Tuesday, August 10, 2010

Doktor Sangapp



nak share a story ari nih...
last week dania demam...n aku bawak dia p klinik panel kt seksyen 7...
disebabkan aku baru balik kelas n dah ptg...
sampai kt klinik tu dalam kol 7pm dah...dah nk maghrib...
kalo org dulu2 marah kuar umah time maghrib kan...
byk setan berkeliaran...
skang ni ada ke org kesah tu sume...huhuhu
ok..then sampai kt klinik tu ada sorang jek patient ngah tunggu nk amik ubat...
tp aku cam kenal mamat nih...kalo xsilap nama dia azli org jengka 6...
tp xtego pon takut salah org...dia pon wat muka slumber jek..huhuhu
xlama sampai turn aku...ni adalah first time aku mai klinik nih..
tgk doktor laki...adehhh...den lomah sket ngan doktor laki nih...
bila dok cam bese la doktor tanya..."sakit apa"
aku jawab..."anak saya demam...dah 2-3 hari badan panas"
"ooo...bape ari?5 ker?"...doktor tu tanya lagik...
ish doktor nih....xkan dia tambah 2+3 kot...aku pon malas ckp byk aku jawab 3...huhu
time doktor tu nk cek dania dah menggulupor nangis xmo...apa yg diseramkan pon aku xtau...
siap cek tu, doktor ngadap sistem dia kt PC dia tu...
lama dia tenung sistem tuh...tekan2...cancel..tekan2...cancel..
apa menda la doktor ni buat...jenuh gak la aku tunggu...
aku tgk muka doktor...tgk sistem...
jap2 doktor terhangguk2...eh...cam tersengguk2 jek...huhu
"haa....sangappp..." tetiba doktor tu cakap...
aku ngan ikram sengeh jek tahan sabar...adehhh la....ngantuk sungguh doktor nih
dia sangap tahan ngantukk....
siap dia belek sistem nk pilih nama ubat...agak lama gak la...
pastu dia kata dah...
aku kata "...yg saya doktor?"...mengenangkan aku dah isi form kan...
ikutkan ati nk terus balik jek..huhuhu
"haa...awak kenapa?"
"saya sakit dalam perut nih...."aku balas....pastu dia cakap ooo...dia tanya lagik...
"eh..awak sakit apa?"...
ish doktor nih...tido lagik ker tadi....aku pon ulang balik apa yg aku cakap td...
pastu doktor tu cek2 perut aku...
time dia cek sistem dia nk pilih ubat sempat dia tersengguk tido lagik..ish..ish...
dia bg ubat sakit perut + antibiotik + pregnancy test + botol utk kencing...
aku pon redha jek la...

setel..tunggu turn nk collect ubat...
doktor pon kuar sambil tersenyum...
"saya mmg camni..tgh kol 1pm ngan maghrib mmg flat"
aku pon sengeh je la..xkan nk pukul plak doktor tu kan...
setel kitorang pon pulang dgn kata2 akhir "sahaja aku datang ke sini adalah utk kali pertama dan kali terakhir..."


tired doctor source mr. google

12 budak comey:

baincardin said...

Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak! :)

Iman's Umi said...

Hahaha...doc2...ni locum punye doc ke? tu yg sangap kot...Slmt berpuasa awk

eT said...

bain:
Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak! :)

iman's umi:
huhu..ntah la...slmt berpuasa jugak...

mummy_ayu said...

mcm mcm peel doc nie...
selamat berpuasa to u jugak!!!

mekchu said...

mcm tu pya org bleh jadi doktor ke?? memburuk kan integriti doktor je kan

NaNaN said...

klinik mana tu?

penat kot doctor tu :-)

eT said...

mummy_ayu:
tu la..macam2..
selamat berpuasa jugak...:)

mekchu:
huhu..ntah la..ssh nk komen...hehe

nan:
xper la..kang ckp kt sini sian plak klinik tuh...
tu la..aku rasa dia penat sgt tuh...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

klinik noridah ka? :p ko pregnant ka?

Atia Adina said...

hahahha...ada plak dah macam tu...depan pesakit pun leh mengantuk...apa punya diktor lah....

-ad-

eT said...

elis:
klinik lain la elis...
ermm..kalo ngandung nnti aku bgtau 1donia yer..hehehe

ad:
ada la...ni aku jumpa..haiisshh..geram jek rasa...

aidanisme said...

klinik ape tu?

eT said...

klinik panel la aida...huhu