Friday, February 18, 2011

Lagu yang Buat Aku ....

hmmm...nak share sket ngan korang...tadi p jenguk blog Gieyana
dia ada letak lagu 1234 dari Aris Ariwatan...

aku suka nyanyikan lagu ni utk dania...
sbb...bila aku nyanyikan lagu ni aku akan teringat balik kisah2 aku waktu kecik...
cane mak selalu sikat rambut aku..ikat tocang cantik2 b4 p sekolah...siapkan bekal makan...
abah hantar p sekolah...walaupon abah selalu jek xder kat umah sbb byk wat keje buruh kat luar...
selalu kalo abah keje luar...aku ngan adik beradik selalu p sekolah jalan kaki la...
jarak sekolah ngan umah dlm 3km...
dulu2 xder la rasa susah...sbb dah bese...cuba kalo skang nih...ishhh...ishhh...isshhh...


Satu... kasih yg abadi
Tiada tandingi dia yang satu
Dua... sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga... lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah
Empat... mudah kau ketemu
Berhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu kuingat dahulu
Menyisir rambut ku kemas selalu
Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa

Sayang dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang... itu bidalan
Harus kau renungkan

Petikan lagu : 1234 dari Aris Ariwatan


tp...sampai skang aku xleh elak dari air mata kuar tiap kali nyanyi lagu nih...
mesti ngada2 nk kuar gak air mata nih...haisshhh...

21 budak comey:

Zefa NorAsmara said...

Shahdunya..

eMMe said...

lagu lame ni, sampai skrg suke lagu ni..teringat mase zaman dibangku sekolah...heeee~

lydzar said...

mmg dalam maksud lirik lagu ni..

misz FaTiN said...

sebak plk rasa..

~izan~ said...

plg best part budak kecik nyanyi mula2 tu =D

Iman's Umi said...

Sedap lagu ni, budak2 pn suka sbb awal2 tu kan ada suara kanak2 nyanyi.

ummidaddy said...

akak pun suke nyanyi kt dalila....utk kenang jasa bakti mak ayah dulu...

sakila's craft said...

mmg ada sentuhan hati la dgr lagu nih...touching lebih

ardinihumaira said...

suka sangat lagu tu :')

|| NaFiRaa || said...

suka jugak lagu tu~ memang lagu tu realiti hidup kita kan~ cam kena jek ngan hidup kita..:)

A.s.t.i.n.a said...

org jiwang2 ni suka lagu ni... saya tak ske.. tak skee.. heh

AnneRaini said...

lagu ni memang best..suka gak nyanyi lagi ni utk anak...(kite dah follow awak :))

eT said...

Zefa NorAsmara :
hehe...Shahdu shahdan..

eMMe :
lagu lama kan...

lydzar :
kalo feel maksudnyer mesti sayu...

misz FaTiN :
ish..jgn sebak2..rilex2...

eT said...

~izan~ :
a'ah kn..chumel jek...

Iman's Umi :
lama lagu ni xkuar tv...

ummidaddy :
nnti dalila plak pandai nyanyi..hehe

sakila's craft :
touching kan...:)

eT said...

ardinihumaira :
suka..dah lama xdgr..nyanyi sendiri jek..

|| NaFiRaa || :
supaya kite ingat mereka2 yg disayangi kan..

A.s.t.i.n.a :
owh...ini bukan lagu jiwang sayang...huhu

AnneRaini :
thanx folo...nnti ai p umah yer...ready minum tau...

miezaniera said...

tkde pn mak kite nyanyi lagu ni kecik2 dulu hehehe...jgn la sedih2..kenangan itu sememangnye akan diingt hingga ke akhir hayat ;D

fyna said...

suke jugak lagu nih dl.....





jom singgah n follow belog saya...
ade contest..
http://inibelogfyna.blogspot.com/2011/02/contest-teka-lirik-lagu.html

YUL said...

terasa nak ngis pulak, hurm -,-
sebak gile

Faizal said...

those are perfect words ;)

eT said...

miezaniera :
hehe..sendiri2 je la bai...

fyna :
ada contest yer...nnti ai p jenguk yer...

Blogger YUL said...
waahh...berjiwa halus gak yul ni yer.. :)

Faizal :
yezza...

mummydanny said...

tul...kalau dengar lagu syahduni baru tingat kg..tingat zaman kita kecik2 dulu..bukan cam sekarang senang idup..nak ape semua dpt kan???