Tuesday, December 28, 2010

Rezeki tergolek semalam

pagi2 ni nk cite rezeki plak..hehehe
mana tau nnti2 murah rezeki lagi kan3...

smlm aku masuk opis lambat sket...
pasal ada tugasan di luar opis..chewahh...

bila masuk tengok ada jajan atas meja dalam plastik hepi besday ni...
wahhh...meriahnyer...
kalo xsilap aku ni ada bau sarah nih...thanx sarah... :)
mungkin pasal anak dara dia si suri yg bebaru nih sambut besday yg ke-3...hehe
namanyer atas meja aku...sblm bawak balik utk anak aku kan...
mak dia la yg belasah dulu jajan tu...muehehe..:p



pastu balik petang tu p amik dania kt umah pengasuh...
kawasan umah pengasuh tu ala2 kawasan perkampungan sket la...
jiran tetangga kiri kanan depan belakang mmg rapat2...
kalo kentut pon umah sebelah leh dengar...umah belakang pon kongsi bau gak...:p
tiap2 kali aku p jemput dania mmg diorang dok perati je la ari2...
aku xpenah bersembang sakan pon ngan diorang...
maklum la i ni pemalu...:p
sekadar melemparkan senyuman paling menawan yg aku ada ni ha....hehehe

kebetulan time aku nak balik umah tu...
kakak2..makcik2 kt situ ngah kait buah rambutan kuning...
berterabur tengah jalan..so aku kene stop la tunggu diorang pungut buah tuh...no hal punyer...
pas setel diorang pungut..aku meneruskan niat utk pulang ke rumah...
pasal lambat2 kang ikram tunggu plak..
maklum la smlm dia balik awal...

pastu kakak tu pon tahan aku nk bg buah...
"tunggu...tunggu...ni amik buah nih bawak balik...dah nampak tu kan kene bagi...kang teringin plak..teringat2 balik..."
aku sengeh je la...tolak2 ayam...hehehe
aku pregnant pon diorang tau kan...
padahal dok dalam kete jek..bukan nmpk perut pon...perut pon kecik jek...:p

org memberi kite merasa...betui x??

ni baru la nama rezeki tegolek tengah jalan...
pungut2 bawak balik...ngeeee...

best2...walaupon bukan dapat duit rm10K ker...hehehe

mlm plak si kecik demand nk makan pizza...
ishh...kecik2 dah pandai demand western...sabo je la...


20 budak comey:

ciK mOt ©™ said...

buah rambutan tu...kat umah jengka tau tak ada ke tak skang...skang bukan musim kut...kalu takde sibuk nak makan...kalu depan mata, nak p kait pun malas...

pagi eT...

mamasue said...

hehehe...semoga dimurahkan lg rezeki kau hari ni...

syusye said...

dapnya dpt mkn rambutan..baru ari 2 ckp dgn mak kat kmpung..kalo dpt mkn rmbutan besh kan...

izan_cute said...

et,ko ada no tel sarah tak? aku ada poslaju hadiah utk si suri tu dah lama dah last week tp xtahu smpai ke tak...nnt ko email kat aku k.

eB@mamaAerish'n'Aed said...

tidakkkkkkkkk... cukai dulu yer? ngeh3... report polis... ahaks

Zefa NorAsmara said...

alhamdulillah, murah rezeki et ye.. :-)

Kancilbiru said...

woh musim rambutan kah? aku ni batuk2 tak lega lagi, tak teringin langsung nak makan...huhuhu

eT said...

ciK mOt ©™:
pagi kak..
kt jengka xperasan plak ada buah..huhu

mamasue:
aminn...

eT said...

syusye:
yg xder tu la yg best...bila dah depan mata...xlarat nk hadap..huhu

izan:
dah email...:)

eT said...

eB:
haha..ni org punya la..bukan curikk...:p

zefa norasmara:
Alhamdulillah...:)

eT said...

KB:
haa...ni la ubat batuk utk ko yg paling mujarab...
makan2 jgn xmkn...:p

Biqque said...

blogwalking! :D

jom masuk contest i kat sini http://biqque.blogspot.com/2010/12/i-love-click-my-best-travel-picture.html

Atia Adina said...

amboi...pandai dah si dania ni request makan.....atia lum pandai lagi....stakat pantang nampak chipsmore jer

izan_cute said...

et,wat tag kat blog aku tu...hadiah best hehe...senang je..gudlak

Iman's Umi said...

murah rezeki...tgk jajan2 tu, kita teringat blk iklan choey choko tu...suka...skrg dh xde iklan tu

eT said...

Biqque:
thanx mai sini..
nyway nnti eT p jenguk k...

ad:
bukan setakat pizza dia demand..
asik mintak kfc je keje...
jenuh la...

eT said...

izan:
tag??
nnti aku p jenguk..huhu

iman's umi:
hehe..jajan tu abes kt mak dia jek..:p

AngahSayang2314 said...

org kata rezeki jgn di tolak bala jgn di cari.,....

Mrs. Asida said...

wow.. bestnya rambutan tuh, net week balik Jengka. de ke rambutan?? huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya dapat jajan, kalo dapat kat budak2 ni pastu gumbira deme kan