Thursday, January 27, 2011

Tunggu2 Scha Alyahya ..tapi yang datang....

25hb jan 2011 adalah road tax kete mati...huhu
dan semalam ikram uruskan pembayaran road tax kete aku...
start dari insurans...sampai road tax sume dia wat kan...

aku lepak kangkung mak yong je la...hehe
tgh tadi ikram mintak address opis aku ni...utk org myeg anto roadtax...
pasal dia nk tengok ic kite boh dalam mesin (card reader) dia tuh...


ku sangka kan... Scha Alyahya yang akan mai pakai serba merah dengan rambut terbang2...
pasai tengok kat iklan tibi dia mai anto roadtax sampai kt atas meja kan...hehhee
tunggu punya tunggu...rupenyer scha berkumis berambut pendek pakai uniform myeg kaler putih yang mai...muahahha

ni la dia roadtax ku...
smlm ngan pagi tadi kete aku jalan xder roadtax lalu wat lintas hormat depan pejabat JPJ padang jawa slumber jek...ngeh3...
(jgn report abg JPJ yer...:p)

p/s: korang wat guna myeg..nnti dapat diskaun tau...
jimat tenaga...jimat lain2..hehe...kemudahan dah ada kan...jgn susah2 kuar peluh..:p

tenkiu scha berkumis mai anto kt opis ai nih...susah2 jek... :)


11 budak comey:

mummychacha said...

oo buat guna ni lg senang ek..aku beria la g bank byr semua tu hehe err bkn aku,pyus.pastu bp lama bley dpt?

eT said...

hehe..wat sehari jek...
pastu dapat la...

iera said...

tahun ni iera nk try pkai myeg la plak..dah alang2 kak et promote ni kan..hehehe

mummychacha said...

okeh,nk tnya lg - delivery kena caj gak ke? hehe..ko kan kaunter pertanyaan aku hehe

eT said...

iera:
ehehe...apa salah nyer...
akak xmarah iera nk guna myeg..:p

izan:
mengikut sumber..rm6 kalo klang valley...jum charge rm28.75...
road tax rm20...yg lain dia punye charge...
ko jgn tnya lebih2...aku tukang terima jek..hehehe

mummychacha said...

oo baiklah cikgu,tak tanya dah sbb aku pun xpenah g renew sendiri keta aku punya roadtax dan insurans..hehehe,mekacih cikgu..lps ni guna myeg aje...

wahida said...

tak pernah guna myeg, ada diskaun? bestnya...

bang am said...

pembetulan: diskaun tu sebenarnya bukan dgn myeg... yg dapat diskaun tu, kalo amik insurans etiqa online... dapat 10%... kalo premium kena 400, jadila 360... ok la kan...

eT said...

izan:
hehe...xper2..kalo aku xreti jwb..aku wat bodo jek..:p

wahida:
cam komen bang am tuh...diskaun utk insurans jek..hehe

Cempakamelati said...

Menarik juga ni.

eT said...

Leh guna pasni. :)