Tuesday, February 22, 2011

Les Copaque vs BoBoiBoy

saje nk cite katun pepagi nih...
ari tu group aku kene wat keje sekolah pasal business model...
group aku pilih nk wat pasal Les Copaque...ala..yg cite upin ipin tu kan...


time wat tu baru aku tau pasal persaingan terdekat Les Copaque ialah BoboiBoy...
yang create watak n cite BoboiBoy ni adalah org yg sama (nak tau goole la..hehe) create watak upin ipin...
tp diorang dah bukak company lain...kuar la cite BoboiBoy...


baru ni aku perasan kat tv3...kartun BoboiBoy akan mula ditayangkan pada 13mac2011 nih...
hari ahad jam 7.00pm...hehehe
kartun ni lebih kepada aksi dan ala2 international gitu...
leh la korang nengok kalo nak tau cane cite dia kan...


TUNGKU MODEN / BANTAL PANAS || SET TILAM SEJUK || MANDIAN HERBA / MANDIAN AURA || TUNGKU BAYI || SET BERSALIN SALINDAH || BUGSLOCK - PENGHALAU NYAMUK

17 budak comey:

~izan~ said...

kena dpt komisen ni ET promosi kartun baru depa hehehe... semua comey2 =D

cikmOt said...

hehehe...apa trademark boboi boy ni plak...

EiJa ZaQuaN said...

oh iye ke..lepas ni mmg bersaing hebat la upin ipin ngan boboi boy ni..

adei..terbelit2 pulak rasanya nak sebut boboiboy ni..huhu

lydzar said...

sekilas pandang, boiboboy ni nampak mcm upin ipin gak kan?

tak lari jauh sgt la watak dorang..

rATu kEBaYA said...

bertambahlah edisi cartun anak2 ku.. hui.. susah hati ooo... tak dapek nak tgk citer idaman hati nanti

NM02 said...

boboi boy tu mcm kompius je nnt

A.s.t.i.n.a said...

saya pilih upin ipinn!

mekchu said...

wah... tak pernah tgk lagi boby nih.. bangga dgn kejayaan rakyat malaysiaa..... yeahh

nabilah_2908 said...

pernh juga baca tntg ni..

suara si Boboioy gunakan suara upin & ipin yg mula2 tu...suara Fathiah.. :)

doh..ingtkan syarikat animonster ni anak syarikat les copaque..

jom ke APA KATA HATI pulak,
AUTOMATIK PING BLOG

ardinihumaira said...

upin ipin besttt...
betul3 hehe

|| NaFiRaa || said...

bukan kampeni sama ke yang keluarkan citer boboi boy tuh??? karekter kartun lebih kurang sama jek..:)

eT said...

~izan~ :
haha..kalo org nk bg komisen..nk sgt la aku izan oii...

cikmOt :
huhu..tu la..xusha lg trailer dia...

EiJa ZaQuaN :
haha..sama la dgn..memula nk nyebut tuh bukan main susah..belit2..

eT said...

lydzar :
nama pon org yg sama buat..
mesti xlari punya...

rATu kEBaYA :
siap la tv kene book pasni..hehe

NM02 :
hehe..byk sgt boi nyer kan...

eT said...

A.s.t.i.n.a :
upin ipin cite ringan jek..:)

mekchu :
kalo mekchu nk tgk tunggu la 13 mac nih..hehe

nabilah_2908 :
tu la..diorang dah berpisah...huhu

eT said...

ardinihumaira :
hehe...upin ipin mmg besttt...

|| NaFiRaa || :
company lain..org sama..heehe

zirul_animonsta said...

Jangan Lupa saksikan BoBoiBoy..kepada yang susah menyebutnya...cara paling mudah...jom kita dengar sedikit lagu tema BoBoiBoy http://www.youtube.com/user/animonstamedia#p/u/2/3yt-DfvbZCg


Setiap Ahad 7.00malam bermula 13.3.2011 di TV3

aishiteru said...

diorang memang lagipun kite x boleh tengok kartun banyak2 sebab ..............emmm......... x apelah