Tuesday, June 14, 2011

Dania dan Puting


dania hisap puting sbb aku nk dia lupakan mamen (nenen)
waktu ngandungkn ammar pon dania masih nyusu badan...
nk cerai susu org kata mmg ssh...mcm2 la aku try...
letak myk angin cap kapak penah...sampai dia guling2 nangis marah...
tp xsampai hati tgk dia bila mntk nk nenen...
tambah2 time nk tido...lagi la nk mengemping...

ceritanya bebaru ni...dlm bln lepas dia sakit mulut...
tido mlm mmg xtenteram lgsg...kalah budak dlm pantang meragam...
mulut dia jadi putih2....pastu kt dlm tu cam bengkak merah...
sampai demam2 la dania...cam bese aku tidokan kat tilam sejuk...
Alhamdulillah panas badan surut...aku xtau la kebetulan atau tilam sejuk mmg membantu bila anak demam...tp salah 1 kebaikan tilam sejuk mmg utk kurangkan panas badan (esp demam anak)

pastu aku titik ubat sakit mulut dlm mulut dia...
bila dah titik tuh...nnti mulut dia rasa kebas...ngamuk lg xselesa...
mmg dlm tempoh seminggu tuh...ragam dania lg lebih dari adik ammar...

bila dah surut sakit mulut tuh...dania cuba2 jugak nk hisap puting...
aku gempak la kata nnti sakit mulut...kn titik ubat...
dia letak balik la puting tuh...byk kali gak la cubaan nk hisap semula dak dania nih...
lama2...dia dpt gak tinggalkan puting tuh...Alhamdulillah...
kadang2 penyakit yg diberi ada hikmahnyer...siapa yg tahu kan...


TUNGKU MODEN / BANTAL PANAS || SET TILAM SEJUK || MANDIAN HERBA / MANDIAN AURA || TUNGKU BAYI || SET BERSALIN SALINDAH || BUGSLOCK - PENGHALAU NYAMUK

8 budak comey:

eima said...

cam puting fahim dedulu...comey je isap puting pattern nih....

fahim ade ulser ke pecah mulut sbb jatuh ke ..puting tak penah lekang...

Sarah Syazwani said...

samela ng suri dulu..tp bila dia tgk puting aku jd bernanah n darah langsung dia benti..hehehe

lydzar said...

betul, setiap yg berlaku pasti ada hikmah

~izan~ said...

dah anak aku tgk gmbr dania dia kata tu tilam dia haha..

btol tu,tilam tu mmg elok utk panas bdn..aku sokong sgt.

bg minum air masak byk2..

miloais said...

both my kids memang hisap puting ni masa depa baby... tapi tak de plak susah nak pisahkan...
tapi ye lah.. lain anak2 lain ragamnya...

Bionic women said...

kesian kat bila nak pisahkan anak ngan susu badan ni, seharusnya x sampai hati bila dia mintak..huhu..

anak saya x pernah isap puting..
kekadang getah ni bahaya jugak utk mulut..

♥ Elin ♥ said...

waahh nak cerai susu pun payah ekk..
dulu nak suh hisap punting payah..nih da satu tahap perlu cerai pun payah gakk ehhh..

masa sy akan tiba tuh..

tp klu hisap punting tuh gg x cantik lah nnti..

Zefa NorAsmara said...

Akak tak ada pengalaman nak kongsi.. anak2 akak putus nenen begitu sahaja..