Tuesday, February 1, 2011

Report Scan 3D/4D

last week aku dah wat appointment untuk scan 3D/4D tuh...
mengenangkan aku pon dah masuk 30minggu...
nnti lagi lama xleh buat dah sbb xnmpk muka baby dah..pasai baby dah besau kan...ssh sket...

memula wat appointment ngan KS...
tp xjadi plak sbb nk kene bank-in duit dulu...
baru dia confirm ngan kite...set date n bg address...xberani la plak aku...
lagipon malas nk bank-in2 duit nih...aku xder maybank2u...leceh la sket kejenyer...

dan aku tanya member yg kata ada scan kt sunway tuh...
bila aku sms direct ngan sonographer...dia dah pindah ke puchong...
dekat ngan umah mertua aku...ok la tuh...

aku wat ni sabtu lepas...
janji kol 1pm...tp kene tunggu kejap sbb ramai jugak yg tunggu giliran...
b4 sampai turn aku ada 2 couple ngah tunggu turn...huhu

kalo booking dulu leh dapat rm90...
kalo walk-in kene bayar rm150 kalo xsilap aku...
meh layan gambar baby kat bawah... :)

beza 2D ngan 3D...
4D punyer ada save dalam CD...video baby gerak2...pasai dia tido, xbyk la geraknyer...
baby tutup muka ngan tangan dia...
memula tu dia tutup mulut ngan hidung...
malu yer...xmau bg ibu ngan ayah tengok la tuh...sabar je la... :p


si kakak plak takut bila tengok gambar kt tibi tuh...
soh dok kt kerusi diam2...agaknyer xpenah tengok gambar camtu kan...
malam tu bg dia tengok sekali lagi...asik nk tengok baby jek la plak...
jenuh ayah nk melayan ulang tayang gambar baby..huhu

sonographer tu godek2 sket...kaco2 dia sket...beralih la sket tangan dia...
nampak la hidung dia sket...
ada gaya hidung ibu ke ayah tuh...huhu
dia ngah tido tuh...sbb tu bila kaco dia xbyk gerak...camtu jugak tangan nyer...
sebelah tangan tutup muka...sebelah tangan tutup ANU...
muka xmo bg tengok...anu pon xmo bg tengok...malu sungguh baby nih...
mmg jenuh la nk soh dia alih tangan tuh...

ni plak report scan tuh...
sape rajin baca la...muahahhaa...

nyway...sume ok...
Alhamdulillah...setakat ni xder pape prob lagik...
harap2 xder prob sampai bersalin nnti...aminnn.... :)

p/s: xsabar nk tunggu baby kuar...excited dah nih walaupon dah ada anak sorang kan...hehe
takut beranak??? haisshh...takut pon nk xnak kene jugak kan...redah saje la.. :p


22 budak comey:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alorr pemalu upenyer..ehehe

wah kene bank in dulu duit? kat mane tu? ish..ntah2 tipu. skang ni mcm2 adaaa penipu nih.

hehehe..excited ye tgk adik lam perot. anu pon tutup? ish2..mmg pemalu sunggohla tu..ngeee

mekchu said...

nnti bila dah kluar, cenggitu la jugak gaya dia tido.. hehehe.. best nye tgk dia dok rest dalam tu...

Kancilbiru said...

fuiyohhh terkagum aku dengan teknologi zaman sekarang. takyah tunggu kuaq dah nampak muka..huhuhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak sabar nak tengok kluar pulak kan..aku dulu ms 3d, anak aku tutup hidung.mlm tu siap mimpi, anak aku tadak hidung.scary .huhuhu

Alin Marlini said...

seronok bila tengok orang mengandung...

*∽ IZAN ∽* said...

alahaiii pemalunyerrr...! tutup sana sini.. kasi mamanya suprisee.. hehe

A.s.t.i.n.a said...

Y Allah... bestnya... indah melihat kejadian insani...

alinac lover said...

wah gitu ek

yg kt rumah ni bakal keluar bulan depan hehehe

|| NaFiRaa || said...

ohhh.. x dapat kesan jugak lah boy ke girl yer.. pemalu sungguh~

army4war said...

waaa nampak tangan n idung dengan jelas kekeke...

Fieza79 said...

bestnya tgk kekdah yg canggih skrg ni...boleh pulak dikaco2 baby dlm perot tu kan...ishh mesti tk saba kan...hope semua selamat nanti ok..

~izan~ said...

yeay,nampak dah dia...Arissa dulu siap masuk tgn dlm mulut time scan.muka pun dh nmpk sebijik muka aku hehe...tu hidung baby tu hidung ibu tu,hihi.dia wat detail scan skali ke ET? kalau kt sini murah sket,RM70 skali semua..tp tu dulu la,time aku hihi

eT said...

rose:
a'ah...bank-in duit dulu...
secara positivenyer...mungkin dia pon nk booking sonographer kan...

mekchu:
hehe...ye ker tido camtu gak...
dah kuar nnti kene bedung la tangan.. :)

KB:
hehe...nnti akan datang...kualiti gambaq cam guna camera dslr kot..huhu

eT said...

eliss:
hehe..tu yg seram tuh...
xmo bayang yg bukan2 kalo leh...huhu

alin marlini:
xper2...amik turn plak nnti... :)

izan:
haa...cam tau jek dia kan...tutup part yg org nk tengok plak tuh...

eT said...

astina:
hehe...mmg indahh...

alinac lover:
wahh..bulan depan xlama dah tuh...

nafiraa:
dapat gak la tengok anu dia tuh..hehe
tp kasi simpan dulu..:p

eT said...

army4war:
haa...kalo jelas, ko nmpk cam muka sape?hehe

fieza79:
tu la kak...hope sume ok.. :)

izan:
jenuh la izan...semata2 nk rm70 tu aku nk kene p kuantan plak...huhu

iera said...

hihihi..canggihnyer..mula2 tak nmpk lagi muka die..bile duk tenung betul2 baru nmpk..hihihi.

army4war said...

mengenangkan dia penah tendang aku... aku kecik ati dengan baby ko kekekeke.. tanak cakap dia muka mcm sape (padahal aku tatau muka sape kekekeke)

k.mus said...

waaa.. x sangka mira simpan dendam ngan baby dalam perut.. hehehe cian baby belom kuar dah ade musuh =P

eT said...

Iera:
siap kn tenung yer iera.hehe.

Mira:
xbaek dendam2.hehe.

K.mus:
dendam2 manje jek k.mus. :)

EiJa ZaQuaN said...

alhamdullilah..sihat

bestnya dia dh wat scan 3D/4D ni..
jelas sungguh muka n tangan baby tu ye..

adeii..eija nak wat jgk..tp asben kat kalau mahal x payah buat...huhu..

EiJa ZaQuaN said...

hehe..sbb tgk eT dh wat la..
eija bertambah excited nak wat..

eija dh wat semalam kat private gak..

eT wat dlm 30 minggu pun nmpk jelas sbb baby eT pada kedudukan yg betul..
eija smlm wat baby tgh telangkup..tp mmg nmpk jelas la..cuma kalau nak print x nmpk full body dia..kena g ke satu2 posisi..

anyway thanks 4 the info.. :)