Friday, November 26, 2010

Tabung TAWAS utk si kecik...


balik raya haji baru ni kt seri kembangan sampai surat untuk adik Nursyaza Dania Binti Mohd Ikram...
aku pon bukak la tgk surat dari Yayasan Warisan Anak Selangor...
seingat aku reg TAWAS ni tahun lepas dalam bulan 6...
lepas 4 bulan bersalinkan dania...
ni pon sebab aku refer en3 lama yg aku tulis dalam blog ni ha...
kalo ikutkan aku leh p mintak rm100 ngan TAWAS ni sblm dania masuk umur 6 bulan...
tp sbb kemalasan aku x p pon mintak...
kire rm100 tu cam hadiah kelahiran la kan....
faedah2 korang leh tgk kt website dia...
xpon usha kt en3 lama aku ni... TABUNG TAWAS...

syarat nk join leh tgk kt SINI...
link TAWAS klik sini...

tu dia bg surat berjaya ngan kad keahlian si manja TAWAS sekali...
eh korang tau...ada ahli utk parents gak...:p
nnti aku try usha lagik....:)


Faedah Perlaksanaan TAWAS


Kerajaan Negeri Selangor akan menghadiahkan tabung simpanan sebanyak RM 100.00 bagi setiap pendaftaran TAWAS yang berjaya. Pada usia 18 tahun, anak-anak ini berpeluang menerima RM 1,500.00 seorang hasil daripada pelaburan dalam TAWAS.

bab caruman ni aku xstudy lagik...
nnti aku mintak ikram tolong study kalo aku xdan..hehehe...

Membuat tuntutan atau mencairkan pelaburan:
a. setiap pencarum boleh memilih untuk mencairkan pelaburan pada:
i) ulangtahun pertama pada jumlah rm110;
atau
ii) ulangtahun ke-18 pada jumlah rm1,500.00
b. bagi ibubapa/penjaga yg memilih pilihan(ii), pihak Yayasan Warisan Anak Selangor (YAWAS) akan menghubungi pencarum pada ulangtahun ke-18 untuk urusan bayaran caruman berjumlah rm1500.00
c. pihak YAWAS juga berkemungkinan akan mengumumkan pembayaran bonus pada setiap 5 tahun selama tempoh caruman di dalam Tabung ini.
d. bayaran akan dibuat kepada pencarum dengan hanya mengemukakan SIjil Pelaburan sebagai bukti caruman di dalam Tabung ini.


ni siap link statistik aku nk share ngan korang...:p
statistik TAWAS here...

pape pon aku masih study bab tabung nih...
asalkan ada kebaikan dan faedah utk anak2 kira xrugi la aku daftar kan...



************
get freedom
************

17 budak comey:

izan_cute said...

masa memula aku baca tajuk ni kat dashboard,aku terbayangkan tawas yang dlm botol tu yg org guna utk cuci tu ngehngehngeh..ingat guan botol tawas wat tabung hehe.

bagus2 buat semua ni utk anak2.aku ni dok buat SSPN dgn tabung nuri je utk depa huhu.

mamasue said...

hahaha...mamasue pun igt tawas utk 'keti' tu...YAWAS rupanya....eT,typoooo!

noor said...

salam tq singgah my blog..
btl tu bli o9 ihihihih
try tgk sini little whiz kedai kt shah alam

eT said...

izan:
erkk...ada ke utk cuci botol nama tawas??xtau pon..huhu

mamasue:
yer la sue...tabung dia nama tawas...
yawas tu yayasan dia...huhu

eT said...

noor:
ye ker...
little whiz katner lak??ehehhe

izan_cute said...

bukan pencuci botol laa,tp ada produk yg org selalu guna kt muka la,deodoran tawas la mcm2 la lagi ehehe

Atia Adina said...

aku tidak memenuhi kesemua syarat....huwarghhh...tak leh join

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tak pernah tau plak, tapi cam blur2 lagik tak paham ape citernya ni, leh bagi peneranagn ynag lebey detail

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wow..berapa kena byr bulan tu??

bang am said...

mujur laa tau gak.. kalo nak tunggu paper, berjenggot la. paper dok cerita yg buruk jek pasal selangor ni.. huhuhu.. :p

eT said...

izan:
ngeh3...mn la aku tau..:p

ad:
nnti adik atia leh join la kot kan..:p

eT said...

mama_balqis:
detail??nk kene study dulu la nih...huhu

elis:
2 la...aku xsure plak bab bayar2 nih...
tp time reg xder bayar pape pon..:p

eT said...

bang am:
memasing dh boleh berfikir dan menilai...
pepandai la pilih mn elok mn x kan3...

Cute MuM said...

gud info.. nnt try usha pulak..

eT said...

usha la..mungkin berguna..:)

miezaniera said...

lama gak ek dia nk siapkan kad tu...sistem apa la dia pakai ek hehehe

eT said...

tu la..lama giler..
sampai lupe dh reg mende alah nih..:p