Friday, February 4, 2011

Hari Dating Aku...


rabu lepas aku sengaja amik cuti awal sebab niat nk kuar dating2 ngan en.ikram...
ikram mmg dah cuti start dari isnin lagi...
mmg dia tapau seminggu cuti...bahagia sungguh...huhu

pepagi hari dah p anto dania ke umah pengasuh...
harus hantar ke rumah pengasuh...kalo x, idak ler dating berdua namanyer...hehe
ganti balik yg ari tu xjadi nk dating berdua...hehe
cam en3 lepas...aku ngan ikram konon2 nk p tengok theater...
tp dah abes tempoh plak...terpaksa batalkan niat tuh...
so, seharian kitorang jalan2 je la tawaf bandaraya...

destinasi pertama pas hantar dania adalah makan pagi...harus la kan...
pastu terus lajak ke klinik kesihatan jinjang sbb ikram dah appointment ngan kawan dia doktor gigi kat sana...
tunggu jap jek then setel dalam kol 10am...

bermula la sesi penjelajahan kami...ada hati nk berjalan sakan kan...
xhengat powut ngah boyot... :p
lajak terus ke ikea...
konon2 nk p cuci mata la kan...hehe...
acara penutup kat ikea adalah sesi makan2...dengan kad "kawan ikea" yg kami ada dpt la diskaun 50% utk coffe ngan 1 menu lain...tp menu tu cam xbest jek...kami amik menu lain.. :p
nama jer "kawan ikea"... tp jarang sesangat p ikea tu..huhu

ni menu ikram...ikan selemon...hehe


menu aku plak..meatball...xpandai dah nk pilih menu lain...
tu yg org ajar makan..itu je la yg hadap.. :p



setel kat ikea...kitorang p the mines...
hajat nk carik netbook utk kakak aku ngan hadiah birthday untuk mak aku...
kt ikea xder barang2 tuh..hehe...ye ker??


pusing2 punya pusing dah petang la plak...
maklum la org nk balik raya kan...tokey kedai pon sume org cina...
harus la mati shopping complex...dan bandar2 sume...huhuhu

puas dah cari barang idaman mak...
mak penah cakap dia nk gelang jed...
aku usha std harga jed dalam RM500 - RM700...giler hai nk beli tuh...
mana den ada duit banyak2 kan...huhu

last2 aku decide beli gelang jed yg sambung2 pakai getah tu jek...murah sket...siap ada diskaun 60%...hehe
hasilnyer seperti gambar kt atas...kire ok sangat la tuh...


lepas tu terus jek lajak carik kedai laptop...
mmg time ni kedai dah banyak tutup...
harus beli jugak pasal nk balik kampung time cuti kan...
dan hasilnyer aku beli netbook HP jer...hehehe


ada free gift dia bagi...
harus la aku cilok free gift tersebut sbb netbook dia sama ngan aku...muhahaha...
jahat x aku ni...:p



balik umah dah kol 7pm++...terus p amik dania...
dari umah pengasuh lajak p pkns...
jalan lagi ko mak yong yer...kaki dah xlarat tu padahal...hehe

tujuan sebenar aku nk beli buku ni utk mak..
mak ada tengok ari tu tp xbeli..tetiba ari tu dia tanya2...
sementara aku ingat...aku belikan je la...hehehe
xmahal pon buku camni kan...
cuba kalo nk beli buku sekolah..punya la mahai...sabo je la...


bagus buku nih...xbesar mana pon...leh simpan dalam bag...
xhapal kalu...bukak buku..hehehe

ni kes sementara nk tunggu turn solat maghrib ngan ikram...
aku telah termasuk 1 kedai baby plak..huhu
sempat lg belikan dania 2 helai baju...belasah jek bantai membeli...:p

hahaha..korang..aku baru nk belajar pakai eyeliner tau...
tenyeh2 kt mata...bersepah ko...malu betui xpandai pakai...
eyeliner tu aku beli kt elianto...aku xreti nk beli eyeliner tajuk apa...aku bantai jek yg nih...

pin tudung lg 2 ketol..ari tu punya tertinggal kt seri kembangan...
aku hangkut lg 2 ketol kt pkns...

acara penutup ari tu adalah makan malam di kfc...
sangat bersabar hati di sana...
maklum la org dah start cuti...macam2 kekurangan...huhu

balik umah...lembik sudaaa....zzzzzzz


7 budak comey:

A.s.t.i.n.a said...

berjalan ceruk pelsuk KL selangor.. fuuuhhh tahan tuu...

umialya said...

kalu akak le dlm keadaan gni.. jln 2,3 langkah, terhenti daa

Fieza79 said...

sakan nya bersoping...sonok nya..netbook kita sama hahaa..

larat betul ye dlm keadaan gitu...

alinac lover said...

ala tingin la yg meatball tu

eT said...

Astina:
mmg kental berjalan.hehe.

Umialya:
me pon pntg nmpk kerusi mesti nkduduk.hehe

fieza79:
netbook tu jek yg mampu.ngeh3.

Alinac lover:
moh ikea. :)

Sarah Syazwani said...

pasni dpt ank pun kuat berjalan jugakla

Mrs. Asida said...

baguslah beli buku tuh utk mak, byk berkatnya.. :)

aku pun tak reti nak pilih menu pelik2 ni.. hehe ikan selemon tuh sodap ker?