Tuesday, April 3, 2012

[Design] Dapur Idaman

puan2...jemah2 sekalian...
arini...iols nak ajak masuk dapur pulak...hehehe...
masuk nengok design jek la...nak ajak masuk masak aku blom reti nk masak...teeetttt.. :p

cam org lain jugak...aku pon ada ngidam2 dapur design canggih2 cam org...
tp ngidam je la...nk buat mmg xmampu la kot...
kos nak buat tu pon main puluh2 riban...mau seumur hidup makan dinding dapur jek kot nnti...huhu


gambar ni copy dari sini
ada gak hati nak wat dapur yg ada island cenggini...
dia nyer hood ngan hop pon kt tengah2 tu ha...panjang la plak jd kt tengah2 tu...

dapur L shape ni leh tahan cun..
tp xcukup ruang utk dapur rumah aku yg chumel tu...hehe

2 gambar kat atas ni aku pinjam ngan legendkitchen
.yg ni pon lagi cun kan...letak island kt tengah2...siap ada lampu bolat2...
ruang besar n ongkos besar ok la wat nih...

moh kite tgk hasil pulak...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
banyak pulak huruf "v" nyer.... :p
ok la...ok la...
v
v
v
v
v
v
v
v






tadaaa...ini gambar betui bukan lukisan...:p
ruang dapur rumah den ni ha xbesar pon...hujung ke hujung L shape ada la dlm 13kaki...
aku wat ngan kian classic sbb ada promotion under package dia...
hajat nak wat kabinet dia guna gloss tp cut kos jd kayu jek...melamin...
table top tu pon asal dia bg kayu jugak...tp kn tukar takut xtahan lama...aku ganti ngan solid surface local punya jek...kalo nk guna import mahal lg kot...huhu
dia tambah sket glass kt bhgn kiri tu...tambah lg kos...
belah kanan aku xmo letak glass...cut cost...hehehe...
apa ntah lg aksesori yg rasa xperlu sume dah kene buang...dan ini la hasilnyer...
sengaja pilih kaler ni sbb takut dapur jd gelap...lgpon xbyk choice kaler
kalo amik gloss leh gak jadi kaler merah ker...kuning ke...hijau ke...oren ke...tp xper la...kayu pon ok...kata org tu kayu lg tahan lama dari gloss...
tp ni hood ngan hob xmasuk lg...dia xtebuk pulak siap2 utk letak menda alah tu...1 hal plak...
nnti sambung lg bila dah masuk hood ngan hob...

21 budak comey:

~aSFaLiZa~ said...

wah pasni makin rajin la nak masuk dapur. semangat tu

eT said...

@~aSFaLiZa~ hahaha...semangat la sgt kan... :p

Atia Adina said...

eT...cer citer sikit berapa kos nyer....

Kancilbiru said...

cantik warna dia weh...nampak bersih gitu...;)

eT said...

@Atia Adina ala ad...nk citer kos dia segan la..hehe
leh p web kian classic tu tgk promo dia...

eT said...

@Kancilbiru amik kaler terang riso gelap...putih kang cepat kotor plak...sama jek benornyer ngan kaler ni pon...huhu

Myra Jay said...

Wahhh!! cantik la..
Jeles nengok..heheee

miloais milo said...

ok jer tu beb.... janji sesuai dengan ketebalan wallet...
lepas ni - konpem entry masak2 kan???

NettoAsh said...

Wah cantik dah dapor et..semangat sket kan nak masuk dapo sokmo bile da cantik2 ni..chaiyok ibu et!

eB ezrin said...

lawonyer. braper la tu eh?
kaminyer yg simple2 x lawo pn dh lebih 10 K.. hu3
ps: eB lawak eh? hik3...
camera eB x ikat kt tgn sbb eB dh psg tripod...
so tinggal jerk la kalo eB gi kejar anak... tawakal... kalo ilang bli jerk alen...
anak x leh ikat kat bdn... x mampu nk kendong... berat... ;p

Zefa NorAsmara said...

Yeah!! Dapur baru, semangat masak pun baru juga ni. Hehe.. Lepas tunjuk dapur, kena tunjuk hasil masak pulak tau.. :D

sHi Ma said...

Simple,yg penting pilihan hati owner,kepuasan tue penting

eT said...

@Myra Jay sila jgn jeles ngan saya...hehe

eT said...

@miloais milo en3 masak2???hahaha..opsss

eT said...

@NettoAshyer la net...dh cantik mesti la masuk selalu...masuk je la kan..:p

eT said...

@eB ezrin ala eB..eT amik yg palingggg murah sekali tu...hehe

eT said...

@Zefa NorAsmara hasil masak yer kak???hahaha...bila la tu kekdahnyer...dapur cantik2 utk hiasan jek kak...syg nk masak, nnti kotor...hehe

eT said...

@sHi Ma kepuasan2 tu kepuasan jugak...kene tengok poket jugak..hehe

|| NaFiRaa || said...

waahhh..canteknye.. bape kos yer?? hehehe

Farah Shamsudin said...

sangat bersemangat masuk dapor kalau macam tuu..

Anonymous said...

Salam, Saya merupakan agent hartanah berdaftar. Pada sesiapa yang berminat untuk memiliki @ menjual rumah, boleh la hubungi saya AZRIY @ 0192788093 (Your Trusted Real Estate Agent)