Saturday, January 29, 2011

RM0.00 aku dan iklan CPA nuffnang

dah lama sebenarnyer akaun nuffnang aku ni dah RM0.00...
xder lama sangat...lebih la seminggu...huhu

aku dah cashout buat pertama kalinyer ari tuh...
cam yg korang nampak la kan...
xder BE....xder ME...apatah kempen lain tertulis kat situ kan...
akaun aku tanpa BE, ME sejak masuk tahun baru...
xper la...ada kalu, ada la...
xder kalu...sok2 ada la tu kan...huhuhu
(agak2 en.nuff baca x nih?hehe)


tapi sejak nuffnang lancarkan kaedah baru untuk iklan....
kaedah CPA tuh...rata2 kt sume blog aku tengok ada iklan merah nih...
(CPA: lebih kurang kalo org beli barang kt website tu dari klik blog kite la...kalo salah minta maaf)

dan nuffnang dah cakap kalo kite xnak iklan CPA ni ada kat blog kite..leh disable kan..

"If you don’t want to have any CPA ads on your blog however, feel free to turn the option off using the Blog Manager tab on your dashboard. We’ll be watching over the new CPA model as time goes by and tweaking it over time to ensure it turns out to be an effective new stream of income."
leh tengok lanjut kat nuffnang

penah gak terbaca kontrobesi pasal iklan nih...
ada sorang blogger (aku xingat sape)..telah report pada nuffnang pasal iklan ni ada minuman keras...
aku pon xpasti la akan iklan tersebut...
selalu aku tengok yg kuar iklan pasal bola...iklan pasal makan2...gambar biskut...
then...difahamkan...company ni ada baaanyak produk n biz lain dia wat...
tp xper...nuffnang dah review balik pasal iklan ni dia kata...
nk bg link kt korang pon aku xjumpa dah blog mana yg aku baca ari tuh...huhuhu
harap2 xder la iklan minuman keras tu kan...

6 budak comey:

cik dah ganu kiter said...

oo pttla sy tgk iklan merah tu ada sokmo..
igtkan be baru..cek kat nuff xde plk..

@e_da said...

patutla asik ada jeiklan merah ni...

Siti NurJ3nab said...

pegi mana2 blog pasti ada iklan merah menyala nih ;)

~izan~ said...

slmt berhujung minggu hehe..klik2 hb utk bb ewah!~

miezaniera said...

oo gitu kisahnye..padan la sume blog ada...wah2 senyap2 je cash out yer..ne open table kt opis nih hehehe

Mrs. Asida said...

ah a.. berminggu juga kes iklan ni.. dulu de iklan gerak2 minuman keras, bila de yg report (muslim), jadilah mcm ni iklannya statik jerk. hehe

Agak2 ko de ke yg klik iklan ni, then beli dr link blog kita?? rata2 org malay yg baca blog kita kan..

so, pilihlah nak buang iklan ni ke tak? bg aku pulak.. malas lak nak klik2 edit iklan nuffnang ni.. huhu so busy.. :)