Wednesday, January 19, 2011

Sedapnyerr Puding Sagu


sedapnyerr puding sagu....hehehe
ari tu ada tengok blog izan dia wat puding sagu...
tp gambar kat blog dia cantik la dari yang aku amik nih...pasainyer aku amik gambar dalam gelap menggunakan hp cap ayam kan...hehehe

(pinjam gambar ko yer izan...hehehe)
ni puding sagu versi izan...nampak sedap kan3...resepi korang leh amik kat blog mummychacha...
nasib la umah dia jauh dari umah aku...
kalo x ari2 aku p ketuk pintu umah dia...muahaha...dasaarrrr teeettttt....


xper...yg penting hajat aku nk makan puding sagu ni tercapai....
aku ni plak la ni pantang tengok makanan apa sume teringin...ngengada...
itu ini nak...
kebetulan kat umah ada mak ngan along leh la ajak main masak2 sesama...
dalam erti kata yg lain...mak la yg masak...hehehe...teeetttt....

ni kes xder bekas nk boh sagu tuh...
so kitorang boh la dalam cawan...abes aku kutip sume cawan yg ada dalam umah tuh...hehehe


uikk...pesal kuah aku kaler coklat plak...
izannyer kaler putih...huhu

pasai aku guna gula merah...xjumpa plak gula melaka kt pasar malam tuh...
belasah la labu...
daun pandan pon xder jual kt pasar malam tuh...so, xder la letak daun pandan....
buat pon ala kadar jek kan...
janji aku nak makannnnn....

letak dalam peti...jap jek abes aku belasah...hehehehe
sedap tauu...korang nak?? tengok resepi wat sendiri... :p


16 budak comey:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah rajinnya, mai pos sikit kat sini...heartbeat untuk ET

Aidanisme said...

wowhh setapnyaaaaa....

~aSFaLiZa~ said...

tunjuk la resepi. nampak sedap gila

~aSFaLiZa~ said...

tunjuk la resepi. nampak sedap gila

Fieza79 said...

amboi rajen nya la...kenapa la diri ni sll malas2...bkn tk tingin nk buat tp malass...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

menggiurkan jugak gambar tu walaupun blur..heheheheh :p lariksss

chugie said...

a'ah..sdapnye.. nak lah skit!

psst: sy skang ni tengah control tidak mahu makan manis2.. takut.. tp kadang2 mkn gak! ekekek:D x leh tahan wo!

mamasue said...

nmpk sedap algik bile kuah nye kaler cokelat

Sarah Syazwani said...

cehh..ofer pastu suh buat sendiri pulak..

|| NaFiRaa || said...

pergghh.. sedapnye!!! nak2 yg duk dlm kuah gula merah tuh~ yum yum!!

eT said...

anje:
kot xdan sampai sana kalo pos..hehe
tq 4 heartbeat... :)

aidanisme:
mmg sedap...try la wat..pos tingkat 5 nih..hehe

asfaliza:
leh tengok resepi kt blog izan a.k.a mummychacha...

eT said...

fieza79:
ada mak mmg la rajin...haha

ellis:
wah...mmg kabur tu efek utk mengiurkan..:p

chugie:
hehe...skang ni xder pantang2..sume bedal jek....

eT said...

mamasue:
bukan kata nampak jek sedap...rasa pon sedap..hehe

sarah:
hehe..a.ci la tu kan dari x ofer langsung..:p

nafiraa:
abes dah nk share...kite share gambar je la eh..hehe

izan_cute said...

jln ptg2 sini hiburkan hati huhu...baguslah dah try...tu dah ubah suai tu kuah bagus la tu...aku pun buat kuah ikut org selalu buat hehe...anak2 aku nmpk kuah mcm susu,mmg cepat je telan hehe...

p/s: tq wish besday...err alamat nk guna alamat ko ari tu la yer?

eT said...

hehe...
jangan sedey2...
meh nk hiburkan ati ko..aku nyanyikan lagu happy nak??? :p

tu pon sbb gula melaka xdo..kalo x..kompem kaler putih jugak..hehehe

alamat sama jek...guna yg tuh...

alinac lover said...

sng je kan.trus pk nk buat

hehehe