Wednesday, April 13, 2011

Baby Kakak!!!


1st time dania tgk adik dia kt sepital mmg dia cam xdpt terima kot..
Bila kite ckp, "ni adik kakak la.." , mula dia wat muka pelik..
Bgtau lg..."baby dlm perut ibu dah kuar, ni la baby dlm perut ibu tuh"
xtau apa dia fikir dlm pale tuh..

hari pertama mlm tu jugak aku dah check out dari sepital..
Xder pape prob, delay sket jek pasal patut kuar tgh lagik..tunggu baby kencing..
Pas baby kencing mlm tu, kitorang pon ready la nk balik umah terus kn..

Kat umah, dania sibuk main ngan sepupu sepapat dia tuh..
Xhirau langsung dah kt adik..dia wat xtau jek..
Org mai nk amik adik pon dia xkisah..janji jgn amik dia sudah..huhu
Dah 3-4 ari nih tgk cam dah ok sket..
Bila tanya nih sape.. "adik kakak..." jawab dania..
Terkejut dak 2thn ni tetiba ada adik la plak kan..
Skang dia dah nk syg2 adik dia..Alhamdulillah la xnmpk dia jeles2 pon..
Cuma time tido mlm je la ssh sket..dah bese berkepit ngan ibu kan..
Skang ni nk kepit2 ngan aku pon xberapa nk boleh lg, aku pon lani xberapa ok lg..
Baru 5 hari kan..masih dlm proses pemulihan..huhu...

Byk mende nk cite, tp lani mmg aku bercuti dari ngadap laptop..
Ni pon dok ngadap phone jek...

Published with Blogger-droid v1.6.8





TUNGKU MODEN / BANTAL PANAS || SET TILAM SEJUK || Tommee Tippee: Closer to Nature PP 9oz - BPA FREE || TUNGKU BAYI || SET BERSALIN SALINDAH || BUGSLOCK - PENGHALAU NYAMUK

18 budak comey:

Zefa NorAsmara said...

pantang elok2 ye.. semoga cepat sihat semula.. :-)

*∽ IZAN ∽* said...

eT..! Tahniahh! dah selamat bersalin rupanya...!

selamat berpantang yekk..! pantang kat mana ni..?

Anisa Hang Tuah said...

tahniahh

nanti nk tgok baby baru yeer
(:

☻UsaGi NaNa☻ said...

tahniah!!baby april ek???huhu..xpe..lex kak..akk sy lak beranak ank ke2 mse umo ank 1st 1thn 2mggu..huhuhu~

~zainab~ said...

eT,, kang lelamer nanti dia pandai jeles jugak tau.. tapi memula ni memang nampak baik.. same goes ngan my dania..., sekarang ni.. subhanallah... jeles buka main lagi dia..huhu. kena pandai amik hati budak dah beradik ni...ngeeee

Sarah Syazwani said...

tahniah et...mula2 je x jeles tu..tgula bila adik dh besar sket..

sHi Ma said...

dah bersalin yek, tahniah... pantang elok2 ye... :D

Anonymous said...

tahniah kak eT..jg diri elok2..-faridah

mekchu said...

ehhh... eT.. tahniah.. dah masuk 5 hari erk.. sorry lambat wish... selamat menjalani tempoh berpantang..

Sidratul Muntaha said...

samalah
nak tidoak susah sbb bwk perut dulu.
setot pun dulu cam cengang jer ade adik.
la ni.
sikit2 syg adik.
sikit2 peluk adik.
sume adik,adik,adik!
huhuhh

miezaniera said...

selamat berpantang..dania dalam proses nk menjeles tu hehehe

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. dania terkejut lagi tu~ jap lg mesti dia ok..:)

selamat berpantang~

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eh camne leh terlepas entry et bersalin ni..adui..maybe sbb byk sgt blogger skang ni duk wt republish entry sampai entry2 baru masuk kat blogroll tu jd tenggelam!

tahniah et..dpt sepasang dah..dah agak dah et ngndung lelaki sbb et cakap berat cam batu..ehhehehe..

tahniah agin..selamat berpantang & selamat mengepam! :-P

eT said...

Kak zefa:
thanx akak :)

izan:
thanx...eT pantang byk tmpt..hehe

anisa:
thanx..nnti akak upload gambar baby..

Usagi nana:
baby april..hehe
tu la..jenuh nk melayan kalo ada anak kecik lg kan..

Zainab:
ye ker..jeles sket2 xper la kan..

Sarah:
ye ker..jeles xper,janji syg adik dia..huhu

eT said...

Shi ma / faridah / mekchu :
thanx :) ngah pantang elok2 ni ha..

Sidratul muntaha:
bagus kan..pape pon kite gk kn Ajar dia syg adik kn..

Bai:
akn ku didik dia xjeles ngan adik dia..huhu

nafiraa:
tu la..dok terkejut tetiba ada adik..hehe

rose:
hehe..tu la..ramai sgt blogger kan..xper2..
Ni ngah tune nk pam nih.. :p

alinac lover said...

hoho~ tahniah kak~

chugie said...

TAHNIAH DAH DAPAT BABY.. SELAMAT NERPANTANG JUGA YE!

EiJa ZaQuaN said...

hehe..x sabar nak tunggu apa reaksi zaquan pulak bila adik dia lahir nnti..
wat masa ni hari2 zaquan dok tekap telinga kat perut mama dia ni..dan cakap..mama..baby gerak2 ye..baby tendang abg la..