Wednesday, August 4, 2010

Rasa bersalah



Kisah 1:

urmmm...korang penah x gaduh ngan pak gurd...
xkira la time belajar dulu ker...time dah keje ker...time skang ker...
ni aku nk cite kisah aku ngan pak gad...
maklum la...umah aku mmg ada pak gad...yg ensem2..yg kacak2...yg urat senyum dah putus...
tp ada sorang jek pak gak yg dah agak nk pencen...tp urat senyum dia menten lagik...
ari2 bg aku senyuman paling menawan...aauuwwww....

al-kisah suatu ptg aku nk kuar dari umah...
ditutupnya jalan dgn kon tirus kaler oren gebu2 tuh...
aku berenti depan kon tersebut sambil diperhatikan oleh 3 org pak gad...
sorang baju biru muda (anak buah kot)...2 org lg baju biru tua (mungkin mandor dia)
sambil lepak2 kangkung tgk aku...
bila tgk diorang lepak kangkong...aku pon dgn slumber kuar dari kete p alih kon tersebut...
terus pak gad baju biru muda td tuh bangun nk angkat kon jugak...

pak gad: eh..saya nk angkat kon la nih...
aku: xper....xperrr.....
pak gad: errr....yer la...selalu nmpk kete ni kuar masuk kan....(cuba beramah mesra)
aku: yerrrr..... (nada malas nk layan...huhu)

padahal selalu jek dia nk tahan kete aku...tp aku slumber blah xmo benti..hehe...
asik2 tanya nk p mana...
sekali 2 xper la...selalu sgt tny..malas aku nk layan...dah la aku ngah kejar waktu semayang nk abes...haisshhh

aku nk tanya korang...salah ke aku layan pak gad sebegitu rupa???

lepas pada accident tuh..terus pak gad tu kenal kete n muka aku yg chumell ni ha...muahahha



Kisah 2:

lepas aku gaduh2 manja ngan pak gad tuh...aku bawak mak ngan kakak aku p jakel...
kakak aku baru sampai dari kampung...
nk tgk la jakel yg gah tu kan....huhu
pusing2 sambil ditemani bidadari berbaju maroon jakel tu ha...
dah setel beli utk mak ngan kakak...
nk bayar dah nih...dah bayar pon...aku ternmpk 1 kain kt patung tuh...
wahhh...terpikat kejap tgk kain tuh...
aku p la belek2 kain tuh...
bila ko dah pegang kain dia...of kos la ada bidadari tunggu ko kt sebelah sambil memberikan idea2 bernas..hehehe

aku: bape rm ni kak?
bidadari: harga dia rm198...saya bg adik rm150 je la pasal adik dah beli byk kan...
aku: urmm..mahal la kak...lari budget nih...
bidadari: ala...mana ada mahal dik...kain ni cantik...xyah lining...xyah iron...sng nk jaga...
aku:tp kalo mahal sgt cane nk beli...(aku jarang byk kerenah camnih..hehe)


setelah aku beramah mesra ngan akak bidadari tuh sepuasnya...dan akak bidadari tu ternampk kelibat seseorang...

bidadari: haaa....jap yer dik...

xlama dia bawak mamat pakistan yg tinggi lampai sambil pegang2 kain td dan bincang2...
mamat tu pon panggil aku...mamat itu adalah manager dia...huhu


mamat: saya bg rm130 la...leh yer (sambil bisik2...takut org dgr la kot)
aku: ish...xleh la...budget saya rm100 jek (cane leh kuar 100 tu pon aku xtau...padahal mana ada aku budget nk beli kain lagi...dah bersepah kain kt umah tuh...huhu...dasar perempuan kan...)
mamat: rm120...
aku: xmo la...
mamat: rm110 last...potong nih...(memberi arahan kepada bidadari dan sambil melepaskan kain tu dan beredar...)
aku: erkk...(agak tercengang)
bidadari: ok la yer dik...rm110 ok la tuh...
aku: yer la..potong la kak (diorang dak bertekak2 tu xkan aku xmo plak kan...aku xsampai ati..hehe)

nasib ada duit spare dlm purse...lepas bayar bagai...kitorang belah dari situ...
otw nk kuar jakel tu pon sempat bidadari2 lain nk pancing2 kitorang...haiissshhh


mula la sepanjang malam aku rasa bersalah dgn apa yg berlaku...
dah la wat kerek ngan pak gad...pastu beli kain yg gedabak mahal plak..huhuhu
dan nasib la en.ikram sporting..muahahaha...


16 budak comey:

iera said...

hahahaa..kadang2 pak gad ni saje buat kerek dgn kite.ape salahnye sekali sekala kite buat kerek gak..hahahaa..biasa la tu kak et..iera pun camtu tp klu die dah bg rm130 td tu maybe iera dah ambk kot..waahahahaaa

army4war said...

aku pun slalu cam tu.. tetengah tak de duit.. tetiba kesian kat orang, beli gak bende tue.. hehehe... tak pe.. nanti pake je la baju shantek tu key heheheh

eT said...

iera:
yer la iera..kalo xkerek nnti org xtakut plak ngan dia kan...
benornyer xnak kain tuh..tp nak jugak..muahaha

mira:
nk pakai tu nk kene siap dulu la kan..ntah bila la nk siap tuh...:p

mekchu said...

kes 1 : gatal tau pak guard tu

kes 2 : kalo dorang dah beria bg kita kurangkan harga, agak2 berani tak tak nak beli?? hehehe

eT said...

pak gad tu mmg camtuh...
haha..kalo xbeli...xtau la apa jadik..:p
sbb xberani tu la beli jugak...hehe

mamalieyna said...

hehe..psl pak guard tu, ala ok jer, layan lbh2 kang, mkn gatal =P..hehe..ada ka camtu?!

ooh mahalny kain, tp if eina pun cam terpaksa beli la jgk..agak2 kalau tetap kata takmo beli, camno tu ..ihiks..

miezaniera said...

mmg patut pun sbb pak guard tu tkleh layan kite mcm student sbb walaupn et student part time tp hakikatnye kite tetap bukan student yg dok kt kolej tu..

pasal kain tu lain kali g jakel nk bw et pastu cari pakistan tu, mesti dia terus bg harga paling minimum heheh

zyra said...

huhuuu... besh2...
tuk kes no 2 tuh, kalu kak et agak2 rase bersalah sgt... sedekah je laa pd sy tuk bt baju raya thn nih...


hahahahahahaaaa~

eT said...

iena:
kalo xmo beli sure pas mai balik ada muka iena kt dinding kedai dia tu...no entry..haha

bai:
pak gad tu mmg...ngengada...
nk bawak kite ker?hehe...tang bai kite ok kan jek..haha

zyra:
wah...nk bg zyra yer...laaaagi la xdapat...hehehe

Atia Adina said...

kat jekel tu kemain pandai dia pancing kita srh beli kan???ari tu...akak aku beli baju melayu...daripada RM230....akak aku x nak...x nak...dan x nak...dia pancing...pancing & pancing...last2 dia panggil manager dia...mamat macam pakistan tu lah....mamat tu bisik kat akak aku...rm100...mak oi...dicount rm130 tu....baju melayu laki aku dia discount rm30 jer....hampeh kan????

-ad-

Atia Adina said...

kat jekel tu kemain pandai dia pancing kita srh beli kan???ari tu...akak aku beli baju melayu...daripada RM230....akak aku x nak...x nak...dan x nak...dia pancing...pancing & pancing...last2 dia panggil manager dia...mamat macam pakistan tu lah....mamat tu bisik kat akak aku...rm100...mak oi...dicount rm130 tu....baju melayu laki aku dia discount rm30 jer....hampeh kan????

-ad-

eT said...

punya la hampeh..sampai 1 komen ko bg..hehe..
mmg pon...dia punya kaw team tu sampai ko serba salah...mmg sape yg lurus tu main beli je la kot kan...

mamasue said...

eT, komen ni tak de kena mengena dgn entry ko...ni link yang aku janjikan dulu2....

http://msdnoraini.fotopages.com/cgi-bin/view_about.pl?user=66460

eT said...

haaa...sue...xleh bukak la link ko bg nih...

mamasue said...

sorry...gue silap...ni yang terlatest...


http://ladybeads.blogspot.com/

eT said...

haaa...boleh pon bukak...tenkiu so much...