Thursday, August 26, 2010

Galak wanita bekerja separa masa



BANGI: Datuk Seri Najib Razak meminta majikan sektor awam dan swasta memberi keutamaan terhadap tawaran kerja separa masa walaupun untuk tempoh singkat bagi menggalakkan lebih ramai wanita menceburi pasaran pekerjaan.

Perdana Menteri berkata, waktu kerja longgar dan bekerja dari rumah adalah antara pilihan kepada majikan untuk menggalakkan wanita menyumbang pengetahuan serta kepakaran dalam bidang yang diperlukan.

"Jika seseorang wanita itu boleh bekerja empat jam sehari, majikan perlu mewujudkan sistem untuk membolehkan mereka bekerja untuk tempoh berkenaan.

"Contohnya pada waktu puncak seperti waktu tengah hari, tenaga kerja wanita yang tetap boleh berehat atau makan, manakala tempat mereka diambil alih pekerja wanita yang bekerja secara 'flexi hours'," katanya ketika merasmikan Hari Wanita Kebangsaan di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di sini, semalam.



***********************************


agak menarik bunyinyer kn....
wahaha...aku sedang membayangkan aku bekerja dari umah...
urmm...mungkin time ni aku dah terlentok depan pc sambil ditemani bantal golek...erkk...:p


12 budak comey:

army4war said...

aku pernah sebulan kerja dari rumah.. syaratnya kene on YM sepanjang opis hour.. buat website terus upload kat server je.. dah siap Buzz!! je boss aku kat ym suh check hahaha.. bahagia gak.. tp tak berapa productive.. kejap2 bancuh milo.. kejap2 tgok TV .. kejap2 peluk bantal.. hehehe... tu aku laa.. org lain tatau la hehehehe

miezaniera said...

cam menarik tp kt umah tkde workstation..tk semangat nk wat keje..kalo ada ws kt umah pulak..kang dok layan hindustan pulak kejenye..cane tuh hehehe

eT said...

mira:
aku pon rasa cam ko kalo keje dari umah..hehe

bai:
ada cite apa?
huhu

Kancilbiru said...

banyak gangguan laaaa terutamanya syaitonnnn...heheehe

Zainab binti Norazman a.k.a ibu dania said...

siap dgn kerenah anak lagik... jawabnyer lebih byk buat keje sendirik drpd wat koje...

Atia Adina said...

ish mana lah boleh keje kat umah...jap lagi bukan keje....mengular jer....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

boleh kerja dari rumah tapi anak still kena antar nursery..hahahhahaha

mekchu said...

sokong sgt!! sgt sokong!!! hehehe

AngahSayang2314 said...

bestnyer..... kalau betul2 tapi yg tak syoknyer kalau ia....bole buat kita tidooo hehehe

eT said...

niza:
ko kene byk baca Quran niza...hehe

zainab:
anak kasi org jaga la..heehe

ad:
aku tau..sure ko nk p shopping kan..:p

eT said...

elis:
sokong...kalo nk tido pon aman..ngeh..ngeh...

mekchu:
sokong sgt yer...leh ker..:p

angah:
syok apa tido..muahaha...

Elijah said...

Thanks for your article, quite useful piece of writing.
new homes in Vaughan | Toronto Canada weather | NYC parking garages