Wednesday, April 7, 2010

bila takde selera n sakit kepala....


huhu...hmmm...sejak kebelakangan ni aku selalu jek xlalu nk mkn...
teringat time pregnant dulu mkn byk...siap bwk bekal p opis berbeg2...
xcukup ngan biskut...roti...susu...nestum pon aku bawak..haha...punyer la nk mkn je keje...
skang ni aku selalu xder selera nk mkn...break1st pg pon ala2 setakat menyumbat jek spy xlapar...lunch dah jarang2 skang nih...mkn roti je la...tp aku dah boring ngan roti...maklum la time pantang dulu asik ngadap roti jek...
bila petang dah lapo sesangat...mula la kelupoq nk geledah makanan dlm peti ais masak cepat2...huhuhu...mmg ari2 camtu la kisah pemakanan aku...balik2 sumbat roti hempit tuh...tp xlalu gak nk sumbat dah ha....
nak kene carik menu simple yg lain plak...
mungkin sbb pemakanan aku yg xterjaga tu...aku selalu rasa sakit perut n sakit kepala...
yer la masuk angin kan...bila dah angin naik kepala mula la asik nk muntah jek keje...uwekkk...benci...
dan ari tu aku terjebak cek pattern darah kt opis aku tu..apa bende ntah ada diorang wat kt situ..aku pon tompang sibuk...dia kata byk toksik dlm badan...kalo mkn pon cepat kenyang...cepat sebu perut...aku oooo kan ajer...huhuhu
dia soh aku minum teh anti toksid tuh... kasly herbal tea...
dah seminggu aku tgk kotak teh tu...xminum2..hehehe
aku xsuka minum teaa......huhuhu.....

5 budak comey:

puteri cahaya. said...

puteri follow blog ini ya.. terima kasih sebab follow.. jgn lupe copy award puteri ya!!.. tq.

puteri
(",)

Uda said...

salam..

huhuhuk.. kalu tak minum teh tu mcm mana nak tahu kemujaraban dia...

sama jugak macam saya.. kalau dtg mood mkn tu.. kerja menyumbat jer.. tapi kalau dah tak de selera tu.. sari tak mkn pun tak terasa..

tapi sejak duk menyusu budak berdua tu.. makan kena jaga.. takut tak dapat nutrisi secukupnya..

apa2 pun mekasih singgah keblog dan tinggalkan komen :)

eT said...

puteri:
owh..ada award yer..nnti saya collect

uda:
yeah...atas saranan saya telah minum teh itu..yeaw...

ct_cucubi said...

Saya seorang yang sentiasa ada selera mkn.. hihihi...so x dpt nak menyelami perasaan org yg cepat kenyang.. B-)

Leon said...

Thanks so much for this post, pretty worthwhile material.
pivot tables | dress shirts | how to lose weight fast