Thursday, January 20, 2011

Hari Cuti tp Takde Letrik

Ari ni ada orang raya thaipusam..
aku pon dpt cuti sbb diorang raya..maklum la dok kat selangor ni kan..
tambah2 perayaan tu wat kt batu caves kan..huhu.

bab cuti tu syok dah..tp ari ni xder letrik plak kt umah aku nih..
mengikut notis,dari jam 8am sampai jam 5am..
tp pg kol 9 baru letrik xder..
segugusan kawasan berpagar umah aku yg luas nan berbukit bukau ni sume xder letrik.huhu..
Agaknyer diorang dah tarik sume karan p batu cave kot eh.kelapa2 kt kedai pon sume xder (ada kaitan ker?hehe...)..so,aku sdg membuat kire2 ni mana destinasi perlancongan yg menarik kt shah alam ni untuk dilawati oleh ku.sambil membawa dak kecik,powut boyot n bonda terchenta.hehe...

maklum la,time laki xder ni pendek sket langkah den...
lain la kalo ikram ada..
silap ari bulan aku ajak p pecah kepala sekali.ngeh3..

so,korang moh kite p plaza alam sentral ker,pkns ker,tasik shah alam ker (ada wet world),..kalo aku xboyot dah lama terjun dlm air klorin tu ngan dania..
tp cegini rupenyer cam ssh la plak nk control dak kecik tu nnti.omak den mmg jenis xmain air cengini.huhu...xpon p sacc kan..
ole2ker,mydin ker,xkan nak masuk utan plak kt bukit cerakah tuh..xlarat nk menapak nnti kot..nape kt shah alam xder zoo yer?zuraiha ada la aku kenal.ngeh3...

abeh plan dah nih..siang2 buta xsyok nk p i-city lak..dah la panas.nk.sejuk ajer cek mek nih. :p silap haribulan plan sana sini,alih2 dok ternganga jek tido kt umah...muahaha

korang xtvt apa arini?

15 budak comey:

izan_cute said...

err jap..knp kalau ikram ada ko nk ajak pecah kepala? bukan kelapa ke? hehehe

eT said...

Hehe..game baru ni izan..:p

eT said...

Hehe..game baru ni izan..:p

izan_cute said...

oo game ganaz ek hehehe..takpe2 nnt ko ajar aku hehe

eima said...

call TNB la ....
repot ...

kesian ek ...aku tak suka klu tak lektrik huhuhu

Gieyana said...

susah nie bila x der letrik.. Ai lak tgh sibuk masak2..tetiba gas habis daa..so kuah spagetti tpaksa guna rice cooker utk masak lak!huhuhu

hasrul hassan said...

Takpe elektrik takda. Kalau air tak ada yang rasa cam gila. Lekrik tak ada leh lagi jenjalan .. air tak ada .. nak jenjalan camner? mandi pun tak boleh .. hehehee

|| NaFiRaa || said...

huhuhu.. jelesnye!! ai kena keje..walaupon duk selangor!! mencik jek!!

kakyong said...

siannya xde letrik pulak...

1 HB utk eT.. ;)

Alin Marlini said...

aktiviti semalam tidoo...

eT said...

izan:
hehe..kene ajar heh...

eima:
tnb la bg notis tuh...nak call apa..huhu

gieyana:
abes gas...order jek...calling2...
meh pos sini skert..hehe

eT said...

hasrul hassan:
ada jek org kuar berjalan xmandi..ngeh3...

nafiraa:
keje?muahaha...

kak yong:
hehe..tu la akak...
nyway tq.. :)

eT said...

alin marlini:
nk tido xleh..panas kt umah...baik jalan...

miezaniera said...

selamat smpi ke nilai3..thanks tnb sebab tutup letrik smlm..kalo tk,cukup payah nk ajak en suami tu ke nilai hahaha love tnb ;D

eT said...

huh..p nilai xjak kite pon...
tp on balik letrik kol 8pm...
berasap tunggu lampu idup...huhu