Monday, January 31, 2011

Cerita Banjir Weh...


giler weh ujan la ni kan...tanpa henti...
mood makan abc pon dah dapat...hehehe

dengar radio citer pasal jalan banjir...jalan tutup sana sini...
kat tibi pon sama citer banjir...
kat paper lagi la...kat blog pon sama...

highway pon jem semedang jek aku nengok...nasib minggu ni ramai yg cuti kan...pon jem jugak...
memula baca citer pasal banjir kat johor... banjir kat segamat tu ha...
teruk gak tengok gambar banjir tuh...
korang nak tengok?? leh usha kt blog feelfreetofly!

sampai baca kat bharian tadi kat johor saje dah ragut 2 nyawa...lagi berita sini
pastu latest banjir kat melaka plak dah ragut mangsa pertama...cerita kat sini

aku pon teringat kampung halaman kat jengka...
selalu kalo ujan xberenti kompem naik jugak kat simpang jengka tuh...
tambah simpang nk masuk jengka aku tu kan...kompem la...
dan aku pon calling2 mak...
mak kata air dah naik...tp banjir xder pon lagik...huhuhu
harap2 air surut la kan...
seperti dirancang...khamis ni kami nk balik jengka...
sapa mau ikut angkat kening...hehehe...
ok..aku xnampak pon kening korang angkat...
aku balik je la yer...daaaa.....tp tunggu khamis la... :)


6 budak comey:

~izan~ said...

banjir..rumah nenek aku kt segamat dah tak nampak rumah hukhukhuk.kesian sepupu aku yg dok situ,nangis2 tgk rumah...doakan semua slmt dan cepat pulih..

ko blk jengka,lajak la ke kuantan,amik brownies hehehe

A.s.t.i.n.a said...

susahkan nak plan gi maner2 cuti kalau hujan cenggini.. huhu

tap hujan itu rahmat.. syukurlah..

Anamarza said...

balik jengka, saya dari jengka nak balik lipis...

eT said...

Izan:
ada gk hajat nk lajak ktn.tp tgk la dulu.hehe

astina:
yeah..ujan itu rahmat.

Anamarza:
keje kt jengka ker?

ciKmOt said...

kim salam kat orang jengka ek.....
akak nak balik penang...

AkmaFaizal said...

siannyer..skang dh nk tukar monsun kot. tu pasal banyak tempat banjir.

anda ditag untuk join ga..