Friday, July 16, 2010

Projek terbaru - Beads



hehe...aku xtau apa hobi aku...
tp ni juga adalah salah 1 dari hobi aku...so, skang aku tau dah apa hobi aku...
nk kumpul setem...xreti..nk kumpul menan..xder maknanyer..huhu

aku mmg minat bab menjahit ni dari kecik...
sampaikan tiap2 cuti sekolah panjang aku akan lepak umah makcik aku yg amik upah menjahit..
aku tolong dia menjahit...nnti dia bg upah sket..hehe
sampai kan time kakak aku p kursus menjahit dulu...
macam2 dia wat..gaun pengantin...baju fesyen2...baju rasmi jepun tuh...apa nama ntah...pon dia ada belajar wat...
dari buku dia tu la aku godek2 wat2 pandai nk tiru sume yg dia wat tuh...
nama pon suka suki sendiri kan...mmg xmenjadi la sgt..keskes...

ok..la ni aku ngah giler nak jahit manik...cam en3 aku yg lepas2...
sanggup aku ajak laki aku p carik kedai manik tu kt wangsamaju...
punya la susah nk carik parking then tgk kedai tu bg pueh hati...hehehe
tp kedai ni xbest pon bg aku...xper..asalkan aku dah sampai kedai tuh...


total sume manik ni dalam rm21+-
(setiap paket adalah 10gram)

sesapa nk soh aku wat boleh...tp org itu mestilah bukan yg cerewet..haha
org itu kene redha apa akan jadi pada baju dia nnti...:p

ok..daaaa...


8 budak comey:

mamasue said...

kimono lah bj jepun tu...yg tu ke?

mana boleh redha2 klu dah bg ko upah...hahaha!mcm ni punya tukang upah pun ada....aku suke gak jahit manik2 ni...and aku suka tiru2 corak2 yg org terror buat, pastu aku try2 sendiri. klu ko berminat gak nk tiru, buzz aku...nt aku bg link..ok?

Syatilla said...

bape upah akak ambik??

Syatilla said...

bape upah akak ambik??

mekchu said...

bleh la try ni.. nnti tepek lah hasil jahitan tau...

eT said...

sue:
haaa...kimono...betui3...
kalo xnak redha jgn bg aku wat la..muahaha...
leh gak..ko bg link kt aku yer...email ker...bg kat sini pon xper....

syatilla:
akak xpernah amik upah...
kalo nk amik nnti baru difikirkan...huhu

mekchu:
ok..dah siap nnti i tepek kt sini...:p

Ku Tak Sempurna said...

chaiyok chaiyok


selamat bermanik2.. jgn mata naik juling sudah..

:D

miezaniera said...

leh la buh kt bj Qasrina nnti..kire free je la kn sbb testing kan kan hehehe ni redho nih..;D

eT said...

ku tak sempurna:
yer...mana mmg dah juling ni ha...huhu

bai:
kain pon xder nk jahit manik pemende...