Wednesday, November 3, 2010

Bila perlu bershopping


cite bab shopping mmg sonok kan...
tambah kalo time tu RM ngah banyak...macam2 dlm pale otak nih...
nk beli baju...nak beli kasut...handbag...sampai tahap nk beli kedai emas pon ada...huhu
tp apakan daya...RM mmg xbyk pon aku nih...
cukup utk hidup di bandar yg serba serbi perlukan RM ni...Rupiah xlaku dehh...huhu
yg keje cam aku ni mmg xleh nk mewah...setakat hidup sng nk bergerak n kemudahan yg mudah di sekeliling...
tp ramai jek yg xguna...mungkin diorang nk yg lebih selesa lagi kan...
ni ngah pk nk service kete kancil yg dah melompat2 nk kene tukar itu ini...
haisshhh...cite krisis kewangan plak aku...ahaks....sori3....

baru2 ni b4 aku ke melaka ari had tu aku ke giant utk membeli barang2 keperluan...
besenyer aku p tesco...tp tukar angin plak...:p
pepagi dah ke pasar basah seksyen 6 cari lauk utk stok seminggu mungkin...hehe
then baru ke giant cari barang kering plak...
aku xsuka sgt beli barang basah kt giant or tesco...kekadang jek kalo terpaksa...hehe

so...bila dah amik troli yg besau tu kan...harus la diisi ngan penuh...
xper...xcukup wang tunai...kite pakai duit plastik...ikram punya la...aku xder..muahaha

ni adalah 1teknik utk tidak membeli lebih banyak...dan lebih muatan...hehe
letak la pape objek di tengah2 dalam troli sedara sedari tu yer...
objek aku kali ni leh gerak2...hehehe
kalo lg besau objek tersebut lagi bagus...letak korang pon xper...:p

tada.....hasil aku shopping ari tuh...
xpenuh pon troli tuh...
tp total sume nih dekat cecah rm300 la...mahal kan...
mmg pasni kene guna 1sudu jek tiap kali makan...catu abes...hehhee
teruk benor mek et nih...sume mende dia nk catu...:p


16 budak comey:

izan_cute said...

mesti sedap ko masak ET sebab minyak masak yang dah dijampi serapah dek dania tu hehe,siap kaki tu naik atas botol hihi

eT said...

mmg mabeles la izan masakan aku..sampai ko pon xsanggup rasa...hehe

Kancilbiru said...

wahhh memang sesuai taktik ni...penuh satu troli...penat pun tak..hihihi

miezaniera said...

selalu dh guna taktik ni..tp jap je sbb Qasrina tkmo duduk kalo barang dh byk mcm tu..kalo leh,dia nk duk sorang2 dlm troli tu..

eT said...

niza:
kalo ko nk masuk pon lg afdal niza...
xder la byk sgt barang ko nk kene isi...hehe

bai:
tu la bai...letak qasrina xbg umpan...
dia kene ada umpan sekali dok dalam troli tu...baru menjadi...hehe

mamasue said...

hulamak,byknya stok susu manis...hehehe...mamasue setin 2 je sebulan...tin ke-2 tu pun blh di carry frwd ke bulan seterusnya...tp tetap montel gak badan laki bini ni...

eT said...

haha..susu manis tu bukan utk laki bini...tp utk bini jek..:p
ni mmg stok sampai 2-3 bulan...
snng beli byk terus...6 tin tuh...:p

Nad @ MamaZakwan said...

umang..rm300 tu termasuk dania skali ke hapa tu?hikhikhik.. =p

Atia Adina said...

alahai...siannya si dania terelit kat situ....dengan minyak masak kat celah kaki....nasib baik tak penuh lagi

eT said...

nad:
kalo sekali ngan dania...bukan kata 300...3juta pon xdpt...hehe

ad:
tu la..jenuh nk susun dah barang dalam tuh...letak celah2 jek...:p

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

et duk shah alam ke? pasar seksyen 6 tu besa gak sy p..org panggil pasar org kaya..sbb mahei giler..tapi fresshhhh heheh

harusla catu
utk kedian ari terdesak..kang naya je duit abis..uhuh

|| NaFiRaa || said...

alahaiiii.. cian dia.. tersepit kat tengah2 barang... nasib baik comel jek dia kat tengah2 tuh~

eT said...

rose:
a'ah...dok shah alam...
xtau plak pasar seksyen 6 tu ada gelaran...hehehe
et main belasah jek p...:p

nafiraa:
hehe...tersepit sket jek...
ibu ngan ayah dah adjuz baekk punya...:p

sYaFiQa said...

SALAM....WAH BYK SOPING...HEHEHE

dotblogspotdotkom said...

la nih ....nilai duit dah tak setanding dengan barang2.....takat 2...3 ratus tu.. ntah pe2 je barang dapat dibeli....

nih gara2 nak belikan seluar dalam puan rosmoh tu la....

eT said...

syafiqa:
salam...xder la byk sgt...hehe

pakcik:
tu la...beli sket je pon dah riban2...ish..ish...