Monday, July 12, 2010

6 mati - lubuk yu


haaa...ni cite org mati...
aku baru jek p kat lubuk yu ni bulan 5 lepas..
skang ni hebah pasal kes org mati kat lubuk yu...ni salah satu cite kat utusan
kat sini mmg org selalu dok cite pasal hantu la..jin la...
korang tau asal usul nama jengka?
sbb org dulu2 kata kat jengka dulu byk jin...
time memula nk bukak kawasan jengka tuh...hamba Allah ni dengar kayu patah...
dia tanya la.."jin ka???"...tu la jadi nama jengka..haha...agak2 korang leh terima akal x...ikut korang la...aku bgtau jek...
baru ni aku balik kampung...
pak aku cite...org kampung sekitar lubuk yu citer...
diorang dok cari org mati tu 6 hari baru jumpa...
kat sungai tu diorang cucuk2...tetiba timbul jembalang..eee...takut kan...yer2 jek...
tu la kisah pas jumpa org mati tu 6 hari...
pastu org2 yg mencari tu sorang2 mati...penangan hantu la katanyer...

tp secara saintifiknyer...ahli sains kata sungai tu dah tercemar...
tu sbb ramai yg mati bila mandi manda kat sana...
Alhamdulillah aku xder pape time p mandi tuh...
en3 mandi lubuk yu kat SINI....
tp en3 ni salah tajuk..sbb 2 lubuk ni mmg dekat2..hehe...

7 budak comey:

dotblogspotdotkom said...

agaknye ada orang menuba kat ulu sungai tu...... lps tu depa nih keracunan kot....

mekchu said...

angkara siapa la yg tak b/tjwb tu.. elok sula je

aidanisme said...

jenazah yang paling tu adelah the very best friend hasben aida.. selepas tu lubuk yu terus tutup

cara yang tenggelam mmg pelik..

aidanisme said...

*paling latest

eT said...

pakcik:
mungkin juga perkara menuba puncanyer...

mekchu:
kalo jumpa bukan setakat sula..erkkk...

aida:
ye ker..takziah untuk mereka..sian kan..niat nk menolong..jadi kot lain plak...ajal maut kite xtau...

abg jem.. said...

sy sedih sbb arwah tu kwn sy sekampung.. dan lagi pilu x sampai seminggu arwah pegi, ayahnya pula menyusul ke rahmatullah..

eT said...

ye ker..sekampung yer...takziah utk keluarga...al-fatihah...