Wednesday, November 24, 2010

Perasa Minyak Cap Kapak



ni cerita bab nak cerai susu...
aku ada terbaca cerai susu ni maknanyer time kite dah campur susu lain or dah start bg solid food dah namanyer cerai susu...
fakta or makna sebenar xsempat nk google lagik...huhuuhu
al-kisah aku nk test xmo bg si kecik nyusu badan dah...
xlarat kan...nk menten nutrition dlm badan utk baby lg...
dah la aku ni pemalas nk makan (ada ke org cam aku ni???...hehehe)
cam bese la time petang pas keje balik umah lepak2 atas sofa sambil tgk tv...
dah penat duduk aku pon nk baring la plak...
dan cam bese la kalo dah baring...ada la yg nk menempek kan...
sape lg kalo bukan si kecik tuh...
suka sgt kalo tgk aku baring...dia pon nk bergayut la...huhuhu
baru dia dok sibuk2 nk selak baju aku, aku kata "jap yer kakak...."
aku p letak sket minyak cap kapak kt nenen....sket jek xbyk...
kang xmemasal plak mulut dia merah...aku gak yg jenuh kan...huhuhu
pastu dah baring balik dia pon ready la nk menempek...
bila letak jek mulut kt nenen dia nangis...
kuar gak la air mata 3-4 titik...
pastu dia tgk jek...try lg cuba nasib...
kali ke-2 dia xnangis dah...dia jelir2 lidah sambil sapu2 lidah dia...
cian sungguhhh....aku sengeh jek tgk dia...gelak pon ada...
dia try lagi dan lagi sama jugak kekdahnyer...
pastu try yg sebelah lagi plak...pon sama...
dgn muka frust dan kecewa dia pon isap botol...
tp sket jek...ilang selera kot...huhuhu
bila malamnyer aku dah setel masak utk dinner dan dah kesakitan kepinggangan...
kire nk baring2 la jap...
time ni ikram dah balik...aku cite la ngan ikram...
dania pon tumpang dgr...cam paham jek...wat muka sedey lagik tuh...huhuhu
pastu bila dah tgk aku baring...dia tgk jek kt nenen...
pastu jelir2 lidah sambil sapu2 mulut dia tuh...
mesti dia terasa2 minyak cap kapak td tuh...time ni mmg kesian tgk muka dia...
dah malam...aku dah mandi bagai...time nk tido la plak...
cam bese la dania kalo tido mesti nk menempek...
dania agak was2 gak dia nk menenen....
dia test2 letak mulut dia...
agak2 xder rasa angin...pedas...dia pon dgn bahagianyer menempek la...
bukan main seronok lagik...huhuhu
sampai la dia tertido....


hmmm...korang cane plak eh nk bg anak xnyusu badan lagik???

18 budak comey:

mamasue said...

alahai siannya.....hihihihi....

EiJa ZaQuaN said...

hehe..mmg susah nak pisahkan..my son zaquan w/pun mmg campur..tp mlm mmg nak mengopek jerk..kalo eija ade..dia dh x igt dh susu botol dia..

eija pernah try letak garam n asam jawa..x jdk jgk..org kata letak panadol sbb ade rasa pahit..at lastnye my son berhenti sndiri bila eija confirm pregnant skrg ni..

lydzar said...

this is my experience with hannah..

http://mommalydzar.blogspot.com/2010/08/hannah-dah-berjaya-wean-off.html

eB@mamaAerish'n'Aed said...

eb x sanggup la... sedey... aerish dh putus dh tapi babah dier yg pujuk... ;p

Atia Adina said...

sedih aku baca kisah ni...kelakar pun ada...ala...siannya dania...dah tiba masanya kene bercerai susu....elis letak garam....berkesan....

idah @mama izzya said...

salam kenalan..
x pernah dgr lg org ltk myk angin..bila2 bleh try nih..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

boleh bc aku nyer entry gak. 3 kali citer psl cerai susu :p

http://www.elissmie.com/2010/08/pengalaman-bercerai-susu.html

http://www.elissmie.com/2010/09/perlukah-aku-berterima-kasih-kepada.html

http://www.elissmie.com/2010/08/terima-kasih-kepada-sirap-cap-ros.html

eT said...

mamasue:
tgk muka dia mmg kesian..huhu

eT said...

mamasue:
tgk muka dia mmg kesian..huhu

eT said...

ieja:
bagusnyer benti sendiri..pasal xder susu dh kot eh??
ini xder susu pon nk mengempeng jugak..huhu

eT said...

lydzar:
sedey plak baca...huhu
cian hannah...mmg dak kecik xsnng duduk kalo xdpt kan?

eB:
bagusnyer kalo leh pujuk2 jek kan..
kalo la si dania ni jenis boleh pujuk2 sonang cite..huhu

eT said...

ad:
mmg kesian...lucu pon ada..huhu

idah:
leh jek try...
lupe plak 1 cara lg...amik garam baca selawat letak kt nenen tuh...InsyaAllah...

eT said...

elis:
tu la pasal elis...
aku nk godek en3 ni la kt blog ko..xberjumpa...
xdan nk belek sesatu..:p

izan_cute said...

Alahai ET...cian dia.Sampai bentuk bintang dah dia tdo terkenangkan nenen,hehe

eT said...

haha..izan...
nmpk jek ko bentuk bintang eh...:p

izan_cute said...

mesti arr aku nmpk sbb anak2 aku selalu buat tdo bintang ni smpai makan space kami hehehe

raifiza said...

penah alami situasi camni, ngah peknen tp still nyusu utk si abg,nk continue,tp mental & fizikal sgt2 la xlarat..alhamdulillah, berjaya ngan operasi x letak papepun...tp nangis gakla tgk si abg menangis2 mintak nenen...waktu tu time mlm, bg susu botol time die mintak nenen, mule2 mcm biasa, tolak2 susu tu...tp last2 hisap jgk

eT said...

izan:
mesti mama dia pon jenis tido btk bintang..hehe

kak rai:
et ni ikut je la...
tgk je la apa jadi nnti...huhu