Saturday, February 19, 2011

Owwwwhhhh...Mr. Mama !!!!

hehehe...salam all...
nak cite ai ada org umah nih...
pelik plak bunyinyer kan...bese org laki yg panggil kt pompuan org umah...hehehe
maid aku ni wat keje part time jek on weekend...
khas utk umah aku jek...umah org lain boh layan...:p

maklum la...tiap2 sabtu aku ada kelas dari jam 830am sampai la jam 6pm...
so... mr.mama la kene jadi suri rumah...
oleh kerana ari ni tiada xtvt sukan bersama sahabat2 lainnyer...
maka mr.mama ditugaskan untuk menguruskan hal rumah tangga...


pepagi pas anto dania p umah pengasuh and anto aku p sekolah...
jadual mr.mama adalah ke pasar...beli barang dapur...
ikan...ayam...daging...sotong...sayur...segala kejadah la kene beli...hehehe

balik umah uruskan barang2 tu tadik...simpan dalam peti... :)

owh...tidak dilupakan tugas untuk membersihkan rumah...hehe
mengemas la serba sedikit oleh mr.mama...basuh pinggan bagai kan...
bila malam...mr.mama sediakan dinner plak...
ngah tunggu hasilnyer makan malam nih...hehehe
waahhh...syahdunyer rasa...hikhik....

kompem la pasni kene picit2 plak mr.mama...
next week kang dia resign plak kan...jenuh ai nnti...
kene jaga ati mr.mama nih...igt sng nk jadi mr.mama??

korang ada mr.mama??hehe...ini mr.mama xleh kasi pinjam ok...
sila la carik mr.mama yg lain....

12 budak comey:

Anisa Hang Tuah said...

hee.saya tak pernah ade mr mama,,

A.s.t.i.n.a said...

apakah perasaan mr mama stelah mjadi mama stengah hari...?

Nad @ MamaZakwan said...

hahahaha..!kasik simpan juga itu mr mama...:)

eT said...

anisa hang tuah:
hehe..kasi cari la itu mr.mama... :)

astina:
haha..itu kene tanya mr.mama laa...

nad:
yeah...wajb simpan.. :p

YUL said...

hahaham jarang dilihat, biasa tengok kat tv je, ehehehe

~izan~ said...

ada2 tp zaman aku keje dulu,sampai sebulan jadi mr.mama sebab dia cuti lama2 kat darat hehe...aku plak sibuk ke hulu ke hilir outstesen dan out of servis haha

Gieyana said...

so sweet..hbku pon jd Mr Mama gak time ku g kelas..:)

PUANSTOBERI said...

Trus tingat Mr Mama yg kat tibi. hihihi

Mrs. Asida said...

hehe koi pun ada mr. mama koi sdr, taknak pinjam2 u punya.. hehe

mr. mama koi pun mengemas, membasuh pinggan, mandikan anak2.. cuma tak ke pasar je tadi sebab dia mmg tak pandai nak pilih2 ni, koi je pergi ke psr seksyen 6 tuh..

Good job u punya mr. mama! cayok cayok!

eT said...

YUL :
hehe..mana la tau sok2 yul plak jd mr.mama kan..

~izan~ :
hehehe...ok la tuh..kira ada gak la kan..:p

Gieyana :
hehe...bagus mr.mama zaman skang...

PUANSTOBERI :
yg kt tv tu full time kan...

Mrs. Asida :
hehe...bagus2...

miezaniera said...

bagus2..simpan elok2 mr mama tu..mr mama i kalo tlg jaga anak tu boleh la..dr dia p pasor, baik dia bawak anak tu p makan kt kfc je hehehe

eT said...

hehe...mr.mama ni anto anak p umah pengasuh...:p