Wednesday, June 30, 2010

kerisauan melanda


en3 kai ni berkisarkan kekeluargaan yer...tp mmg byk2 en3 aku pasal family pon..hehe..tp kali ni kerisauan melanda pasal dak kecik nih...dalam tempoh seminggu ni susu aku drop sesangat... :( ini kesan ubat yg aku amik baru2 nih...kesian ngan dania bila nk memen tp susu xbyk...rasa sedey plak bila dia dok isap2 tu tp wat muka pelik sambil tgk aku...aku try nk bagi susu botol..tp cam bese jawapan dia.."nanak"..bab makan pon makin susah skang ni..dia xmo makan..asik minum susu jek..nasib la kt umah pengasuh dia nk jugak minum botol...dia akan buang botol kalo dengan aku...aku dah try minum air kosong bebanyak...makan bebanyak...untuk tambah baik susu...dania baru 1tahun 4bulan...kalo ikut aku nk susukan dia selama yg mampu..aku nyesal ke amik ubat tuh??sedikit nyesal la..tp apa kan daya..nak x nak mmg aku kene ajar dia minum botol jugak...skang ni time weekdays aku xriso sgt...sbb aku nyusukan time malam jek...tp yg aku riso time weekend...melainkan dia ada kawan lain nk main dia kisah sgt nk memen...kalo aku dok berdua ngan dia...dia asik nk memen jek...urmm...pale otak ni asik dok fikir cane nk bg selera makan dia ada...dah beli supplement utk dia..pon xmo jugak...sampai kan pengasuh letak supplement tambah selera makan tu dalam susu dia....aku harap xder masalah pape la kala campur susu ngan supplement tu...yg aku beli tu jenis Appeton (multivitamin lysine)...tp yg aku hairannyer...dania xmakan..tp ubat tu makin lama makin kurang dalam botol tuh...urmm..sape la yg nk tambah selera makan tu yer????

makin kecik anak aku nih...aku tutup muka mak angkat dia ni pasai aku bukan nk cite pasal mak angkat dia ni ha..haha..opss...

Align Center

Tuesday, June 29, 2010

Rest in peace


tu la hakikatnyer...
sedangkan manusia pon lelama akan mati..ini kan pulak buatan manusia
mau sedapkan ati ni jek...
ari tu dah anto laptop p klinik dia...
dah operate bagai...org tu cakap grafik card rosak...terbakar...
then, kene tukar motherboard makan modal rm800++
kalo repare dlm rm300 jek...tp xtahan lama la...akan rosak balik...
sedey wa rasa...laptop ni ada sentimental value u...huhuhu
walaupon dia disaluti ngan sticker arsenal yg ada lambang macam meriam buloh tuh ha...dan aku bukan la peminat arsenal...aku xkisah...
yg pntg laptop tu jek...huhu

jangka hayat adalah 2tahun...kalo ada warranty kan bagus..huhuhu

mishh u..huhuhu...wawawa...

dan..setelah di operate...kasi keluar itu hard disk...kasi baju baru...dan jadi la external hard disk...
so lani...wa ada external hard disk..wahahaha...
leh la save cite korea yg diorang dok sibuk2 tgk tuh..huhuhu
wa teringin gak nk layan..tp bila mau layan itu cerita..adehhh...

Monday, June 28, 2010

dan...akhirnyer...


dan..akhirnyer...ari ni aku rasmi watermark neh...
nampak bergaya seyy..dok atas gambar..hehe
utk pengetahuan semua...bab2 nk edit gambar ni aku gagal sket...sket je yer..jgn lelebih...
okeh...apa ada pada gambar tu yer...

tu la dia CD baru dania....cloth diapers
ari tu kami p melawat kawan ikram...dia ada biz bab baby2 neh....complete set...

ikram kata dia kental utk menguruskan hal2 CD nih...
ok...saya memegang kata2mu wahai en.suami...
sebabnyer guna CD..utk cut cost utk pampers....lampin pakai buang...
lunatots ni dah wat iklan kt hot.fm...kat nasi lemak kopi 'o' pon ada...
xder skim multi level bagai..hehee
cara cuci???hmm...nnti kalo aku ingat n kalo rajin aku tempek kat sini yer...


Giveaway DuniaHalizda



meh kite nengok kt duniahalizda...
macam2 info ada kt situ nun....korang nk cantik ker..nk kurus ker..nak hape ker...
so..ni ada giveaway dari duniahalizda neh....
sape nk usha leh klik sini...



Friday, June 25, 2010

free watermark


hehe...wa dapat free watermark....tanda air u...
wa sgt sukaa...hehe
ari tu sesaja jek hai...hai ngan ellis...mau watermark free...:p
smlm wa mc (kepala berat..ssh nk angkat daaa)
wa baru dapat task baru boss bg td...
b4 wa start wat task baru nih..wa nk tempek watermark ni dulu...:p
cun kan...kalo ada kaler2 lg meriah kan...(wahaha...demand plak dak et nih...)

watermark ni dari http://www.elissmie.com/


lg mau tanya...ada x cara..upload gambar automatik ada watermark ni..hehe
xyah sesusah den nak tempek atas gambar...heheh..:p
ok..choww...
thanx pada ellis sbb bagi free watermark nih...
sape nak..p mintak kt dia...cepat2...hehe

Tuesday, June 22, 2010

mengutuk pompuan

video

korang tgk la video ni ha..bebtul ngutuk pompuan...
mementang la pompuan ni xpandai drive..huhu
tp ada gak pompuan yg pandai tau u all...

selalu kan bila atas jalan kite dgr rungutan2 "lembapnyer kete..pompuan la ni"..huhu
sape cakap?bukan kata laki..pompuan pon ngata pompuan gak..haha
adioss...

Monday, June 21, 2010

cacamarba



hehehe...wa mengantok tahap gaban neh...nk update blog tp cacamarba dlm pale hotak nih...
rajin sgt dak et ni dok hapdet blog...bukan apa...wa suke cerita2 kat sini...
bila wa cite..rasa cam wa ngah release tensen..tensen ker..huhuhu
tp benornyer aku xpandai nk bercerita panjang2 lebar...
nk baca citer org pon aku amik point jerk...
2 yg asik salah baca jek kejernyer...of kos salah paham gak...
rumah bidayuh jadi rumah baiduri...sian baiii...hehe

citer weekend???
heehehe...macam2 weekend baru nih...walaupon dok lepak jek kt seri kembangan..tp sempat gak la kitorang merayap kt shopping kompleks kt kajang tu apa nama ntah..metro ke hape...lupa plak...:p
ahad plak destinasi lepak kt plaza low yatt membawa harapan yg menggunung..hehe
aku p hospital sg. buloh lagi nengok abg ipar warded...
hmm...makan derian...dap2...
nk mkn byk kn beli lg lerr...dan...dah lama kitorang xwat keje2 memunggah...merongkah CPU....hehe...dok pasang external network card...zaman study dulu jek keje bukak2 cpu ni ha...:p
sabtu ahad ni jugak anak aku asik kene buli jek...budak kecik mmg wajib kene raging yer dik..hehe...sabarrr...jgn nanges2...dah besar raging balik...hahaha...bagus x ajaran aku???jgn ditiru yer....


Friday, June 18, 2010

mari selerakkan dia


bila baca blog niza pasai What's in your bag, girl?
tetiba teringat tag eb pasai JOM SELONGKAR yang blom berjawab..hehehe...
lamanyer makan masa nk jawab tag kan...sori la yer...ehehe
alamak..bag i pakai ni adalah bag hantaran yer..dah 2tahun i pakai...blom tukar...
sori la kalo asik terpublish barang hantaran jek..keskes...
masih utuh beg i ni...blom ada tanda2 nk koyak...
tp dah belemoih la sket..
ke hulu kehilir i hangkut dia kan...

tadaa..my bag...bila la agak2 leh dapat beg baru yer??hehe

okeh...bila aku dah terabur2kan barang2 dalam bag tuh..ni la hasilnyer...bersepahnyer la...
(aku perasan ada orang perhatikan aku wat keje2 ni smlm..haha...ntah ende2 et ni..:p)

hp - alat komunikasi (xder shh tau)
kosmetik - terdiri dari segala macam mende..nk tutup jerawat, jeragat..segala mak nenek la kan...
kunci kete & rumah - yer la..sng nk drive n masuk umah...sekali xder kunci umah..siap la kene tunggu ikram balik malam..adehh
ubat2an - panadol ada...myk cap kapak ada...ubat gatai pon ada...hehe
purse - boh mak nenek...
brooch - bekal kalo2 terlupa nk pakai kan...bila kawan tego leh terus jek pakai..hehe
kepit kuku - owh...yg ni sbg kemudahan awam..:p
resit - wajib simpan sampai ilang tulisan...xkira la resit bank ke..resit tesco ke..giant ker..sume aku simpan..hehe

okehh...dah kot...yg xtersenarai tu ada la dah kelas2..hahaha

so..korang2 yg baca ni aku tag juga yer..sila la wat cam aku ni ha...
esp budak yg xcukup tido tu kene wat gak...


baru ni kan aku p mkn sup urat ketin kt bangi...
ada 1kedai kain tu cam menarik..then aku masuk...
nmpk jubah yg cun ni ha...tp harga dia rm250...mahai dowh...
xjadi aku nk amik..hehee...
aku jadi amik gambo jek..tu pon xleh penuh..pasai amik dekat kan..hehehe
okeh...sudah lunch...bubbye....weeeee


Thursday, June 17, 2010

first time


first time d pekan rabu...
momen: 13jun2010

ahli rombongan

sume kuat makan tuh..tambah yg baju ijau..maklum la makan utk 2 org...

aku mkn char keaw teaw...si kecik tido kepenatan bermain...main xhengat punya...

gambar ni bukan di pekan rabu...tp kt kg.aku kt kedah...aku suka tgk gambar ni sbb abah terpaksa mengikut arahan anak2 dia yg senget ...hehehe...nmpk aku x??hehe

Wednesday, June 16, 2010

rojak yer...


memula nk wish congratz to kak ila sbb selamat bersalin bb gurl yg cumil...

tgk la mak yong makan...dalam kuali pon jadi yer kak...hehe

ni la bb kak ila...cam muka mak dia kan...

*
*
*

hahaha...dan xlupe juga...hasil aku upgrade ari tuh...
abes dah manik dalam bekas tu aku kerjakan...


DISABLE GAMBAR JAP...:P

to en.suami..jom arrr carefour...yok3...

Monday, June 14, 2010

eP besday

eP besday my laling...
moga ceria selalu...
u happy..i happy...
u sedey...i sedey..chewaahhh...
i lap u lah...ever 4 ever...InsyaAllah....



rumah dalam pembinaan

lama aku xonline...ada la 3 hari..lama x??
maklum la..zaman skang ni xder internet mmg terputus dgn dubia luar..konon2 la kan..
dulu2 xder net pon xper jek...leh jek idup...hehe
ni pon dok cilok laptop adik jap...
aku baru balik dari berkelana ke kedah..balik kampung la..
lama xbalik kedah...
lepak kampung imam...kampung manggul bongok p jap jek ada kenduri kawen...xtau eja lerr..hehe
nk cite aku p jalan mmg paaaannnjannggg n xdan kot...benornyer malas...hehe
ok2...ni cite rumah yg dalam pembinaan..
kalo kt shah alam ni..rumah teres peling lekes pon 350k++..sgt la the mahal kan...ish..ish..
xlayak pon aku nk beli umah camtuh...
baru balik kg ari tu..tgk la sendiri rumah kt bawah ni ha...
korang rasa la kan..bape la RM umah ni????


yg belah kanan tu yg ngah wat..umah tok aku...belah kiri tu umah wan aku...
eh..pehal tok wan dok asing2 ni ha....hehe..
bukan la korang...belah kiri tinggal tok (pompuan)..wan dah meninggal..belah abah..
belah kanan tinggal wan (laki2)...tok dah meninggal...

dalam umah..luass kan...org tua adalah bapa gua...hehe
bapa gua la yg design umah nih...n dia la yg wat gak...:p

pandangan depan...sok2 dah pencen moh la kite dok kampung reramai yer....
petang2 bakar2 sampah...hehe


Friday, June 11, 2010

bukan cite world cup


hehe..saya bukan nak cite pasai world cup pon...sebab saye xtau pon sape main dan sebagainyer...
tp saya tau la kt afrika nun...
lagu tanzania yg selalu ikram nyanyi...cane bunyinyer tanya la dia..hehe
ok dah2...
sebenarnyer aku nk tempek hasil kerja aku yg agak belemoih nih...
leh la kan...

act baju ni aku dah pakai sekali time wedding zue sabtu lepas..
xsabar2 kan..bukan apa..kalo xder sebab mmg lambat la nk siap baju tuh...
dan sampai skang baju dania aku xusik lg..ehehe
pasai dia dah ada yg matching ngan aku ni ha...:p

so...dengan kedinginan pagi nih...dan kehangatan server company den yg xsetel2..hahaha
(sabo je la yer sume...bese la..keje mmg camtu..:p)
ini la dia hasilnyer....


ini manik aku siapkan 3malam u tau..jenuh bersilat ngan dak kecik..

dengki aku nk amik gambar...

aku susun balik amik gambar..hehehe

aku afa niat nk upgrade lagi manik nih..tp xtau la terkabul ke x niat suci murni ku itu..hehe
daa....choww...

Thursday, June 10, 2010

setting internet sony



kawan2...sesapa guna or tau setting GPRS/MMS/INTERNET untuk phone sony g705??

pueh dah den godek xjadik gak...

dah surf kt net cam xreleven jek...


td dah nk cilok setting kt phone mira

tp dia guna maxis plak...

i guna celcom...

kalo ada nk cilok setting korang...


k..macih.....



Wednesday, June 9, 2010

kurangkan berkata


suatu pagi dalam kesibukan org mkn2 kt cafe...
dalam pelbagai cite org cuba sampaikan...

tetiba kuar 1 persoalan...

me: eh, korang pernah x rasa tiba2 cam salah cakap...org kecik ati ngan korang..
orang1: selalu rasa camtu...
orang2:betui3...
orang3:kite selalu terasa ngan et..hehe
me:erkk..ye ker...2 pasai kekadang rasa cam ada jek entiti2 sekeliling cam xmenyenangi aku...huhu
orang1:lenkali kene cakap letak icon kt ujung...
orang2:kekadang kite melawak tp org igt kite serius...
orang3:betui3...
me:kalo cakap ssh nk undur...kalo komen kt fb leh delete...hehehe
orang1:hahaha
orang2:letak icon tau...
orang3:betui3

cerita telah diolah sedikit sebanyak mengikut sesedap hati aku...hehe
pada korang2 yg terasa ngan aku (aku yg rasa org terasa) aku minta maap yer..

kurangkan berkata lebih baik kan...urmmm...

Tuesday, June 8, 2010

cane nak ON nih...



nah...nampak x gambar apa tu...
yeah...gambar laptop as hantaran...
laptop aku xleh nk on dah lani...aku xsure kenapa...
samada button on/off tu dah rosak or problem lain...
mati kutu aku kt umah xleh nk on laptop..huhu...
aku bukan org kaya pon sng2 nk beli yg baru kan...
tp kalo terpaksa mmg kene jadi kaya la jap..:p
laptop ni mmg aku beli utk guna dan sekaligus nk bg byk hantaran letak la sekali time kawen tu...aci x??hehehe

so, bila aku dah xder idea nk watper kt umah (padahal byk keje...)
aku skang ni menjahit...aku sdg berusaha menjahit plak...
nnti dah siap leh tempek kt sini yer....
dulu ada sekali aku wat..tp xcantik pon..then xder masa nk wat...
ni rajin nk wat plak..hehe...tunggu aku amik gambar la leh tempek kt sini...
chowww.....

Monday, June 7, 2010

sekitar majlis zuraiha&fadzil



5 Jun 2010 - 22 Jamadilakhir 1431H
tasik rekreasi mardi, serdang, selangor.
zuraiha & fadzil

pepagi tu aku bangun agak lewat...
pasai malam2 dania ajak pusing2 kL...
dak ni hangin nangis dia menjadi plak malam tuh...cam bese la...
ayah pon ajak ronda bg dania tido...
bila dah tgk jam lewat kan...dgn nk kemas rumah nyer...aku buat keputusan lepak2 je la dulu...
dak2 ni dah janji nk kumpul kol 1030am...
xper la...bg diorang jalan dulu...
kol 12pm baru aku kuar umah...terus ke wedding zue...
bergambar sket...makan sket...
then next destination kt taman baiduri, cheras...makan kenduri lagi...
yg ni wedding staff parlimen plak...idak le teman bergambar di situ...hehehe
setel jek terus balik seri kembangan....


kebetulan sampai..diorang ada lagik...hehe...leh bergambar2 gaks...

sampai jek dah kene culik dak ni..huhu

sempat tangkap iera ajak bergambar...:p

see...mak yong nk gak tangkap gambar 'maya'..hehe

amik berkat..erkk...den dah kawen lerr...saje mengabadikan kenangan bersama...hehe

sooo cute...rasa nk bawak lari jek pengantin pompuan..hehehe...


Friday, June 4, 2010

lubuk ujid


baru2 ni aku balik jengka...
kebetulan ada kenduri kt umah wan ari sabtu tu...
kami p mandi manda kt sungai lubuk ujid...
selama hidup aku kt jengka ni...baru ni aku sampai...hehehe
ni pon pasai kakak aku sibok nk mandi sungai...
tp xleh mandi sgt pon..pasai dia kan mak yong...nnti air sungai xmengalir tersumbat...hehe

meh la layan gambar2 kt bawah ni...

korang tau apa kumpylan kupu2 ni dok hurung???pampers yg dah hancusss..huhu...eeeyakkkk

leh tahan la tempat dia...

dak kecik ni takut bila kene rendam dalam air...hehe

meh kita berendam ramai2...

sedap jek tgk air tu kan....moh kite lagik nak.....

Thursday, June 3, 2010

fuhh...fuhh...fuhh...


aku ngah tahan stress nih...

sesak jek rasa kt dada....
adehhh....


lambatnyer jam ni gerak....


apa motif gambar ni???




Wednesday, June 2, 2010

skynet la plak


leh sesapa bg tau aku...tol ke skynet la ni bg email camni...huhuhu...
kalo salah...makin maju spam skang ni yer...
kot skynet pon dia leh lalu..ish..ish...ish...


Dear Customer/Beneficiary!
Kindly contact our delivery department with the details Given below:
SkyNet Worldwide Express NGC
Contact Person:
Mr. Paul Anderson
Telephone: +234-7067-39-8906
E-mail:
skynet-freight@w.cn

Reasons: This is due to the fact that we are in possession Of your Package
containing a MasterCard worth of Five Hundred Thousand United State Dollars
that was registered With us by the MasterCard Award Team for shipment to you.
You are to act fast by providing your contact details listed below;

Full Names; Country/Postal address; Direct Phone number; to enable us make the
delivery as soon as possible.

Note that as soon as our Delivery team confirms your information's,
it will take two working days (48 hours) For your package to arrive your designated
address. For your Information, the Mail, VAT & Shipping fees have been paid by
The Award Promo Board you will only have to pay the SkyNet Courier Department
being full payment For the Security Keeping Fee of the SkyNet Courier as stated In our
privacy terms and condition page.


Yours Faithfully,
Mrs. Michelle Cole
Secretary,
MasterCard World Wide.
=================================
Copyright (c) 2010 MasterCard®
=================================

aku di'tua'kan


aku telah diminta menjadi tua oleh niza
dengan upload gambar kat website nih

see....bukan main lagi dia lipat kulit pipi aku tu nk bg tua...
mata pon makin juling dah aku nengok...huhu
spek aku tahan lama lak tu...hakikatnyer skang aku dah pakai spek lain...:p
tp xper..mak tetap menten kan...hehehe...

smlm aku juga telah menuakan anak dan akan menuakan laki den juga...:p