan dan menambahkan tenaga
Bedak Hangat untuk disapu seluruh badan selepas mandi
Minyak Afiat untuk digunakan semasa mengurut kerana ia menyegarkan urat
Pati Afiat untuk disapu pada bayi
Akar Kayu untuk direbus 20 hari selepas bersalin
Barut Berubat untuk membantu mengempiskan perut
Pil Jamu Sihat Afiat untuk menyegarkan kembali wajah dan badan wanita


10. SALINDAH

SET LENGKAP: RM380

Rencana Pemakanan dan Perawatan Lengkap dari Mula Hamil Hingga Habis Pantang


**********************************

dari byk2 set ni, last time aku dah guna yg salindah punya set...
tp aku amik start dari 7bulan sampai abes pantang...
kali ni aku xsure nk amik salindah lagi or nk try set lain plak...

mana la tau ada kawan2 yg ada cadangan n pengalaman yg best kan...
leh share ngan aku sket...

13 budak comey:

Ena said...

Salam,

ena pernah cuna set Amway masa baby 1st.. harganya dah turun yeh? mrmm.. patu yg ke-2 guna Leesa formula je.. dan sekrg mengamalkan jamu mak dara.. memg rasa puas hati setakat nie.. :D

hafizah_ismail said...

dah follow, tp xjumpe chat box..hehe..

alinac lover said...

waa..byk jugak ek set bersalin..leh share yg mana bgus ni.hehe

|| NaFiRaa || said...

baru tahu... rupernye banyak jugak jamu untuk ibu bersalin nih.. adik saya pernah guna NR.. tak tahu ok ke x.. tak pernah tanya dia..muehehe

dotblogspotdotkom said...

ha ah.... yg mana satu nak dicuba nih?.... huhuhuhu

*azni* said...

sy penah guna mustika ratu,ok gak la..cume param dan pilis dia xpakai sbb leceh dan berterabur..ank kedua nnt ingt nk guna sendayu tggi plak..

eT said...

ena:
amway ngan leesa tu ok ker?
ari tu kakak baru abes pantang...dia guna jamu mak dara...nmpk cam ok..

hafizah:
thanx folo...blog i mmg xder chat box...hehe

alinac lover:
itu la...kalo ada yg nk rekemen mmg suka sgt...

eT said...

nafiraa:
teringin gk nk guna NR...tukang urut yg me dok rajin minta urut tu mmg suka sgt rekemen NR tuh...

pakcik:
itu la...pakcik tolong la pilih kan...

azni:
nk cite param ngan pilis ni mmg leceh...last time me guna yg beli asing...jenama indon..apa ntah namanyer...ada lagik berbaki kt umah...hehe

izan_cute said...

aku time bersalin Fasya (normal mode),guna amway set tu,paling best minyak baby dia tu dgn ubat rendam utk tut kita tu hehehe dan jugak teh dia...

time bersalinkan Arissa (caeser mode) aku beli sendayu tp lambat sket la baru bley guna...dlm 2minggu baru guna.tu pun tak abis hehe.. semua set tu ok rasanya tinggal senang atau leceh je cara nak guna dia hehe...

ummidaddy said...

akaq guna amway

eT said...

izan:
ye ker...ni 1st time benornyer tau pasal amway nih...
sendayu xpenah try lg...

kak sue:
ok x kak??

raifiza said...

akaq pun amway gak 4 2nd baby, bg i ok jer mane2 brand pun, yg penting diri sendiri mau disiplin utk diri sendiri jgk kannnn.....?

eT said...

betui tu kak rai...kalo malas nk jaga badan pon xguna gk kn...