Thursday, February 10, 2011

Dinner Semalam yg Istimewa...


memula berhajat nk masak jek kat umah...
xkisah la masak air jek pon..hehe
pastu tetiba hp kehabisan bat...n charger kt opis plak...
mengenangkan khamis mmg ada konferen kt tmpat lain n mmg xmasuk opis kan...
gagah ajak en.ikram p amik charger hp kt opis...nasib opis sekangkang kera...hehehe


xlama maro roger kata caramel aku dah siap...
wallah...ai lap u la maro ...hehe
kebetulan dah kuar p opis tu terus jek p kt umah dia yg dah ready nk kuar ngan member dia...
maro memberikan sebungkus bekalan utk aku..hehe

tadaa....segar dari ladang...
dia baru jek siapkan caramel ni terus roger aku...

ni la rupe bila dah potong letak dalam pinggan...
sedapp...igt nk bawak p opis jamu kawan2 makan..
tapi ada konferen la plak..xkan nk makan dalam dewan kan...xpon berkelah tepi dewan reramai...hehehe


pastu malam tu xjadi kuar makan...
terus jek balik umah sbb en.ikram nak wat menu spesel utk ai..hehehe

jeng...jeng...jeng...walaupon simple dimple menunyer...
tp sbb tukang wat tu adalah en.ikram mmg mabeles la makan malam aku...hehe

sonok makan malam ditaja oleh org2 keliling yg disayangi kan...

p/s: tq maro..ssh2 wat kan jugak utk aku caramel nih...best bangat...sure dak2 ni jeles nak jugak tuh..hehehe
tq jugak pada en.ikram sbb bersusah2 siapkan menu makan malam...:)


21 budak comey:

lydzar said...

hehe sedap yer air tangan suami..

sepanjang kawen ngn hubby, penah sekali je dia gorengkan sosej n fries..hahahahah!!

Nad @ MamaZakwan said...

ET...!!!!!
maro ni pengapit adek saya..!!! ^_^

cik dah ganu kiter said...

ish dah lama x buat puding karamel..my peberet..sjk dok ngan mertua la ni..

Anisa Hang Tuah said...

nyam nyam nyam

sedapnyee

|| NaFiRaa || said...

huhuhu..sedapnye~ dah lah ngah lapar nih~ caremel tuh mmg menggiurkan~

~izan~ said...

walaupun simple aje masakan ikram,tp tetap bermakna sbb air tgn suami kan.sentiasa nmpk sedap.laki aku pun masak benda2 simple je utk aku kalau kt rumah.sbb kali terakhir dia bersusah pyh masak,masa dok UK dulu sbb kena survive sendiri hehehe

@e_da said...

seronoknya.. sedap2 rasa dihargai kan..

Bang Am said...

satu lagi hidangan simple dimple... megi campur telor.. huhuhu

mamaaedrean said...

antor umah esok yer? ;p

Zaidah said...

en asben masak...walau macam manapun mesti sedap.....mcm bang am komen maggi campur telur pun sedap...

Gieyana said...

Sedapnyer tgk karamel tue..nk juga leh?

Mrs. Asida said...

best2.. sonok org tersyg masakkan.. klu tak masakkan pun takper.. janji belanja makan.. hehe :)

blog ko ni nampak kemas lak.. hihi

A.s.t.i.n.a said...

sedakkkk aaa bergers tuuu..

eT said...

lydzar:
hehe..ok la tuh dari xpenah wat lgsg...:p

nad:
yer ker?maro xpenah cakap pon...hehe

cik dah ganu:
leh la wat bila ada masa...sedapp...

anisa hang tuah:
hehe...mmg sedapp...

eT said...

nafiraa:
hehehe...sedapp...

izan:
hehe...xper..nnti pyus balik leh tolong masak2 utk ko lagik...

e_da:
yapp...sonok sangat...

bang am:
hahaha...tu menu wajib..:p

eT said...

mamaaedrean:
haa...kasi address...hhehe

zaidah;
betui3... :)

gieyana:
meh3...amik pinggan cepat...

asid:
hehe..banje makan bese dah..:p
erkk..kemas eh...aku xpenah mengemas pon..:p

astina:
sedapp...hehe

Reflisia said...

salam ziarah yunk...

sedapnyer..lama tak makan puding caremel

eT said...

reflisia:
hehe...tenkiu mai ziarah.. :)

miezaniera said...

dapnye caramel..kite dh niat nk ngidam caramel maro ni kalo prgnant nnti hehehe aci tak..;D

aku la... said...

dapnya...huhu..cam syedap je untuk menu malam ni..huhu nak mintak abang buat jugaklah..

eT said...

miezaniera:
haha..baek ko wat wishlist apa yg nk ko ngidamkan tuh...nnti lupe..:p

aku la:
haha...abg bob rajin masak..ok la tuh...bkn ssh pon nk masak bege kan...